I skole og institution

Når man har børn med fødevareallergi, er det vigtigt at informere barnets institution om, hvordan de skal håndtere allergien.

Publiceret 08/06 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Hvis du har et barn med fødevareallergi, som går i institution, dagpleje eller skole, skal du fortælle personalet, hvad barnet absolut ikke må spise.

Samtidig er det en hjælp, hvis du fortæller, hvad barnet godt må få at spise – gerne på skrift, så personalet kan hænge sedlen op. Lav evt. en grøn seddel med det tilladte og en rød seddel med det forbudte. Det kan mindske risikoen for, at der sker fejl.

Sørg for at personalet ved, at barnet evt. kan få symptomer blot der overføres lidt af den allergifremkaldende fødevare til den mad, som barnet skal spise.

Du kan også lægge lidt af den slags kage, slik, is o.l., som barnet kan spise, i fryseren i institutionen, dagplejen eller skolen, så der også er noget til dit barn ved uventede festlige lejligheder.

Rådfør dig med barnets læge, og fortæl derefter personalet, hvad der skal gøres, hvis dit barn ved et uheld kommer til at spise noget, som det ikke kan tåle.

I vuggestue og dagpleje skal personalet være opmærksomme på, at små børn ofte spiser af hinandens mad, mader hinanden og samler madrester op fra møbler og gulv.

Lav en samlemappe

Det kan være en god idé at lave en samlemappe, som institutionen eller skolen kan have stående. Den kan fx indeholde enkle opskrifter på fx brød, kager og pålæg, som barnet kan tåle, og der bør være forslag til, hvad barnet kan spise, når der fejres fødselsdage eller ved andre festlige lejligheder.

Madkundskab

Hvis du har et skolebarn med allergi, kan du foreslå, at klassen beskæftiger sig med fødevareallergi i et par timer i madkundskab. Det kan være med til at give kammeraterne større forståelse for barnets madvalg og en bedre baggrund for at vise hensyn.

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året