Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

28.06.2018
Svampesporer i luften kan give høfebersymptomer
Luftens indhold af svampesporer er stigende. Derfor indleder Astma-Allergi Danmark i dag udsendelsen af Dagens Svampesporeniveau. Svampesporerne kan give folk med allergi høfebersymptomer, som fx løbende næse og kløende øjne.
20.06.2018
Maling uden MI vinder vigtig miljøpris
Beck & Jørgensens maling CARE 5, som bærer allergimærket Den Blå Krans, har modtaget EU’s danske miljøpris i kategorien ’Bæredygtige produkter og services’.
08.06.2018
Motion og sund kost kan forbedre astmasymptomer
Ved at spise sundt og dyrke motion kan ikke kun overvægtige, men også normalvægtige med astma forbedre astmasymptomer og livskvalitet. Det viser et nyt dansk studie fra Bispebjerg Hospital.
07.06.2018
Læs om Den Blå Krans på flere sprog
En helt ny udgave af Den Blå Krans-hjemmesiden har set dagens lys, og det er ikke kun danske forbrugere, der kan få glæde af indholdet. Hjemmesiden lanceres nemlig både i en dansk, engelsk, tysk og kinesisk udgave, så udenlandske forbrugere også kan blive klogere på bl.a. allergifremkaldende stoffer og hudallergi.
17.05.2018
Varmen har sat gang i sæsonen for græspollen tidligere end normalt
Hassel, el, elm og birk har haft deres storhedstid i denne pollensæson. Nu følger græs trop – tidligere end den plejer. Astma-Allergi Danmarks pollentæller har i dag registreret et pollental for græs på 13 i København og 5 i Viborg.
02.05.2018
Søren cykler for Astma-Allergi Danmark
Søren Oxbølls familie er ramt af astma og pollenallergi. Derfor har han valgt at samle ind til Astma-Allergi Danmark gennem sin cykling.
26.04.2018
Snot or not-kampagnen skydes i gang med Live-Rådgivning
I hele maj måned sætter Astma-Allergi Danmark igen fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma med kampagnen Snot or not. For første gang bliver kampagnen skudt i gang med en Live-Rådgivning på Facebook på World Asthma Day 1. maj.
18.04.2018
En af de helt store pollensyndere blomstrer nu
Mange danskere er allergiske overfor birketræets pollen, som nu er i luften. Birketræets blomstring er intens, men heldigvis også forholdsvis kortvarig.
11.04.2018
Vær forsigtig med hårfarve
En undersøgelse fra Videncenter for Allergi af hårfarve viser store forskelle i instruktionerne til den allergitest, som det anbefales at lave, inden man bruger produktet. Der er derfor grund til bekymring, når det kommer til sikkerhed og validitet af allergitesten, lyder konklusionen.
10.04.2018
Lider du af næsepolypper i svær grad?
Bispebjerg Hospital søger deltagere med næespolypper til et videnskabeligt forsøg med et nyt lægemiddel.
12.03.2018
Forhøjet risiko for snøft, kløe og nys: Pollensæsonen er startet
Astma-Allergi Danmarks pollenfælde har opfanget stigende mængder pollen i luften fra el og hassel og melder nu pollensæsonen officielt i gang.
09.03.2018
Nye regler mod allergi fra maling og rengøringsmidler
EU har besluttet at sænke grænseværdien for, hvornår rengøringsmidler og maling skal mærkes, hvis de indeholder det allergifremkaldende stof MI.
27.02.2018
Støt Astma-Allergi Danmark ved at huske din medicin
DrugStars app’en hjælper dig med at huske din medicin, samtidig med at du støtter en god sag. Med app’en kan du donere stjerner og hjælpe Astma-Allergi Danmark med økonomisk tilskud.
26.02.2018
Det betyder de nye kriterier for makeup
Vælger du makeup med det internationale allergimærke Den Blå Krans, kan du være sikker på, at en række krav er opfyldt, så risikoen for hudallergi er minimal.
20.02.2018
Nu kan du få makeup med allergimærket Den Blå Krans
Endelig kan danskere med allergi, eller danskere som ønsker at forebygge allergi, føle sig trygge ved deres valg af makeup. Nu er det muligt at købe kosmetik med allergimærket Den Blå Krans.
06.02.2018
Deltag i årets landsmøde
Astma-Allergi Danmark inviterer til landsmøde d. 26. maj 2018. Tilmeld dig senest 31. marts og kom med til en spændende dag.
02.02.2018
Pollenallergikere kan mærke, at hasselbuskene står på lur
Den seneste tids milde vintervejr kan påvirke enkelte hasselbuske til at udsende pollen tidligere end sædvanligt. Derfor kan nogle pollenallergikere muligvis få symptomer, selvom pollensæsonen ikke for alvor er startet.
31.01.2018
Anbefalinger løfter ikke allergien – hvor er den politiske forpligtelse?
Der er et stort behov for politisk forpligtelse på allergiområdet, hvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger skal være mere end snak. Det mener Astma-Allergi Danmark.
17.01.2018
Nyt studie: Overvægt øger risikoen for astma
Det er lykkedes danske og internationale forskere at komme med et svar på det spørgsmål, der længe har floreret – er det astma, der kan føre til overvægt, eller forholder det sig lige omvendt?
09.01.2018
Hudallergi rammer som aldrig før
Danskere rammes i stigende grad af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler. Stigningen bekymrer Astma-Allergi Danmark, der med kampagnen FRAGILE nu sætter fokus på problemet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning