Viden om Allergi Fødevareallergi

Opskrifter til dig med fødevareallergi

Har du eller dine nærmeste fødevareallergi, og savner du inspiration til nye opskrifter, kan du finde begge dele her blandt Astma-Allergi Danmarks mange allergivenlige opskrifter.

Madpakketid

Lækre madpakker er bare sjovere at spise. Her får du lidt inspiration til at sammensætte en, som både kan medbringes på picnictur, i skolen eller på arbejdet. Velbekomme!

 

Hørfrørugbrød

Uden hvede, mælk og æg

Ingredienser

4 stk. gulerødder
200 g boghvedegryn
200 g hørfrø
200 g majsmel
200 g hirse (hirseflager)
100 g maizenamel
5,5 dl vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker

Sådan gør du: Riv gulerødderne. Alle ingredienserne undtagen vandet kommes i en skål. Vandet tilsættes, så meget melet kan tage, og det hele æltes sammen. Brødet kommes i en smurt form. Bages i cirka to timer ved 200 grader på mellemste ribbe.

Kylling-karry spread

Uden hvede, mælk og æg
Cirka 250 gram

Ingredienser
200 g kyllingestykker (færdig- eller hjemmelavede)
2-3 dl mælkefri cremefraiche eller yoghurt – fx lavet på havre eller soja (fx fra Oatly, Alpro eller Yosa)
1 tsk. karry
Salt og peber
Tilbehør:
Skiver af bacon af gris eller kalkun
Purløg

Sådan gør du: Hak kyllingen i mindre stykker, og bland med havre/soja fraichen. Tilsæt karry og smag til med salt og peber. Server med bacon og purløg.

Edamame-hummus

Uden hvede, mælk og æg

Ingredienser

3 dl frosne edamamebønner (uden bælg)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
1 spsk. citronsaft
1 dl mælkefri cremefraiche eller yoghurt – fx lavet på havre eller soja (fx fra Oatly, Alpro eller Yosa)
½-1 tsk. salt

Sådan gør du: Kog bønnerne i cirka 2 minutter. Hæld vandet fra. Blend bønnerne med den mælkefri creme fraiche, tahin, olivenolie, hvidløg, spidskommen og citronsaft. Smag til med salt og citron.
Kan bruges som tilbehør til salat, på brød eller som dip til chips eller grøntsagsstænger.

Linsesalat

Uden hvede, mælk og æg

Ingredienser

150 g puy-linser
0,5 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1 bakke cherrytomater
1 bakke frisk basilikum

Sådan gør du: Linserne koges i rigeligt vand, til de er møre, men ikke udkogte, cirka 15-20 minutter. Linserne dryppes godt af og stilles til afkøling. Dressingen laves af olie, eddike, sennep, presset hvidløg og salt. Herefter kommes linserne i dressingen sammen med halverede tomater. Til slut vendes den friske basilikum i (bladene kan rives i mindre stykker).

Müslistænger

Ingredienser

200 g havregryn
100 g mælkefri margarine
50 g farin
50 g mandelflager
0,2 dl sirup
1 tsk. kanel

Sådan gør du: Smelt margarinen i gryden med farin og sirup. Tag gryden af, og tilsæt glukose. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser. Smør en bradepande 20 x 30 cm. Pres massen heri. Bages ved 190 grader i cirka 20 minutter. Skæres i stænger, mens massen endnu er lun, og afkøles i formen.

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året