Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

25.02.2020
Styr sikkert igennem pollensæsonen
Vil du have hjælp til at komme igennem pollensæsonen med så få gener som muligt? Så tilmeld dig et af de høfeberkurser, Astma-Allergi Danmark afholder for foreningens medlemmer.
19.02.2020
Hvordan hjælper man unge med allergi, astma og eksem?
Det europæiske allergiselskab (EAACI) har udviklet forslag til anbefalinger til læger og sygeplejersker, der hjælper teenagere med allergi, eksem og astma. Nu kan du være med til at vurdere de nye anbefalinger.
18.02.2020
Forskning: Mange mulige årsager til problemer med skimmelsvamp
Der kan være mange årsager til problemer med skimmelsvampevækst i boliger. Man er nødt til at betragte hvert enkelt tilfælde i et helhedsperspektiv. Både beboernes vaner, byggetekniske forhold og boligens tilstand spiller ind, viser ny ph.d.-afhandling.
18.02.2020
"Det er svært at føle sig attraktiv over for sin partner"
Hverdagen kan være fyldt med udfordringer, hvis man lider af allergi over for parfume. Parfume kan nemlig være svært at undgå, når man færdes uden for hjemmet, og det kan betyde hyppige udbrud. Det har 31-årige Christina Steiness oplevet.
07.02.2020
Nyt lovforslag om brændeovne bør være mere ambitiøst
Miljøminister Lea Wermelin vil indføre en lov om, at brændeovne fra før 2003 skal udskiftes, når en bolig får ny ejer. Astma-Allergi Danmark ser det som et lille skridt i den rigtige retning – men det er slet ikke nok.
05.02.2020
Hudallergi: Alt for mange stiller selv diagnosen og tager forkert medicin
Hver tredje tager antihistaminer mod hudallergi med eksem, selvom det ikke er en del af behandlingen. Det viser en undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark.
03.02.2020
Forær en allergivenlig buket på valentinsdag
Fejr kærligheden på valentinsdag med den allergivenlige rosa buket skabt af FLOWR.DK i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Ved køb af buketten støtter du samtidig Astma-Allergi Danmarks arbejde.
28.01.2020
”Vi ved, at vi har foreningen i ryggen”
Følelsen af at have foreningen i ryggen betyder utrolig meget for familien Støy Dreier, som har været medlem af Astma-Allergi Danmark siden 2011.
23.01.2020
Kom med til Astma-Allergi Danmarks landsmøde 2020
Astma-Allergi Danmark inviterer alle medlemmer til landsmøde den 16. maj 2020 i Korsør.
21.01.2020
Vitamin D under graviditeten giver små børn færre astmatiske symptomer
Hvis en gravid kvinde indtager en større dosis af vitamin D end normalt, mindsker det hendes barns risiko for astmatiske symptomer med omkring 25 procent indtil tre-års-alderen. Det viser et studie foretaget af den danske forskningsenhed COPSAC i samarbejde med Harvard University i USA.
20.01.2020
El og hassel er i luften – pollensæsonen er startet
Astma-Allergi Danmark har opfanget de første pollen i luften og begynder nu at udsende Dagens Pollental og Dagens Pollenvarsling for Østdanmark. Sæsonen er startet en måned tidligere end normalt.
16.01.2020
Hudallergi gør livet sværere – særligt de unge er ramt
En undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at otte ud af 10 danskere med hudallergi oplever, at allergien forringer deres livskvalitet. De unge er hårdest ramt, og Astma-Allergi Danmark efterlyser et større fokus på området.
15.01.2020
Nu kan du søge et legat på 5.000 kroner
Er du ældre, enlig og har brug for en økonomisk håndsrækning? Så kan du som medlem af Astma-Allergi Danmark søge om et legat på 5.000 kroner.
08.01.2020
Pollenfælden er klar til en ny sæson
Pollenfælden er hentet ud af sit vinterhi og står klar til at indfange pollen. Det betyder, at Astma-Allergi Danmark allerede nu begynder at holde øje med årets første pollen.
03.01.2020
Vær opmærksom på migrænesymptomer, hvis du har astma
Ny forskning viser en betydelig sammenhæng mellem migræne og astma. Den nye viden kan bidrage til bedre behandling af begge sygdomme og indikerer, at det er en god idé at være særligt opmærksom på migrænesymptomer, hvis man har astma.
17.12.2019
”Medlemskabet gør en forskel for os”
Familien Marquardt lever med astma og allergi tæt inde på livet. Gennem familiens medlemskab af Astma-Allergi Danmark får de brugbar viden og mulighed for at sparre med andre familier i lignende situationer.
17.12.2019
Få refunderet udgifter til allergivaccination
Der har i en periode har været forkert praksis omkring egenbetaling af allergivaccine til injektion på offentlige sygehuse, oplyser flere regioner. Nogle patienter har ved en fejl selv betalt for allergivaccinen og har nu mulighed for at søge om refusion af afholdte udgifter.
11.12.2019
Kæledyr uden for hjemmet udfordrer allergikere
De fleste dyreallergikere holder sig på afstand af kæledyr. Men hvad med de dyr, som kan være svære at undgå? Såsom chefens labrador på kontoret, besøgshunden på plejehjemmet eller sidemandens mops i flyet. Astma-Allergi Danmark sætter fokus på problematikken.
10.12.2019
Kom og bliv klogere på børneeksem
Kom og vær med, når Astma-Allergi Danmark inviterer til en aften, hvor du får ny viden om børneeksem/atopisk eksem.
04.12.2019
Opbakning til nyt forslag om stop af brændeovne
Brændeovnsrøg er hovedkilden til sundhedsskadelig partikelforurening i luften, som blandt andet er til gene for personer med astma. Astma-Allergi Danmark bakker derfor op om Københavns overborgmester Frank Jensens nye forslag til at nedsætte antallet af brændeovne.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning