Viden om Allergi Fødevareallergi Rejs med fødevareallergi

Oversættelser og parlør

At rejse med fødevareallergi er en udfordring, særligt pga. sprogbarriere og anderledes produktmærkning. Men hvis der er styr på tingene inden afgang, er det faktisk ingen sag at rejse med fødevareallergi.

Publiceret 31/08 2021

Ca. 3 min. læsning

Del artikel

Sproget kan være en udfordring, når du rejser med fødevareallergi. Nedenfor har du mulighed for at se vores lister med oversættelser til en lang række sprog, samt bruge en automatisk oversætter, der kan hjælpe dig til at oversætte allergener og andre ord og sætninger.

Nedenfor har medlemmer af Astma-Allergi Danmark hjulpet os med at lave vores egne oversættelser. Skriv gerne til os på info@astma-allergi.dk, hvis du kan bidrage med flere ord, som kan hjælpe allergikere på rejsen.

Den europæiske organisation EFA (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients' Associations) har også udarbejdet oversættelser på 23 sprog.

Du kan også downloade forskellige oversættelses-apps til din smartphone fx Google Translate (iPhone/iPad og Android) eller Microsoft Translate (iPhone/iPad og Android) der bl.a. kan oversætte menukort via telefonens kamera, oversætte tale direkte vha. telefonens mikrofon og ikke behøver nogen internetforbindelse.

Husk dog at disse autogenererede oversættelser kun er vejledende, og at disse oversættelser kan indeholde fejl. 

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året