Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

01.04.2020
Ønsk god påske med en allergivenlig buket, og støt vores arbejde
Selvom påskefrokoster og påsketraditioner i år er aflyst på grund af COVID-19, kan du stadig glæde familie og venner med en smuk, allergivenlig buket fra FLOWR. Når du køber en buket, støtter du Astma-Allergi Danmark med 10 kroner.
25.03.2020
Forårspollen i luften
Lunere forårsvejr og lysere dage betyder, at pollenallergikerne går en udfordrende tid i møde. Sæsonen for el og hassel er på retur, men til gengæld er elmepollensæsonen godt i gang, og snart er det birketræernes tur til at blomstre.
20.03.2020
Høfeber eller coronavirus?
Mange pollenallergikere blandt Astma-Allergi Danmarks medlemmer har i øjeblikket overvejelser om, hvorvidt deres symptomer er tegn på høfeber eller forkølelse i forbindelse med COVID-19. Hvis din sædvanlige behandling mod høfebersymptomer virker, er det et hint om, at symptomerne ikke skyldes coronavirus.
19.03.2020
Husker du at lufte ud?
Lige for tiden bruger mange af os meget tid indenfor for at mindske smittespredningen af corona-virus. Det kan være, at du ønsker at benytte tiden til at få forårsrengjort og skabt et sundt indeklima i dit hjem. Med opmærksomheden rettet mod nogle enkle råd, er der meget, du selv kan gøre.
18.03.2020
Pas på dine hænder, når du beskytter dig mod virus
I denne tid er det vigtigt, at vi vasker hænder ofte – men hyppig håndvask kan irritere huden og give håndeksem, og også øge risikoen for hudallergi. Husk derfor at beskytte dine hænder, samtidig med at du beskytter dig selv mod virus.
16.03.2020
COVID-19: Er du velbehandlet?
Rigtig mange henvender sig i disse dage til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning. Mange har astma og er bekymrede for at blive smittet, for at få symptomer og opleve forværring i deres astma. Det bedste, du kan gøre, er at passe på dig selv - og andre.
02.03.2020
Nu starter pollensæsonen for elm
Med et pollental på 2 i Østdanmark og 1 i Vestdanmark er sæsonen for elmepollen nu skudt i gang – denne gang cirka tre uger tidligere end normalt på grund af det lune vintervejr.
25.02.2020
Styr sikkert igennem pollensæsonen
Vil du have hjælp til at komme igennem pollensæsonen med så få gener som muligt? Så tilmeld dig et af de høfeberkurser, Astma-Allergi Danmark afholder for foreningens medlemmer.
19.02.2020
Hvordan hjælper man unge med allergi, astma og eksem?
Det europæiske allergiselskab (EAACI) har udviklet forslag til anbefalinger til læger og sygeplejersker, der hjælper teenagere med allergi, eksem og astma. Nu kan du være med til at vurdere de nye anbefalinger.
18.02.2020
Forskning: Mange mulige årsager til problemer med skimmelsvampe
Der kan være mange årsager til problemer med skimmelsvampevækst i boliger. Man er nødt til at betragte hvert enkelt tilfælde i et helhedsperspektiv. Både beboernes vaner, byggetekniske forhold og boligens tilstand spiller ind, viser ny ph.d.-afhandling.
18.02.2020
"Det er svært at føle sig attraktiv over for sin partner"
Hverdagen kan være fyldt med udfordringer, hvis man lider af allergi over for parfume. Parfume kan nemlig være svært at undgå, når man færdes uden for hjemmet, og det kan betyde hyppige udbrud. Det har 31-årige Christina Steiness oplevet.
07.02.2020
Nyt lovforslag om brændeovne bør være mere ambitiøst
Miljøminister Lea Wermelin vil indføre en lov om, at brændeovne fra før 2003 skal udskiftes, når en bolig får ny ejer. Astma-Allergi Danmark ser det som et lille skridt i den rigtige retning – men det er slet ikke nok.
05.02.2020
Hudallergi: Alt for mange stiller selv diagnosen og tager forkert medicin
Hver tredje tager antihistaminer mod hudallergi med eksem, selvom det ikke er en del af behandlingen. Det viser en undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark.
03.02.2020
Forær en allergivenlig buket på valentinsdag
Fejr kærligheden på valentinsdag med den allergivenlige rosa buket skabt af FLOWR.DK i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Ved køb af buketten støtter du samtidig Astma-Allergi Danmarks arbejde.
28.01.2020
”Vi ved, at vi har foreningen i ryggen”
Følelsen af at have foreningen i ryggen betyder utrolig meget for familien Støy Dreier, som har været medlem af Astma-Allergi Danmark siden 2011.
21.01.2020
Vitamin D under graviditeten giver små børn færre astmatiske symptomer
Hvis en gravid kvinde indtager en større dosis af vitamin D end normalt, mindsker det hendes barns risiko for astmatiske symptomer med omkring 25 procent indtil tre-års-alderen. Det viser et studie foretaget af den danske forskningsenhed COPSAC i samarbejde med Harvard University i USA.
20.01.2020
El og hassel er i luften – pollensæsonen er startet
Astma-Allergi Danmark har opfanget de første pollen i luften og begynder nu at udsende Dagens Pollental og Dagens Pollenvarsling for Østdanmark. Sæsonen er startet en måned tidligere end normalt.
16.01.2020
Hudallergi gør livet sværere – særligt de unge er ramt
En undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at otte ud af 10 danskere med hudallergi oplever, at allergien forringer deres livskvalitet. De unge er hårdest ramt, og Astma-Allergi Danmark efterlyser et større fokus på området.
08.01.2020
Pollenfælden er klar til en ny sæson
Pollenfælden er hentet ud af sit vinterhi og står klar til at indfange pollen. Det betyder, at Astma-Allergi Danmark allerede nu begynder at holde øje med årets første pollen.
03.01.2020
Vær opmærksom på migrænesymptomer, hvis du har astma
Ny forskning viser en betydelig sammenhæng mellem migræne og astma. Den nye viden kan bidrage til bedre behandling af begge sygdomme og indikerer, at det er en god idé at være særligt opmærksom på migrænesymptomer, hvis man har astma.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning