Viden om Børneeksem

Behandling ved udbrud

Der er ikke en enkelt årsag til børneeksem, og der findes desværre ingen mirakelkur. Der er dog forskellige behandlingsmuligheder, hvis eksemet blusser op.

Publiceret 01/09 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Du kan forebygge opblussen af børneeksem ved at smøre huden med fugtighedscreme - gerne flere gange dagligt.

Hvis eksemet blusser op, findes følgende typer behandling:

Hurtig behandling giver hurtigt resultat

I samarbejde med lægen kan du udarbejde en behandlingsplan. Den kan indeholde information om hvordan du plejer huden i de eksemfrie perioder og hvilken behandling du skal gå i gang med, når eksemet blusser op.

Ofte kan det være en god idé at opstarte behandlingen hurtigt, så du mindsker risikoen for at det udvikler sig og der må tages andre behandlingsmetoder i brug.

På den måde lærer du hurtigt at styre behandlingen og behøver kun at besøge lægen, når behandlingen ikke går som planlagt. Det kan være, hvis der tilstøder komplikationer, fx infektion.

Behandling ved infektion

Hvis der går betændelse i eksemet, kan det blive nødvendigt med røde bade, klorbade eller behandling med antibiotika. Læs mere om behandling ved infektion

Medlemskab for dig med børneeksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året