Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Nyheder

04.08.2020
Hvepseallergikere skal passe på i sensommeren
Astma-Allergi Danmark anbefaler hvepseallergikere at tage deres forholdsregler, når hvepsene senere på sommeren bliver mere aggressive og pågående.
15.07.2020
Årets sidste pollenplage blomstrer
Den sidste pollenudmelding fra Astma-Allergi Danmark i år er for bynke. Men det kan ændre sig, for i fremtiden kan en nær slægtning, bynke-ambrosie, blive endnu en pollenplage og give flere allergikere.
13.07.2020
Ny astmaguide kan findes i venteværelserne
02.07.2020
Målestationer flere steder i landet giver mere viden om pollen
Som noget nyt bliver der i år på forsøgsbasis målt pollen seks steder i landet. Astma-Allergi Danmark er en del af det store forskningsprojekt, der skal gøre os endnu klogere på fænomenet, som hvert år plager hundredtusindvis af danskere.
01.07.2020
Guide til det allergivenlige sommerhusliv
Coronakrise og smittefare gør, at udlandsrejsen for mange danskere i år er skiftet ud med ferie i Danmark. Vi guider til, hvordan du gør sommerhus og kolonihave til en allergivenlig zone både inde og ude.
29.06.2020
Sæsonen for skimmelsvampesporer er i gang
Nu er det sæson for de udendørs skimmelsvampesporer Alternaria og Cladosporium. Følg med i de daglige målinger i appen Dagens Pollental.
23.06.2020
Vær med til at bryde smittekæderne med coronavirus
Sundhedsmyndighederne har lanceret appen smitte|stop, der skal hjælpe med bryde smittekæderne med covid-19 i samfundet. Af sikkerhedsmæssige årsager er man anonym, når man bruger den – og jo flere, der anvender den, jo mere effektiv vil den være.
17.06.2020
Ny medlemsfordel: Bliv informeret, når fødevarer trækkes tilbage
Som medlem har du nu mulighed for at blive informeret, når Fødevarestyrelsen trækker fødevarer tilbage på grund af fund af allergener.
03.06.2020
Din hund tager pollen med hjem
Når du lufter din hund, kan pollen sætte sig i pelsen og ende i dit hjem. Det kan give høfebersymptomer, hvis du er pollenallergiker
26.05.2020
Det var en mild sæson for birkepollen
Mange allergikere har bidt mærke i de lave pollental for birk i år. Den store pollenproduktion i 2019 kan være en del af forklaringen på, hvorfor træerne i år har haft færre pollen.
20.05.2020
Nu er der græspollen i luften
I dag skyder Astma-Allergi Danmark sæsonen for græspollen i gang med et pollental på 3 i Østdanmark og 3 i Vestdanmark. Græs er den type pollen, som flest danskere er plaget af.
20.05.2020
Sundhedsstyrelsen: Vær opmærksom på helbredsangst
Sundhedsstyrelsen har udgivet en pjece om, hvad man skal være opmærksom på i forhold til helbredsangst i forbindelse med corona-virus. I pjecen er der også en række gode råd.
19.05.2020
Bekymrer corona dig? Få psykologhjælp hos Astma-Allergi Danmark
Har du astma, eller er du pårørende, og er bange for at blive ramt af COVID-19? Nu kan du få talt om dine bekymringer ved at ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning, der har fået nye redskaber fra en psykolog til at kunne hjælpe akut i en tid med pandemi. Det er muliggjort takket være en donation fra TrygFonden.
05.05.2020
Astma-Allergi Danmark starter kampagne med fokus på pollenrelateret astma på World Asthma Day
04.05.2020
Astma-Allergi Danmark: Præcisering af risikogrupper mangler tydelighed
Sundhedsstyrelsen har nu opdateret deres anbefalinger i forhold til, hvilke sygdomme der kan medføre en øget risiko for et langstrakt eller alvorligt sygdomsforløb af COVID-19. Derudover har de anbefalinger til, hvordan de personer skal håndtere hverdagen. Astma-Allergi Danmark mener, at anbefalingerne stadig efterlader for meget tvivl og rejser flere spørgsmål.
01.05.2020
Lægemiddelstyrelsen melder om forsyningsproblemer for Spirocort Turbuhaler og parallelimporterede alternativer
29.04.2020
Astmapatienter skal fortsætte behandling
Det er vigtigt, at astmapatienter fortsætter ordineret behandling med binyrebarkhormon under coronaepidemien. For at beskytte dig selv bedst muligt mod coronavirus, er det nemlig meget vigtigt, at du er velbehandlet for din astma.
29.04.2020
Eksemkursus var en øjenåbner: "Man skal lære at forstå børneeksem for at kunne tøjle det"
Efter utallige besøg hos lægen og gentagne kure på grund af datterens børneeksem lærte Janni Kjærsgaard på Astma-Allergi Danmarks Eksemkursus, at eksem opfører sig forskelligt og derfor skal behandles individuelt.
29.04.2020
Kunstig intelligens giver pollenallergikere nye muligheder
Astma-Allergi Danmark er blandt de første i Europa, der kan præsentere en femdøgnsprognose for pollen. Det giver nye muligheder for at planlægge sin hverdag og behandling, hvis man har pollenallergi. 
28.04.2020
Tydelighed giver tryghed for kronisk syge
Sundhedsstyrelsen er i gang med at udarbejde en præcisering af risikogruppen. Astma-Allergi Danmark har i den forbindelse afgivet høringssvar. Der findes nemlig stor usikkerhed hos patienter med astma i forbindelse med coronakrisen.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning