Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

12.12.2018
Kom med på Eksemskole for en aften
Astma-Allergi Danmark afholder også i 2019 de populære Eksemskoler over hele landet. Her kan voksne og unge med børneeksem og forældre til børn med børneeksem få gode råd til at håndtere den generende hudsygdom.
04.12.2018
Bladredaktør søges til barselsvikariat
Du skal primært arbejde som skrivende journalist og daglig redaktør for vores medlemsblad, AstmaAllergi, der udkommer seks gange om året.
12.11.2018
Smagsstoffer i e-cigaretter er sundhedsskadelige
E-cigaretter er efterhånden et vanligt syn i gadebilledet, især blandt helt unge. Men ud over at være stærkt afhængighedsskabende indeholder e-cigaretter smagsstoffer, som på sigt kan have store helbredsmæssige konsekvenser – blandt andet tyder undersøgelser på, at e-cigaretbrugere risikerer at udvikle astma og få skader på lunger og hjerte.
08.11.2018
Louise er blevet bedre til at trække vejret
Igennem lang tid har astmaramte Louise Friis trukket vejret på en uhensigtsmæssig måde – kaldet dysfunktionel vejrtrækning – og det har forværret den følelse af åndenød, som folk med astma ofte oplever. For nylig var hun derfor med i et forskningsforsøg om astma og dysfunktionel vejrtrækning, og det har givet den 25-årige københavner lidt af pusten igen.
07.11.2018
Astmaskole for forældre til børn med astma
Har du børn i alderen 4-12 år, der lider af astma? Så kom med, når Astma-Allergi Danmark for første gang afholder Astmaskole for forældre til børn, der lider af astma.
30.10.2018
Ændret tilskud til astmamedicin
Fra den 19. november 2018 ændrer Lægemiddelstyrelsen tilskuddet til nogle typer medicin mod astma og den kroniske lungesygdom, KOL.
17.10.2018
Shop online, og støt samtidig Astma-Allergi Danmark
Nu kan du støtte Astma-Allergi Danmark, samtidig med at du shopper hos nogle af Danmarks mest kendte webshops. Det sker gennem en helt ny platform: www.klikfunding.dk/astma-allergi-danmark
15.10.2018
”Hele astma- og allergiområdet skal styrkes”
Sundhedsministeren besøgte Astma-Allergi Danmarks priktest-begivenhed på Christiansborg, hvor hun stillede op til en snak om allergiområdet og lagde arm til en allergitest. At astma- og allergiområdet har været nedprioriteret for længe, var ministeren enig i.
12.10.2018
Har du peanutallergi eller birkepollen-allergi?
Allergicentret, Odense Universitetshospital, søger patienter, der vil være med til at afprøve et nyt lægemiddel mod peanutallergi og en vaccine mod birkepollen-allergi.
08.10.2018
Astma-Allergi Danmark sætter allergisagen i fokus med priktest på Christiansborg
De fleste allergikere har prøvet det, og nu får politikere og embedsmænd også chancen for at blive allergitestet, når Astma-Allergi Danmark besøger Christiansborg sammen med personale fra Gentofte Hospital. I år lægger blandt andre sundhedsminister Ellen Trane Nørby arm til en priktest og er med til at sætte allergiområdet på dagsordenen.
28.09.2018
1. oktober er World Urticaria Day
1. oktober sætter Astma-Allergi Danmark fokus på nældefeber – også kendt som urticaria – med flere initiativer. Over en million danskere har oplevet udbrud af nældefeber, som påvirker livskvaliteten.
18.09.2018
Brug en aften på at få bedre kontrol over din astma
300.000 voksne i Danmark har astma. Nogle mærker ikke meget til deres i astma i det daglige, mens den for andre er svær at kontrollere. I efteråret afholder Astma-Allergi Danmark astmaskoler for voksne flere steder i landet, hvor man kan få hjælp til en bedre hverdag med astma.
13.09.2018
European Atopic Eczema Awareness Day markeres med livskvalitetsundersøgelse
Mange voksne med atopisk eksem føler sig både udsatte og begrænsede i deres dagligdag. Det viser en ny stor undersøgelse, som udkommer i anledning af den første European Atopic Eczema Awareness Day 14. september.
03.09.2018
SkinZone: Børn og unge lærer at passe godt på huden
Hudallergi kan have store konsekvenser i hverdagen og for fremtidige jobvalg, så det er vigtigt at passe på sin hud, allerede når man er ung - sunde vaner starter tidligt. Med informationsindsatsen Skinzone vil Astma-Allergi Danmark lære børn og unge, hvorfor og hvordan man skal passe på sin hud.
27.08.2018
Årets pollensæson var atypisk
Der er nu så få pollen i luften, at Astma-Allergi Danmark lukker ned for Dagens Pollenvarsling og udsendelsen af den daglige pollenmail. Allergikere kan se tilbage på en atypisk sæson.
17.08.2018
Mange skifter job på grund af håndeksem
Halvdelen af alle, der har fået anerkendt håndeksem som arbejdsskade, har forladt deres oprindelige profession. Det viser en ny ph.d.-afhandling, der har undersøgt sammenhængen mellem arbejdsbetinget eksem og jobskifte.
16.08.2018
Nordiske allergimærker forenes til glæde for forbrugerne
Produkter med omtanke: Fremover kan du pejle efter det samme allergimærke, uanset om du handler i Danmark, Sverige eller Norge. Sammen med de norske og svenske patientforeninger lancerer Astma-Allergi Danmark mærket Asthma Allergy Nordic.
08.08.2018
Kom på eksemskole i Tórshavn
Børneeksem klør, giver uro og gør hverdagen svær for både børn og voksne. Heldigvis nytter det at forebygge og behandle eksemhud rigtig. Lær, hvordan du gør, på Astma-Allergi Danmarks eksemskole i Tórshavn 27. september.
31.07.2018
Hvepseallergikere skal passe på i sensommeren
Denne sommer risikerer vi femten gange så mange hvepse som i løbet af en normal sommer. Derfor anbefaler Astma-Allergi Danmark hvepseallergikere at tage deres forholdsregler, når hvepsene senere på sommeren bliver mere aggressive og pågående.
25.07.2018
Tørken holder græspollen i skak
En lang periode med tørt vejr og varme har fået græsset til at visne. Det er gode nyheder for græspollenallergikere, som kan glæde sig over, at sæsonen for græs klinger af med lave pollental.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning