Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

23.06.2020
Vær med til at bryde smittekæderne med coronavirus
Sundhedsmyndighederne har lanceret appen smitte|stop, der skal hjælpe med bryde smittekæderne med covid-19 i samfundet. Af sikkerhedsmæssige årsager er man anonym, når man bruger den – og jo flere, der anvender den, jo mere effektiv vil den være.
17.06.2020
Ny medlemsfordel: Bliv informeret, når fødevarer trækkes tilbage
Som medlem har du nu mulighed for at blive informeret, når Fødevarestyrelsen trækker fødevarer tilbage på grund af fund af allergener.
03.06.2020
Din hund tager pollen med hjem
Når du lufter din hund, kan pollen sætte sig i pelsen og ende i dit hjem. Det kan give høfebersymptomer, hvis du er pollenallergiker
26.05.2020
Det var en mild sæson for birkepollen
Mange allergikere har bidt mærke i de lave pollental for birk i år. Den store pollenproduktion i 2019 kan være en del af forklaringen på, hvorfor træerne i år har haft færre pollen.
20.05.2020
Nu er der græspollen i luften
I dag skyder Astma-Allergi Danmark sæsonen for græspollen i gang med et pollental på 3 i Østdanmark og 3 i Vestdanmark. Græs er den type pollen, som flest danskere er plaget af.
20.05.2020
Sundhedsstyrelsen: Vær opmærksom på helbredsangst
Sundhedsstyrelsen har udgivet en pjece om, hvad man skal være opmærksom på i forhold til helbredsangst i forbindelse med corona-virus. I pjecen er der også en række gode råd.
19.05.2020
Bekymrer corona dig? Få psykologhjælp hos Astma-Allergi Danmark
Har du astma, eller er du pårørende, og er bange for at blive ramt af COVID-19? Nu kan du få talt om dine bekymringer ved at ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning, der har fået nye redskaber fra en psykolog til at kunne hjælpe akut i en tid med pandemi. Det er muliggjort takket være en donation fra TrygFonden.
05.05.2020
Astma-Allergi Danmark starter kampagne med fokus på pollenrelateret astma på World Asthma Day
04.05.2020
Astma-Allergi Danmark: Præcisering af risikogrupper mangler tydelighed
Sundhedsstyrelsen har nu opdateret deres anbefalinger i forhold til, hvilke sygdomme der kan medføre en øget risiko for et langstrakt eller alvorligt sygdomsforløb af COVID-19. Derudover har de anbefalinger til, hvordan de personer skal håndtere hverdagen. Astma-Allergi Danmark mener, at anbefalingerne stadig efterlader for meget tvivl og rejser flere spørgsmål.
01.05.2020
Lægemiddelstyrelsen melder om forsyningsproblemer for Spirocort Turbuhaler og parallelimporterede alternativer
29.04.2020
Har du astma, skal du fortsætte behandling
Det er vigtigt, at personer med astma fortsætter ordineret behandling med binyrebarkhormon under coronaepidemien. For at beskytte dig selv bedst muligt mod coronavirus, er det nemlig meget vigtigt, at du er velbehandlet for din astma.
29.04.2020
Eksemkursus var en øjenåbner: "Man skal lære at forstå børneeksem for at kunne tøjle det"
Efter utallige besøg hos lægen og gentagne kure på grund af datterens børneeksem lærte Janni Kjærsgaard på Astma-Allergi Danmarks Eksemkursus, at eksem opfører sig forskelligt og derfor skal behandles individuelt.
29.04.2020
Kunstig intelligens giver pollenallergikere nye muligheder
Astma-Allergi Danmark er blandt de første i Europa, der kan præsentere en femdøgnsprognose for pollen. Det giver nye muligheder for at planlægge sin hverdag og behandling, hvis man har pollenallergi. 
28.04.2020
Tydelighed giver tryghed for kronisk syge
Sundhedsstyrelsen er i gang med at udarbejde en præcisering af risikogruppen. Astma-Allergi Danmark har i den forbindelse afgivet høringssvar. Der findes nemlig stor usikkerhed hos patienter med astma i forbindelse med coronakrisen.
20.04.2020
Beskyt dit barns hud ved hyppig håndvask
Der er særligt fokus på håndhygiejne for at undgå corona-smitte i institutioner og skoler. Men hyppig håndvask kan irritere og udtørre dit barns hud og give håndeksem. Hjælp dit barn ved også at passe godt på deres hud.
16.04.2020
Er pollenallergi en risikofaktor?
Om pollenallergi er en risikofaktor for et svært forløb med COVID-19, kommer an på, hvilke symptomer man får af allergien.
15.04.2020
Astma-Allergi Danmarks Rådgivning mærker til usikkerhed omkring genåbning
Genåbningen af arbejdspladser, skoler og daginstitutioner i Danmark vækker spørgsmål hos de familier, hvor en eller flere i hjemmet er ramt af kronisk sygdom.
07.04.2020
Nu er der birkepollen i luften
Birketræerne følger trop med de andre forårstræer og blomstrer i år tidligere end sædvanligt på grund af de milde vinter- og forårstemperaturer. Fra i dag udsender Astma-Allergi Danmark også daglige pollental og pollenvarslinger for birk.
06.04.2020
Ny vaccinationspakke giver gratis lungebetændelsesvaccine til kronisk syge og alle fyldt 65
Der iværksættes en ny vaccinationspakke, som skal hindre at folk i risikogrupper og ældre over 65 år bliver ramt af alvorlige infektionssygdomme. Vaccination mod pneumokoksygdom, som kan forårsage lungebetændelse, er en del af pakken.
02.04.2020
Hold lungefunktionen i gang med tre simple øvelser
Har man astma, er det vigtigt at være velbehandlet - men der er også andet, man kan gøre for at holde lungefunktionen i gang. Fysioterapeuter fra Herlev Hospital har udviklet tre simple øvelser.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning