Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

16.04.2021
Studentermedhjælper – til medlemsservice og administration
Er du en udadvendt, smilende, ansvarsfuld og struktureret person, der sætter pris på personlig kontakt med medlemmer og kollegaer? Interesserer du dig samtidigt for rekruttering af medlemmer, medlemspleje og administration? Så er det måske lige netop dig, vi har brug for!
31.03.2021
Nu er der birkepollen i luften
Op mod 500.000 danskere får symptomer, når pollensæsonen for birk melder sin ankomst. Det er derfor en af de helt store pollenplager, som nu er indtruffet. Astma-Allergi Danmark udsender fra i dag daglige pollental og -varslinger for birk og tilbyder gode råd og vejledning til alle.
30.03.2021
Pollensæsonen for elm er i gang
Med et pollental på 10 i Østdanmark og 19 i Vestdanmark er sæsonen for elmepollen nu skudt i gang.
23.03.2021
Corona kvæler lungefunktionsmåling i sundhedsvæsenet
Debatindlæg: Antallet af lungefunktionsmålinger er faldet drastisk under corona-pandemien. Det kan få store konsekvenser for landets 300.000 borgere med astma. Det er derfor afgørende, at sundhedsvæsenet lever op til sit ansvar og udstikker klare retningslinjer for udredning og behandling af astma og andre allergiske sygdomme under Corona.
23.03.2021
Astma-Allergi Danmark i debatindlæg: En folkesundhedslov bør være konkret og forpligtende
En folkesundhedslov kan blive vigtig for mennesker med astma og allergi, fordi sygdomme ofte glemmes og overskygges af andre sygdomme, når der ikke er forpligtende standarder på området, skriver direktør i Astma-Allergi Danmark Anne Holm Hansen.
10.03.2021
Personer med astma får ikke for lidt ilt ved brug af mundbind
Ny undersøgelse viser, at iltmætningen i blodet er den samme for personer med astma, som blandt dem, der ikke har astma, når de bærer mundbind. Hvis du oplever åndenød eller hoste ved brug af mundbind, er årsagen måske, at din astma ikke er velbehandlet.
09.03.2021
Hvornår har du sidst fået målt din lungefunktion?
Målsætningen om, at 95 procent af alle med astma skal have målt deres lungefunktion, bliver ikke opnået, viser seneste årsrapport. I tallene, som dækker 2017-2018, fik kun 80 procent på landsplan målt lungefunktion i forbindelse med besøg på regionernes sygehusafdelinger.
26.02.2021
​Kan allergen immunterapi styrke immunforsvarets evne til at bekæmpe luftvejsinfektioner?
Omkring 200.000 danskere lider af allergisk astma, dvs. de lider af astma og en eller flere allergier. En del af de 200.000 danskere oplever oftere astmaforværringer i forbindelse med sværere og mere langvarige forkølelser end dem der ikke har allergi. Det viser nyere forskning fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
25.02.2021
Dagens pollental for el slår rekord
I går målte Astma-Allergi Danmark et pollental for el på 952. Det er det højeste tal, foreningen nogensinde har målt for denne type pollen. Det skyldes blandt andet de seneste dages lune temperaturer.
22.02.2021
El og hassel er i luften – årets pollensæson er begyndt
I dag skyder Astma-Allergi Danmark årets pollensæson i gang og begynder derfor at udsende Dagens Pollental.
10.02.2021
Kom på Høfeberkursus, og bliv bedre til at tage hånd om dine symptomer
Astma-Allergi Danmarks populære Høfeberkurser vender tilbage i april 2021, hvor medlemmer kan få den nyeste viden og gode råd om behandling. På grund af corona-pandemien afholdes kurserne i år i en virtuel udgave, og det betyder, at vi har mulighed for at give mange flere medlemmer mulighed for at deltage.
08.02.2021
Kom pollensæsonens høfebersymptomer i forkøbet
Det er vigtigt at være velbehandlet i løbet af pollensæsonen. Nogle vælger at starte op med behandling, når sæsonen nærmer sig, og andre venter, til de får symptomer. Det afhænger både af den medicin du bruger, dit temperament, og hvad du har aftalt med lægen.
18.01.2021
Nu kan du vælge mundbind med Astma-Allergi Danmarks allergimærke
Nu er der hjælp til dig, som reagerer allergisk på mundbind. Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har godkendt mundbind, som du trygt kan bære med visheden om minimal risiko for allergiske reaktioner. Du finder dem hos Matas.
14.01.2021
Kom med til Astma-Allergi Danmarks landsmøde 2021
Astma-Allergi Danmark inviterer alle medlemmer til landsmøde den 29. maj 2021.
12.01.2021
Nu står pollenfælden klar til en ny sæson
Årets pollensæson nærmer sig. Derfor har vi hentet pollenfælden ud af sit vinterhi og begynder fra næste uge at udsende ugentlige pollenmålinger.
07.01.2021
Er du fritaget fra mundbind eller visir? Vis det med et badge
​Vi opfordrer fortsat til, at du bruger mundbind eller visir for at passe på dig selv og andre. Det er dog ikke muligt for alle, da det fx kan påvirke vejrtrækningen hos folk med svær astma. Et nyt badge signalerer, at du er fritaget fra at bære mundbind, så du slipper for omverdenens undrende blikke.
06.01.2021
Dansk topforskning får milliontilskud: Kan kosttilskud til gravide forebygge astma?
Forskere fra Dansk BørneAstma Center har fundet frem til afgørende viden om sammenhængen mellem en mors kost og hendes barns sundhed i de tidlige leveår. Nu har det europæiske forskningsråd under EU tildelt 11 millioner i bevilling, så forskerne kan dykke ned i en forklaring, som kan bruges til at præcisere forebyggelsen af astma.
04.01.2021
Ny direktør i Astma-Allergi Danmark
Anne Holm Hansen er pr. 1. januar 2021 ansat som direktør i Astma-Allergi Danmark. Anne Holm Hansen tiltræder den nye stilling med en hensigt om at sikre politisk fokus, forankring og fornyelse i foreningen.
04.01.2021
Nu er allergimærkede mundbind på vej
Snart er der hjælp på vej til de forbrugere, som reagerer allergisk på mundbind. For første gang er det lykkedes Astma-Allergi Danmark at allergimærke mundbind, som du trygt kan bære med visheden om minimal risiko for allergiske reaktioner
17.12.2020
Ny handleplan mod børns og unges rygning
En ny national handleplan, som skal sikre, at færre børn og unge begynder at ryge, er i denne uge blevet vedtaget i Folketinget. En udvikling, som Astma-Allergi Danmark er meget glade for.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning