Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

22.07.2021
Har du astma og lyst til at deltage i et fokusgruppeinterview om din medicin?
Hjælp med at udarbejde informationsmateriale om astmamedicin ved at deltage i et fokusgruppeinterview om astmamedicin.
19.07.2021
Årets sidste pollenplage – bynken - blomstrer nu
I dag går årets bynkepollen i luften. De mest almindelig bynkepollen giver sjældent store problemer for landets bynkeallergikere, men en ny og mere allergifremkaldende artsslægtning har invaderet Danmark og det kan blive en plage for mange danskere i fremtiden.
14.07.2021
Sådan påvirker vejret din høfeber
Hvorfor er solskin skidt, men regnvejr godt for folk med pollenallergi? Få forklaringen her, hvor vi ser nærmere på, hvordan forskellige vejrfænomener påvirker spredningen af pollen. Det kan være en hjælp til at forstå og være på forkant med dine høfebersymptomer.
13.07.2021
Naturvenner og allergikere i fælles opråb mod græs
Biodiversitetskrisen er i fokus – også i kommunerne, der arbejder på at få mere vild natur. Men løsningen er ikke nødvendigvis bare at lade græsset gro. Astma-Allergi Danmark og Danmarks Naturfredningsforening vil komme op mod 500.000 borgere med græsallergi til undsætning ved at styrke biodiversiteten.
29.06.2021
Vilde kommuner bør huske på sine allergiske borgere
Ønsket om mere vild natur i Danmark er prisværdigt, men de lette løsninger ved blot at lade græsset stå, går ud over kommunernes allergiske borgere. Astma-Allergi Danmark opfordrer kommunerne til at plante flere af de insektbestøvede blomster, som både er gode for allergikere og insekter, fremfor blot at lade græsslåmaskinen gå på sommerferie.
24.06.2021
Nu er der svampesporer i luften
Astma-Allergi Danmarks pollenteam har registreret en stigning i antallet af svampesporer, så fra i dag af udsender dit pollenteam dagligt Dagens Svampesporeniveau.
21.06.2021
Byd velkommen til en allergivenlig sommerfest
Sommeren er over os, og corona skal ikke længere forhindre os i at holde en fest eller fejre en fødselsdag – og med sol og varme kan gæster og løjer fint rykkes udendørs. Astma-Allergi Danmark guider til den ultimative allergivenlige sommerfest.
16.06.2021
Uønskede kemikalier – en tredje miljøkrise?
Skadelige kemikalier er kræft- og allergifremkaldende, miljøbelastende og hormonforstyrrende. En kemikaliekrise kan få uoverskuelige konsekvenser for menneskers sundhed og for miljøet. Regeringen bør afsætte flere midler til kemiindsatsen, mener Astma-Allergi Danmark og fem øvrige organisationer.
28.05.2021
Kan du mærke det i øjne og næse? Nu er der græspollen i luften
En af de absolut største pollenplager har meldt sin ankomst. Men de kolde forårsmåneder varsler godt nyt for græspollen-allergikere. Astma-Allergi Danmark skyder i dag sæsonen for græs i gang. Lider du af græspollen-allergi, er det derfor tid til at mærke efter, om din behandling virker. Symptomerne kan nemlig være så belastende, at de spænder ben for et aktivt liv.
19.05.2021
DR-artikel om allergimedicin og nedsat træningseffekt skaber unødig bekymring
DR har netop udgivet en artikel om et nyt videnskabeligt studie, der ifølge mediet viser, at allergimedicin kan ødelægge udbyttet af fysisk træning. Det har givet anledning til bekymring blandt Astma-Allergi Danmarks medlemmer. Artiklen tager imidlertid ikke nødvendig højde for, at doserne i forsøget er unormalt høje, at studiet er kortvarigt og lavet med få testpersoner fra Belgien og at to ud af tre omtalte præparater ikke bliver ordineret i Danmark.
12.05.2021
Hvordan oplever du genåbningen?
Besvar fire spørgsmål, og hjælp os med at rådgive regioner og sundhedsmyndigheder til en god genåbning af samfundet.
11.05.2021
Astma-Allergi Danmark søger kommunikatør med skarpe skrivefærdigheder og flair for sociale medier (barselsvikariat)
05.05.2021
Kom i form i pollensæsonen
28.04.2021
Debatindlæg: Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse?
Foråret er lige om hjørnet, og det varmer oven på en tung corona-vinter, der især har været hård ved borgere, som døjer med astma og allergi. Vaccineudrulningen og de varmere temperaturers neddrosling af pandemien giver os et tiltrængt pusterum med tid til refleksion over det seneste års prøvelser. Det giver samtidig mulighed for at se fremad og tænke nyt for et underprioriteret sygdomsområde. Sådan skriver direktør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, i et debatindlæg.
27.04.2021
Tag hånd om din hud under mundbindet
Mundbind kan beskytte mod virus, men de kan også give hudproblemer, blandt andet fordi huden bag masken let bliver varm og svedig. Generne kan være rødme, kløe, akne, eksem eller små sår, og det er især vigtigt at være opmærksom, hvis du i forvejen har følsom hud, allergi eller andre hudlidelser. Her kommer nogle råd til, hvordan du bedst passer på dit ansigt – både når du har mundbind på, og når det tages af igen.
16.04.2021
Studentermedhjælper – til medlemsservice og administration
Er du en udadvendt, smilende, ansvarsfuld og struktureret person, der sætter pris på personlig kontakt med medlemmer og kollegaer? Interesserer du dig samtidigt for rekruttering af medlemmer, medlemspleje og administration? Så er det måske lige netop dig, vi har brug for!
31.03.2021
Nu er der birkepollen i luften
Op mod 500.000 danskere får symptomer, når pollensæsonen for birk melder sin ankomst. Det er derfor en af de helt store pollenplager, som nu er indtruffet. Astma-Allergi Danmark udsender fra i dag daglige pollental og -varslinger for birk og tilbyder gode råd og vejledning til alle.
30.03.2021
Pollensæsonen for elm er i gang
Med et pollental på 10 i Østdanmark og 19 i Vestdanmark er sæsonen for elmepollen nu skudt i gang.
23.03.2021
Corona kvæler lungefunktionsmåling i sundhedsvæsenet
Debatindlæg: Antallet af lungefunktionsmålinger er faldet drastisk under corona-pandemien. Det kan få store konsekvenser for landets 300.000 borgere med astma. Det er derfor afgørende, at sundhedsvæsenet lever op til sit ansvar og udstikker klare retningslinjer for udredning og behandling af astma og andre allergiske sygdomme under Corona.
23.03.2021
Astma-Allergi Danmark i debatindlæg: En folkesundhedslov bør være konkret og forpligtende
En folkesundhedslov kan blive vigtig for mennesker med astma og allergi, fordi sygdomme ofte glemmes og overskygges af andre sygdomme, når der ikke er forpligtende standarder på området, skriver direktør i Astma-Allergi Danmark Anne Holm Hansen.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning