Viden om Børneeksem

Hvordan ser børneeksem ud?

Ved børneeksem er huden tør og kan nemt klø.

Publiceret 28/09 2021

Ca. 3 min. læsning

Del artikel

Børneeksem kan se forskelligt ud. Nogle har få pletter med eksem en gang imellem, mens andre er hårdt angrebet af eksem på en stor del af kroppen i længere perioder.

I de perioder, hvor eksemet blusser op, bliver huden rød, skæller og klør ekstra meget.

Måske har du allerede oplevet, at sygdommen svinger meget. Hos de fleste er der perioder med meget eksem og perioder helt uden eksem, og for mange er det værst om vinteren. Børn med børneeksem har en hud som - selv i eksemfri perioder - meget nemt bliver irriteret. Huden kræver konstant opmærksomhed i form af pleje og behandling, når du skal forsøge at holde eksemet i ro og forebygge nye udbrud.

Den daglige behandling 

Behandling ved udbrud

Børneeksem klør

Hud med børneeksem kan nemt klø. Når man klør sig, bliver huden tyk og grov med dybe furer og der kan gå hul på huden. Hvis der opstår infektion, vil eksemet blive værre og væske og klø voldsomt. Der kan også komme gule sårskorper.

Kløe er noget af det der fylder rigtig meget når man har børneeksem.

Børneeksem i forskellige aldre

Hos små børn

Hos helt små børn starter eksemet som regel på kinderne, hagen og i hårbunden, men der kan også komme eksem på arme og ben. Hvis der er eksem på arme og ben, sidder eksemet for det meste på forsiden af benene og på ydersiden af armene.

børneksem atopisk eksem barn børn baby

Helt små børn vil også være i større risiko for at udvikle udslæt i bleområdet. Det går under betegnelsen ble-dermatitis. Vær derfor opmærksom på at bruge bleer i den rigtige størrelse, og sørg for at de ikke strammer over maven for ikke at irritere huden yderligere.

Hos større børn

Hos større børn er børneeksemet mest i albuebøjninger og i knæhaser samt på hænder, håndled og anklerne. Der kan også komme eksem bag ørerne, så huden revner. Specielt om vinteren kan større børn have tørre fodsåler med revner.

børneeksem atopisk eksem barn børn

Hos unge og voksne

Man kan også have børneeksem som ung og voksen. Her sidder eksemet især i ansigtet, på halsen, på overkroppen og på hænderne. Eksemet kan, hvis det bliver rigtig slemt, brede sig til hele kroppen.

børneeksem atopisk eksem ung voksen

Medlemskab for dig med børneeksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året