Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

08.03.2019
Astma-Allergi Danmark sender hilsen til protektor H.K.H. Prins Joachim
I anledning af nyheden om at H.K.H. Prins Joachim og hans familie flytter til Frankrig for en periode, sender Astma-Allergi Danmark en hilsen og en stor tak for støtten i de mange år, hvor prinsen har fungeret som foreningens protektor. Foreningen ser frem til endnu flere års godt samarbejde med Prins Joachim.
07.03.2019
SkinZone: Børn og unge over hele landet lærer om hudallergi
Eleverne lærte bl.a. at gennemskue deklarationerne på deres produkter, da Astma-Allergi Danmark besøgte ottende klasse på Nymarkskolen i Svendborg i anledning af projektet SkinZone. Projektet handler om at udbrede viden om hudallergi blandt børn og unge i skolealderen.
13.02.2019
Pollensæsonen skydes i gang med en splinterny pollen-app
Der er pollen i luften og pollensæsonen 2019 er officielt i gang. I dag udsender Astma-Allergi Danmark årets første pollental og står klar med både en helt ny app og rådgivning til høfeber- og astmaramte pollenallergikere.
06.02.2019
Skal du med på Team Astma-Allergi Danmark?
Lad os sammen vise, at astma og allergi ikke behøver være en hindring for at være fysisk aktiv. Du kan nu blive en del af Team Astma-Allergi Danmark.
04.02.2019
Har du også høfeber? Brug en aften på at få viden og gode råd
1 mio. danskere lider af høfeber – er du blandt dem? Bliv klogere på din allergi og behandlingen af din høfeber, og del dine erfaringer med andre, når Astma-Allergi Danmark for første gang afholder Høfeberskoler for unge og voksne.
31.01.2019
Selv ”hudvenlig” makeup indeholder allergifremkaldende metaller
Flere typer makeup-produkter indeholder høje koncentrationer af allergifremkaldende metaller, viser en ny undersøgelse foretaget af Astma-Allergi Danmark. På trods af dette anprises halvdelen af produkterne som værende særligt gode for huden. Den problematik sætter Astma-Allergi Danmark fokus på gennem kampagnen FRAGILE.
30.01.2019
Patienterne først og foran i sundhedsreformen
1,5 millioner mennesker med astma og allergi skal have samme adgang til udredning og behandling som alle andre. Lad en ny sundhedsreform vise, at dette ikke bliver negligeret.
15.01.2019
Hjælp os med at uddele 100.000 kroner
Astma-Allergi Danmark uddeler også i 2019 100.000 kr. til ældre, enlige medlemmer.
09.01.2019
Hudsult: Får din hud nærkontakt?
Berøring er vigtig, for at vi føler os trygge og for vores tilknytning til andre. Man kan sige, at det er et fysisk behov at blive rørt ved. Men behovet er ikke lige let for alle at få dækket. Nogle hudpatienter savner kropsligt nærvær – og kan komme til at lide af det, man kalder for hudsult.
08.01.2019
Kom med til Astma-Allergi Danmarks landsmøde 2019
Astma-Allergi Danmark inviterer til landsmøde den 25. maj 2019. Hvis du er medlem og melder dig som stemmeberettiget, kan du få indflydelse på foreningens arbejde og blandt andet være med til at bestemme sammensætningen af den nye bestyrelse.
08.01.2019
Pollenfælden står klar til en ny sæson
Astma-Allergi Danmark er i fuld gang med forberedelserne til den kommende pollensæson. I dag er pollenfælden lukket ud af sit vinterhi og sat på plads på taget af DMI. Det betyder, at vi allerede nu begynder at holde øje med årets første pollen.
12.12.2018
Kom med på Eksemskole for en aften
Astma-Allergi Danmark afholder også i 2019 de populære Eksemskoler over hele landet. Her kan voksne og unge med børneeksem og forældre til børn med børneeksem få gode råd til at håndtere den generende hudsygdom.
04.12.2018
Bladredaktør søges til barselsvikariat
Du skal primært arbejde som skrivende journalist og daglig redaktør for vores medlemsblad, AstmaAllergi, der udkommer seks gange om året.
12.11.2018
Smagsstoffer i e-cigaretter er sundhedsskadelige
E-cigaretter er efterhånden et vanligt syn i gadebilledet, især blandt helt unge. Men ud over at være stærkt afhængighedsskabende indeholder e-cigaretter smagsstoffer, som på sigt kan have store helbredsmæssige konsekvenser – blandt andet tyder undersøgelser på, at e-cigaretbrugere risikerer at udvikle astma og få skader på lunger og hjerte.
08.11.2018
Louise er blevet bedre til at trække vejret
Igennem lang tid har astmaramte Louise Friis trukket vejret på en uhensigtsmæssig måde – kaldet dysfunktionel vejrtrækning – og det har forværret den følelse af åndenød, som folk med astma ofte oplever. For nylig var hun derfor med i et forskningsforsøg om astma og dysfunktionel vejrtrækning, og det har givet den 25-årige københavner lidt af pusten igen.
07.11.2018
Astmaskole for forældre til børn med astma
Har du børn i alderen 4-12 år, der lider af astma? Så kom med, når Astma-Allergi Danmark for første gang afholder Astmaskole for forældre til børn, der lider af astma.
30.10.2018
Ændret tilskud til astmamedicin
Fra den 19. november 2018 ændrer Lægemiddelstyrelsen tilskuddet til nogle typer medicin mod astma og den kroniske lungesygdom, KOL.
15.10.2018
”Hele astma- og allergiområdet skal styrkes”
Sundhedsministeren besøgte Astma-Allergi Danmarks priktest-begivenhed på Christiansborg, hvor hun stillede op til en snak om allergiområdet og lagde arm til en allergitest. At astma- og allergiområdet har været nedprioriteret for længe, var ministeren enig i.
12.10.2018
Har du peanutallergi eller birkepollen-allergi?
Allergicentret, Odense Universitetshospital, søger patienter, der vil være med til at afprøve et nyt lægemiddel mod peanutallergi og en vaccine mod birkepollen-allergi.
08.10.2018
Astma-Allergi Danmark sætter allergisagen i fokus med priktest på Christiansborg
De fleste allergikere har prøvet det, og nu får politikere og embedsmænd også chancen for at blive allergitestet, når Astma-Allergi Danmark besøger Christiansborg sammen med personale fra Gentofte Hospital. I år lægger blandt andre sundhedsminister Ellen Trane Nørby arm til en priktest og er med til at sætte allergiområdet på dagsordenen.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning