Webindholdsvisning Webindholdsvisning

SNOT OR NOT 2015

Det lunefulde vejr var ingen hindring for de mange besøgende, da Astma-Allergi Danmark på World Asthma Day d. 5. maj 2015 omdannede Rådhuspladsen til en allergivenlig have. Se videoer og billeder fra dagen her.

Film fra dagen

 

 

Billeder fra dagen

 

 

Ved en priktest påfører lægen med små og næsten umærkbare stik på underarmen lidt af de forskellige allergener. Efter 15 minutter vil huden blive lidt hævet og rød, der hvor der er påført allergener, som man reagerer allergisk overfor.

   

Pollenfælden var også med på tur. Her forklarer Karen Rasmussen, Astma-Allergi Danmarks biolog og leder af pollentællingerne, hvordan fælden fungerer.

   

Tv-vært Lisbeth Østergaard kiggede forbi til en priktest. Bortset fra birk var hun allergisk over for det hele.

   

I teltet sad læger klar til at lave en priktest, så man kunne finde ud af, om man var allergisk over for bl.a. græs, birk, hund, kat og husstøvmider.

   

Snot or not-teltet på Rådhuspladsen var velbesøgt. Forbipasserende kunne også få en snak om pollenallergi og få en pakke lommetørklæder med på farten.

   


Også Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) slog vejen forbi Snot or not-teltet. Han fandt ud af, at han var allergisk over for husstøvmider.

   

Det var også muligt at få lavet en lungefunktionsmåling og dermed blive testet for, om der er tegn på astma. Snot or not-kampagnen sætter netop fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma. Over 1 million danskere har høfeber, og 30 % af dem har også astma.

   

Har man pollenallergi, er Astma-Allergi Danmarks pollenkalender et godt redskab til at se, hvornår man skal være opmærksom på høfebersymptomer og eventuelt begynde at tage medicin.

   

Forbipasserende kiggede nærmere på de allergivenlige planter bl.a. forsynthia og mikrokløvergræs. Græsarten mikrokløver blomstrer ikke og giver derfor ikke problemer for folk med græsallergi.

   

Billederne er taget af fotograf Claus Bjørn.