Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

22.09.2020
Du modtager et opkald: Astma-Allergi Danmark er der for dig
Som en service foretager Astma-Allergi Danmark tryghedsopkald til foreningens medlemmer. Derfor får du – eller har måske allerede fået – en opringning fra os.
17.09.2020
Ny pjece: Gode råd til dig, der er i øget risiko
Sundhedsstyrelsen har vurderet, om der er sket ændringer i forhold til personer i øget risiko for at blive hårdt ramt af COVID-19. Samtidig har de opdateret deres gode råd til målgruppen og samlet dem i en overskuelig pjece.
15.09.2020
Corona betød tre gange så mange henvendelser til Rådgivningen
Rekordmange borgere fik hjælp af Astma-Allergi Danmarks Rådgivning i forbindelse med corona-pandemien.
25.08.2020
Høje græsniveauer i en ellers mild pollensæson
Årets pollensæsonen blev skudt i gang en hel måned tidligere end normalt. Til pollenallergikernes trøst lagde vejromstændighederne en dæmper på pollentallene størstedelen af sæsonen.
21.08.2020
Om mundbind: Hvordan skal du forholde dig med astma og allergi – så du passer på dig selv og andre?
Et øget corona-smittetryk har medført, at det fra lørdag d. 22. august er et krav at bære mundbind i den kollektive transport. Her kan du læse mere om hvordan du skal forholde dig hvis du har astma, eksem eller allergi, som kan være til gene når du bruger mundbind.
17.08.2020
Bliv klog på kløe
Hvad sker der egentlig rent fysisk i kroppen, når vi klør os? Og hvorfor kan det føles godt at kradse? Det – og meget andet – giver overlæge Jesper Elberling fra hudafdelingen på Herlev-Gentofte Hospital svar på her.
11.08.2020
Peanutallergi påvirker psyken
Begrænsninger i hverdagen, frustration og isolation er en del af livet med peanutallergi, viser en ny international undersøgelse, som Astma-Allergi Danmark har bidraget til.
10.08.2020
Markblomster fremfor højt græs gavner både bier og allergikere
Højt, blomstrende græs langs landeveje og på andre offentlige arealer bidrager kun i mindre grad til biodiversiteten, hvilket ellers ofte er formålet med at lade det gro. Samtidig giver det store gener for landets mange græspollenallergikere. Arealer med vilde markblomster er derimod til gavn for både allergikere og insekter.
05.08.2020
"Man har lyst til at tage kløen og lade den gå ud over sig selv"
Som forælder til et barn med eksem er kløe en del af hverdagen. Men det er ikke nemt at være vidne til, at ens barn klør og klør, uden at man kan gøre ret meget for at hjælpe.
05.08.2020
Psykolog: "Corona er en usynlig fjende, som kan skabe utryghed"
Symptomer, kontroller og medicin - det kan være meget indgribende i dagligdagen at leve med en kronisk sygdom. Når der opstår en usædvanlig situation, som fx corona-pandemien, bliver mange usikre og ængstelige. Det fortæller psykolog Lisbeth Frølich, der hjælper borgere igennem Astma-Allergi Danmarks Rådgivning.
04.08.2020
Hvepseallergikere skal passe på i sensommeren
Astma-Allergi Danmark anbefaler hvepseallergikere at tage deres forholdsregler, når hvepsene senere på sommeren bliver mere aggressive og pågående.
15.07.2020
Årets sidste pollenplage blomstrer
Den sidste pollenudmelding fra Astma-Allergi Danmark i år er for bynke. Men det kan ændre sig, for i fremtiden kan en nær slægtning, bynke-ambrosie, blive endnu en pollenplage og give flere allergikere.
13.07.2020
Ny astmaguide kan findes i venteværelserne
02.07.2020
Målestationer flere steder i landet giver mere viden om pollen
Som noget nyt bliver der i år på forsøgsbasis målt pollen seks steder i landet. Astma-Allergi Danmark er en del af det store forskningsprojekt, der skal gøre os endnu klogere på fænomenet, som hvert år plager hundredtusindvis af danskere.
01.07.2020
Guide til det allergivenlige sommerhusliv
Coronakrise og smittefare gør, at udlandsrejsen for mange danskere i år er skiftet ud med ferie i Danmark. Vi guider til, hvordan du gør sommerhus og kolonihave til en allergivenlig zone både inde og ude.
29.06.2020
Sæsonen for skimmelsvampesporer er i gang
Nu er det sæson for de udendørs skimmelsvampesporer Alternaria og Cladosporium. Følg med i de daglige målinger i appen Dagens Pollental.
23.06.2020
Vær med til at bryde smittekæderne med coronavirus
Sundhedsmyndighederne har lanceret appen smitte|stop, der skal hjælpe med bryde smittekæderne med covid-19 i samfundet. Af sikkerhedsmæssige årsager er man anonym, når man bruger den – og jo flere, der anvender den, jo mere effektiv vil den være.
17.06.2020
Ny medlemsfordel: Bliv informeret, når fødevarer trækkes tilbage
Som medlem har du nu mulighed for at blive informeret, når Fødevarestyrelsen trækker fødevarer tilbage på grund af fund af allergener.
03.06.2020
Din hund tager pollen med hjem
Når du lufter din hund, kan pollen sætte sig i pelsen og ende i dit hjem. Det kan give høfebersymptomer, hvis du er pollenallergiker
26.05.2020
Det var en mild sæson for birkepollen
Mange allergikere har bidt mærke i de lave pollental for birk i år. Den store pollenproduktion i 2019 kan være en del af forklaringen på, hvorfor træerne i år har haft færre pollen.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning