Børnefødselsdag

Det er nødvendigt med særlige forholdsregler, når børn er ramt af fødevareallergi – også til børnefødselsdagen.

Hvis dit barn har fødevareallergi, kan du kontakte forældrene til det barn, der har inviteret til fødselsdag, eller som du ved skal dele noget ud i institutionen eller skolen, for at høre om menuen.

Det er en god idé at give barnet en madkurv med, som indeholder det samme, som de andre børn skal have, men fremstillet uden det, som barnet er overfølsomt overfor.

Hvis fødselsdagsbarnets forældre gerne vil stå for maden, kan du hjælpe dem ved at udpege produkter, som dit barn kan spise.

Hvis det er nødvendigt, skal du desuden gøre opmærksom på risikoen for, at arbejdsredskaber, hænder og bestik kan overføre små mængder af det, som dit barn ikke kan tåle, fra én fødevare til en anden.

Gør de voksne ved fødselsdagen specielt opmærksomme på, at de ikke må byde barnet noget, som det ikke kan tåle. Et barn vil ofte i god tro tage imod det, de voksne tilbyder. Det kan lyde indlysende, men erfaringen viser, at det er vigtigt at sige det.

Læg lidt kage, slik, is eller lignende, som dit barn kan tåle, i institutionen, dagplejen eller skolen, så der også er noget til dit barn ved uventede festlige lejligheder.

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året