Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

14.10.2020
Astmapatienter overforbruger akutmedicin
Forskning viser, at der blandt mennesker med astma er en tendens til at bruge for meget af den akutvirkende medicin – og for lidt af den forebyggende. Det kan føre til en forværring af sygdommen, vurderer professor og overlæge Charlotte Suppli Ulrik.
12.10.2020
Gode nyheder for græsallergikere i Kerteminde Kommune
07.10.2020
Nyt badge skal minde os om at holde afstand
Er du i risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 eller pårørende, og vil du gerne gøre opmærksom på, at det er vigtigt at holde afstand i det offentlige rum? Sundhedsstyrelsen har netop lanceret et badge, som signalerer, at andre skal holde afstand. Astma-Allergi Danmark sender badges til medlemmer, der ønsker det, fra 12. oktober.
06.10.2020
Opfordring til butikkerne: Drop parfumeret håndsprit
Parfumeret håndsprit i butikker og på restauranter er problematisk for allergikerne, som kan få store gener. Samtidig øger mængden af allergifremkaldende parfumestoffer i dagligdagen risikoen for at udvikle livslang allergi hos dem, der ikke allerede er ramt. Derfor opfordrer Astma-Allergi Danmark til, at man bruger håndsprit uden parfume.
01.10.2020
World Urticaria Day: Tag hånd om din nældefeber
Astma-Allergi Danmarks Rådgivning holder ekstraordinært åbent mellem kl. 16-18 torsdag den 1. oktober i anledning af World Urticaria Day (International Nældefeberdag).
29.09.2020
Husk det gode indeklima på hjemmearbejdspladsen
Mange arbejder hjemme flere eller alle dage om ugen for at mindske risikoen for smitte og spredning af coronavirus. Hvad end du er på job eller derhjemme, er det godt for din astma og allergi at være opmærksom på indeklimaet – og som en bonus hjælper et godt indeklima dig også til at tænke bedre.
22.09.2020
Du modtager et opkald: Astma-Allergi Danmark er der for dig
Som en service foretager Astma-Allergi Danmark tryghedsopkald til foreningens medlemmer. Derfor får du – eller har måske allerede fået – en opringning fra os.
17.09.2020
Ny pjece: Gode råd til dig, der er i øget risiko
Sundhedsstyrelsen har vurderet, om der er sket ændringer i forhold til personer i øget risiko for at blive hårdt ramt af COVID-19. Samtidig har de opdateret deres gode råd til målgruppen og samlet dem i en overskuelig pjece.
15.09.2020
Corona betød tre gange så mange henvendelser til Rådgivningen
Rekordmange borgere fik hjælp af Astma-Allergi Danmarks Rådgivning i forbindelse med corona-pandemien.
25.08.2020
Høje græsniveauer i en ellers mild pollensæson
Årets pollensæsonen blev skudt i gang en hel måned tidligere end normalt. Til pollenallergikernes trøst lagde vejromstændighederne en dæmper på pollentallene størstedelen af sæsonen.
17.08.2020
Bliv klog på kløe
Hvad sker der egentlig rent fysisk i kroppen, når vi klør os? Og hvorfor kan det føles godt at kradse? Det – og meget andet – giver overlæge Jesper Elberling fra hudafdelingen på Herlev-Gentofte Hospital svar på her.
11.08.2020
Peanutallergi påvirker psyken
Begrænsninger i hverdagen, frustration og isolation er en del af livet med peanutallergi, viser en ny international undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark har bidraget til.
10.08.2020
Markblomster fremfor højt græs gavner både bier og allergikere
Højt, blomstrende græs langs landeveje og på andre offentlige arealer bidrager kun i mindre grad til biodiversiteten, hvilket ellers ofte er formålet med at lade det gro. Samtidig giver det store gener for landets mange græspollenallergikere. Arealer med vilde markblomster er derimod til gavn for både allergikere og insekter.
05.08.2020
"Man har lyst til at tage kløen og lade den gå ud over sig selv"
Som forælder til et barn med eksem er kløe en del af hverdagen. Men det er ikke nemt at være vidne til, at ens barn klør og klør, uden at man kan gøre ret meget for at hjælpe.
04.08.2020
Hvepseallergikere skal passe på i sensommeren
Astma-Allergi Danmark anbefaler hvepseallergikere at tage deres forholdsregler, når hvepsene senere på sommeren bliver mere aggressive og pågående.
15.07.2020
Årets sidste pollenplage blomstrer
Den sidste pollenudmelding fra Astma-Allergi Danmark i år er for bynke. Men det kan ændre sig, for i fremtiden kan en nær slægtning, bynke-ambrosie, blive endnu en pollenplage og give flere allergikere.
13.07.2020
Ny astmaguide kan findes i venteværelserne
02.07.2020
Målestationer flere steder i landet giver mere viden om pollen
Som noget nyt bliver der i år på forsøgsbasis målt pollen seks steder i landet. Astma-Allergi Danmark er en del af det store forskningsprojekt, der skal gøre os endnu klogere på fænomenet, som hvert år plager hundredtusindvis af danskere.
01.07.2020
Guide til det allergivenlige sommerhusliv
Coronakrise og smittefare gør, at udlandsrejsen for mange danskere i år er skiftet ud med ferie i Danmark. Vi guider til, hvordan du gør sommerhus og kolonihave til en allergivenlig zone både inde og ude.
29.06.2020
Sæsonen for skimmelsvampesporer er i gang
Nu er det sæson for de udendørs skimmelsvampesporer Alternaria og Cladosporium. Følg med i de daglige målinger i appen Dagens Pollental.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning