Diætvejledning

Nogle fødevarer er særligt vigtige for ernæringen. Hvis man er nødt til at udelukke dem fra kosten på grund af fødevareallergi, kan det være en god idé at få hjælp hos en diætist.

Publiceret 31/08 2021

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Hvis du eller dit barn skal udelukke ernæringsmæssigt vigtige fødevarer af kosten, fx mælk eller hvede, bør du tale med lægen, om kosten indeholder nok af de nødvendige næringsstoffer.

Det kan desuden være en god idé at få hjælp hos en klinisk diætist til at sammensætte en sund kost. Det er særligt vigtigt, når det drejer sig om børn, fordi deres vækst og udvikling kræver, at de får energi nok og tilstrækkeligt med vitaminer og andre næringsstoffer.

Får du kontrolleret din overfølsomhed på sygehuset, kan du få en henvisning til en klinisk diætist.

Hvis du ikke har kontakt med hospitalssystemet, afhænger mulighederne for at få diætvejledning af den region, du bor i. Spørg hos den praktiserende læge.

Du kan også kontakte en privatpraktiserende klinisk diætist. Foreningen af Kliniske Diætister kan oplyse adresser. Du skal selv betale for besøget hos den privatpraktiserende kliniske diætist. Der er ikke tilskud fra det offentlige, men nogle private sygeforsikringer, fx ”Danmark”, giver tilskud.

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året