Allergivenlige alternativer til juletiden

Juletiden byder på mange traditionsbundne retter, som det kan være nødvendigt at ændre lidt på, når der er fødevareallergikere til bords.

Publiceret 08/12 2021

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

Allergivenlige alternativer til juletiden

En kompliceret hverdag

Julen er fyldt med traditioner – og en stor del af dem er forbundet med mad. Julemaden bliver ofte lavet efter helt særlige opskrifter, og de samme retter går igen år efter år. Netop derfor kan det være svært at få familie og venner til at ændre deres julevaner for at tilgodese dig med fødevareallergi.

Fødevareallergi er meget individuel. Nogle oplever voldsomme reaktioner ved den mindste udsættelse, mens andre skal indtage større mængder af en fødevare, før de oplever symptomer. Nogle er allergiske over for enkelte ting, og andre har en lang liste af ingredienser, som de ikke kan tåle.

Hos Astma-Allergi Danmark ved vi, at mange med fødevareallergi er bange for, at de ved en fejl kommer til at spise noget, som de ikke kan tåle, og at de derfor vil få en allergisk reaktion. Samtidig ved vi, at mange mennesker med allergi føler, at de er til besvær på grund af deres fødevareallergi. Derfor får du her en række tips til at tilgodese dine fødevareallergibehov i juletiden.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele. Det koster kun kr. 225,- om året.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning