Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Ny tabletvaccine mod allergi over for træpollen som birk, el og hassel

Har du allergi over for træpollen som birk, el, hassel, bøg, avnbøg og eg, så kan du nu få allergivaccination i tabletform.

Ny tabletvaccine
Hvis den nye behandlingsmulighed er relevant for dig, så er det nu, du skal igang, inden næste års pollensæson begynder. Foto: Colourbox

Det er nu muligt at få en allergivaccination i tabletform, hvis du har moderat til svær allergi over for træpollen som birk, el, hassel, bøg, avnbøg og eg. Vaccinen er en smeltetablet, som skal tages hver dag i tre år.

Det er nu

Hvis lægen vurderer, at vaccinen er relevant for dig, så er det nu, du skal i gang. Vaccinen bør nemlig indledes senest 16 uger før den forventede start på pollensæsonen. Og starter man på behandlingen de 16 uger før sæsonen, så kan man allerede forvente en effekt i den første sæson. 

Oplever man ingen effekt i løbet af første sæson, kan det være relevant at drøfte behandlingen med lægen. Det er derfor nu, du skal tale med lægen om din nuværende eller allerede afprøvede behandling for pollenallergi. 

Kontakt Rådgivningen

Har du spørgsmål til fx din pollenallergi, og hvordan du bedst forbereder dig, inden pollensæsonen starter igen, så ring eller skriv til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning.

Telefonrådgivningen har åbent for alle fra mandag til fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18 på telefon 43 43 42 99. Er du medlem af Astma-Allergi Danmark, er det også muligt at skrive eller booke en rådgivning på forhånd og blive ringet op, når du har tid fra mandag til fredag i tidsrummet 9-15.

Nyhed: 08.11.2019

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Ny kampagne: Giv de parfumefrie vaner videre

I en ny kampagne sætter Astma-Allergi Danmark sammen med Miljøstyrelsen fokus på forebyggelse af parfumeallergi blandt teenagere.


Astma-Allergi Danmark sætter i samarbejde med Miljøstyrelsen fokus på parfumeallergi blandt teenagere. Foto: Miljøstyrelsen

“Din teenager stinker alt for godt.” Det er et af budskaberne i en ny kampagne fra Miljøstyrelsen, som Astma-Allergi Danmark er en del af. Kampagnen er netop skudt i gang og sætter fokus på forebyggelse af parfumeallergi blandt teenagere.

En del af kampagnen fokuserer på, hvordan forældre kan hjælpe med til at mindske teenageres risiko for parfumeallergi.

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning er dit trygge valg

Mange teenageforældre står for indkøb, når deres teenagedatter- eller søn mangler personlige plejeprodukter. Og hvis du som forælder vælger eksempelvis deodorant, creme og shampoo med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, mindsker du din teenagers risiko for parfumeallergi. Samtidig giver du gode, parfumefrie vaner videre.

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic findes på mange plejeprodukter og er dit trygge valg, når du skal forebygge parfumeallergi hos dig selv og din familie.  
 
Hold øje med kampagnen på Facebook og Instagram og vær med til at dele budskaberne.

Parfumefrit fokus med SkinZone

Kender du SkinZone? Samtidig med deltagelsen i Miljøstyrelsens kampagne kører Astma-Allergi Danmarks eget projekt SkinZone, som også er målrettet børn og unge.

SkinZone er et undervisningstilbud for landets skoler i 6.-7. klasses om forebyggelse af hudallergi hos børn og unge. Følg også SkinZone på Facebook og Instagram

Nyhed: 07.11.2019

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.
Vi er din medlemsforening.


Gå efter god kemi, når du handler på nettet

Med kampagnen ”Gå efter god kemi”, som Astma-Allergi Danmark er en del af, opfordrer Miljøstyrelsen dig som forbruger til at tænke over indholdet i de produkter, du køber på nettet.

Miljøstyrelsens kampagne "Gå efter god kemi"

Vær opmærksom på indholdet i produkter købt på nettet. Foto: Miljøstyrelsen

Gå efter god kemi, når du handler plejeprodukter, badedyr og legetøj på nettet. Det er hovedbudskabet i Miljøstyrelsens nye kampagne ”Gå efter god kemi”, som Astma-Allergi Danmark tager del i.

Kampagnen opfordrer dig som forbruger til at være opmærksom på indholdsstofferne i de produkter, du køber online. Miljøstyrelsen fremhæver, at det er særligt vigtigt at være opmærksom på kemien, når du handler i webshops uden for EU.

Tre gode råd når du handler på nettet

Når du handler plejeprodukter på webshops inden for EU, er du beskyttet af EU’s kemiregler.  Køber du i stedet plejeprodukter på webshops uden for EU, er der en risiko for, at produkterne indeholder stoffer, der er forbudt at bruge i Danmark. Produkterne kan også have en anden sammensætning af stoffer, end der er tilladt i Danmark.

Miljøstyrelsen har udarbejdet tre gode råd til at hjælpe dig som forbruger. De tre råd gør det nemmere for dig at gennemskue, om du er beskyttet af EU’s kemiregler, når du handler på nettet:

  1. Tjek, hvilket land varen bliver sendt fra. Er det inden for EU, er du beskyttet af EU’s kemiregler.
  2. Tjek sælgeren. Webshops inden for EU skal oplyse telefonnummer, mail, adresse og navn.
  3. Drop købet, hvis prisen er for god til at være sand.

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning er dit trygge valg

Hvis du vælger plejeprodukter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic – både når du handler på nettet og i butikkerne – kan du være sikker på, at produkterne er uden parfume og andre indholdsstoffer med særlig allergirisiko.

Bag Astma-Allergi Danmarks allergimærkning sidder fageksperter, som vurderer alle de indholdsstoffer, som bruges i produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic. Mærkerne fungerer som et troværdigt pejlemærke for alle, der ønsker at tage et aktivt valg i forhold til at nedsætte risikoen for at udvikle hudallergi.

Brug vores app, Kemilex, til selv at undersøge indholdet i dine plejeprodukter. Du kan også bruge app'en til at finde produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Nyhed: 05.11.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.
Vi er din medlemsforening.


”Nu kan jeg virkelig meget i min hverdag”

69-årige Otto Christiansen er medlem af Astma-Allergi Danmark og har gennem foreningens astmaskole og rådgivning fået hjælp til et bedre liv med astma.

Otto har astma
Frygten er nu væk hos Otto Christiansen, som får meget ud af at være medlem af Astma-Allergi Danmark. Foto: Astma-Allergi Danmark

Hosteanfald om natten kender Otto Christiansen fra Sakskøbing alt til. Tilbage i 2012 vidste han ikke, hvad han fejlede, og om natten kunne han sidde og hoste i flere timer. Nat efter nat. Det viste sig, at astma var årsagen til Ottos hoste og åndenød. Han kom derfor i behandling med både prednisolon og inhalationsmedicin.
 
– Alligevel blev det bare værre og værre. Man bliver jo ked af det og tænker, at det kan da ikke være rigtigt, at man skal have det sådan. Jeg er jo ikke den eneste i Danmark, der har fået konstateret astma, fortæller Otto Christiansen.

Astmaskole gjorde forskellen

I 2015 deltog Otto Christiansen derfor i Astma-Allergi Danmarks astmaskole i Nykøbing Falster. Og det gjorde hele forskellen.
– Jeg havde brug for hjælp, og på astmaskolen fik jeg både ny viden og mulighed for at stille spørgsmål. Jeg meldte mig derfor ind i Astma-Allergi Danmark, så jeg for eksempel igennem medlemsblade og nyhedsbreve kan holde mig orienteret.

Siden har Otto Christiansen deltaget i flere af astmaskoler sammen med sin hustru Birte.
– På astmaskolen hørte vi for første gang om biologisk medicin, og så undersøgte jeg, om man kunne få det. Havde jeg ikke været på astmaskolen, ville jeg ikke have hørt om biologisk medicin. Og så ville jeg have haft et helt andet liv.

Rådgivningen hjalp Otto videre

Otto Christiansen har svær astma, og fik mulighed for at få behandling med biologisk medicin. Det var på mange måder en lang proces at nå dertil, og Astma-Allergi Danmarks Rådgivning har i den forbindelse hjulpet ham i, hvordan han kunne komme videre.

– Det betyder meget, at Astma-Allergi Danmark tager én i hånden. For så er du ikke alene mere. Mange gange kan man løbe panden mod en mur og tænke ”Hvad kan jeg nu gøre?” Så er det rart, at du har telefonen lige i nærheden, hvor Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder klar og gerne vil lytte og hjælpe. Det er jeg meget taknemmelig for.

Stor gavn af medlemskabet

I dag føler Otto Christiansen, at han kan bestige bjerge. Lange cykelture og havearbejde sker uden, at han bliver forpustet. Samtidig sætter han stor pris på sit medlemskab af foreningen.

– Jeg får meget ud af at være medlem. Både ny viden og rådgivning. Samtidig er frygten væk, og jeg har fået en hel anden livskvalitet. Nu kan jeg virkelig meget i min hverdag, og det er helt fantastisk, siger Otto Christiansen. Han tilføjer, at han synes, det er vigtigt, at man ikke bare accepterer sin behandling og situation, hvis man har det dårligt. 

– Hvis jeg var blevet siddende i lænestolen derhjemme, så havde jeg været et helt andet sted i dag. Jeg kan kun anbefale at være medlem af Astma-Allergi Danmark. Bedre nu end senere.

Nyhed: 04.11.2019

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Nyt medlemstilbud: Book en rådgivning

Som medlem af Astma-Allergi Danmark kan du nu få glæde af et nyt rådgivningstilbud. Book en rådgivning og bliv ringet op, når du har tid.

Få rådgivning om astma allergi høfeber og eksem
Bliv ringet op, når du har tid. Rådgivningen kan ringe til medlemmer i tidsrummet mandag til fredag fra kl. 9-15. Foto: Astma-Allergi Danmark

Har du spørgsmål om astma, allergi, høfeber og eksem, så er det altid muligt at ringe til Rådgivningen hos Astma-Allergi Danmark. Som en ny service til medlemmer bliver det nu muligt at booke en rådgivning på forhånd og blive ringet op, når du har tid.

– Vi får rigtig mange opkald hos Astma-Allergi Danmarks Rådgivning, og vi vil gerne være der for vores medlemmer. Derfor udvider vi nu rådgivningstilbuddet, så medlemmer kan booke tid til en rådgivning og blive ringet op på et tidspunkt, der passer den enkelte, siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.

Som medlem kan du nu booke tid til rådgivning og blive ringet op mandag til fredag i tidsrummet 9-15.

Sådan booker du tid

Hvis du gerne vil ringes op af Rådgivningen, skal du benytte selvbetjeningsportalen. Her kan du skrive til Rådgivningen og bestille en opringning på det tidspunkt, som passer dig.

Rådgivningen kan ringe til dig i tidsrummet mandag til fredag fra kl. 9-15. Rådgivningen skal bookes minimum én hverdag inden den ønskede dato. 

Andre rådgivningstilbud

Hvis du hellere vil have et skriftligt svar fra Rådgivningen, kan du som medlem også skrive til os med dit spørgsmål og få et svar inden for få dage (oftest samme dag).

Telefonrådgivningen har åbent for alle fra mandag til fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18 på telefon 43 43 42 99. I det tidsrum kan medlemmer også altid ringe til Rådgivningen uden at booke en tid på forhånd.

Nyhed: 31.10.2019

Medlemskab for dig

Har du astma, allergi, høfeber og eksem, står du ikke alene.
I Astma-Allergi Danmark arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.


Vi er din medlemsforening


Kom i julestemning med Cirkus Baldoni

Der er rabat for Astma-Allergi Danmarks medlemmer til det allergivenlige cirkus, Cirkus Baldonis, juleturné. Cirkus Baldoni tilbyder en rabat til deres juleforestilling på 25 kroner pr. person, og donerer samtidig 25 kroner pr. billet til foreningens arbejde.

Cirkus Baldonis julecirkus

Oplev blandt andet julemanden, jonglør- og akrobatnisser i Cirkus Baldonis allergivenlige julecirkus. Foto: Cirkus Baldoni

Det allergivenlige Cirkus Baldoni turnerer i november og december med deres indendørs julecirkus. Her er der hverken savsmuld eller dyr, som ellers kan sætte gang i allergiske reaktioner. Til gengæld kommer publikum i selskab med julemanden og drillenisserne Nis og Nisseline. Publikum bliver også underholdt af både klovne-, jonglør- og akrobatnisser samt den talende julegris Anton.

Der er lagt op til et festligt og humørfyldt besøg for hele familien til Cirkus Baldonis juleforestilling.

Rabat for medlemmer

Cirkus Baldoni tilbyder Astma-Allergi Danmarks medlemmer og støtter af foreningen en billetrabat på 25 kr. pr. person. Samtidig donerer Cirkus Baldoni 25 kr. pr. solgt billet til Astma-Allergi Danmark.

Cirkus Baldonis julecirkus turnerer i byer øst for Storebælt i løbet af november og december.

Sådan får du rabat

Få rabatkoden ved at sende en mail til info@astma-allergi.dk, hvori du angiver dit medlemsnummer. Brug rabatkoden, når du reserverer eller køber billet på www.julecirkus.dk/billetter.html

Nyhed: 31.10.2019

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Sådan kommer du godt igennem vinteren med astma

Fem gode råd fra Astma-Allergi Danmark til den kolde tid, hvis du har astma. Er du både ældre og har astma, er det ekstra vigtigt, at du passer på dig selv.

Undgå infektioner med astma om vinteren
Kom godt igennem den kolde tid med gode råd fra Astma-Allergi Danmark. Foto: Colourbox

Vintertid betyder for mange også en større risiko for at blive ramt af forkølelse, influenza og andre luftvejsinfektioner. Har du astma, så følg disse fem råd fra Astma-Allergi Danmark til at komme godt igennem den kolde tid.

Fem gode råd

 

Nyhed: 29.10.2019

Medlemskab for dig med astma

Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 300.000 danskere lider nemlig af astma.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.
Vi er din medlemsforening.


Har du astma? Så husk influenzavaccinationen

Influenza kan være forværre din astma. Astma-Allergi Danmarks Rådgivning råder dig til at tage imod Sundhedsstyrelsens anbefaling om influenzavaccination, som tilbydes fra 1. november.

Tid til influenzavaccination

Vintertid er influenzatid, og særligt ældre over 65 og folk med kroniske sygdomme – som astma og KOL – har en højere risiko for at få et alvorligt influenzaforløb med for eksempel lungebetændelse. Foto: Sundhedsstyrelsen

Igen i år tilbyder Sundhedsstyrelsen gratis influenzavaccination til blandt andre personer med astma. Når du har astma, har du større risiko for at blive smittet og få et svært forløb med influenza, som dermed kan forværre din astma. Derfor råder Astma-Allergi Danmarks Rådgivning astmatikere til at tage imod Sundhedsstyrelsens tilbud om vaccination. Tilbuddet om influenzavaccination gælder i perioden 1. november til 15. januar 2020. 

Senere start på vaccinationer i år

Tidligere har du kunnet få vaccinationen allerede fra 1. oktober, men i år gælder tilbuddet fra 1. november til 15. januar 2020. Årsagen er blandt andet, at influenzasæsonen i Danmark falder sent – som regel fra december til marts. Hvis vaccinationen gives for tidligt, vil beskyttelsen være ringere sidst i influenzasæsonen.

Det er vigtigt, at du bliver vaccineret, inden influenzasæsonen starter, for at få den bedst mulige beskyttelse. Det er bedst at blive vaccineret fra starten af november til slutningen af december. Der går to-tre uger, før vaccinen beskytter mod smitte.

For at få vaccinen skal du bestille tid hos din læge eller holde øje med vaccinationstilbud i din lokalavis.

Influenza kan forværre din astma

Influenza er for de fleste ikke farlig. Men har du astma, kan en influenza være en barsk omgang, og den kan være med til at forværre din sygdom.

Desuden er det vigtigt at huske, at man godt kan blive smittet af andre influenzatyper, end den man er vaccineret mod, ligesom andre virustyper kan give influenzalignende symptomer.

Da influenza overføres som luftbåren smitte fx ved host og nys, er det derfor vigtigt også selv at gøre en indsats for at minimere risikoen for en infektion. Sørg fx for god håndhygiejne og husk at hoste og nyse i ærmet frem for i hånden.

Vaccination og allergi – Tal med lægen

Lider du både af astma og allergi, kan du måske være i tvivl om, hvorvidt du kan tåle influenzavaccinen. Drøft muligheden for en influenzavaccination med din læge, da det i nogle tilfælde godt kan lade sig gøre. Muligheden afhænger ofte af, hvilke symptomer man får. 

Nyhed: 28.10.2019

Medlemskab for dig med astma

Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 300.000 danskere lider nemlig af astma.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


”Medlemskabet giver mig tryghed”

Luise Lomholt har meldt sig ind i Astma-Allergi Danmark for at få viden og hjælp til sin astma. Samtidig vil hun gerne deltage i foreningens astmaskoler for voksne, hvor hun kan møde andre, som lever med astma.

Medlem Luise LomholtMedlemskabet i Astma-Allergi Danmark giver Luise Lomholt tryghed. Foto: Privat

En hverdag med allergi, høfeber, astma og eksem har sine udfordringer for mange danskere. For to år siden fik Louise Lomholt konstateret både astma og allergi. Hun har altid levet en meget fysisk aktiv livsstil, som hun ønskede at opretholde. Derfor har Luise meldt sig ind i Astma-Allergi Danmark. Et medlemskab som giver tryghed, viden, værktøjer og mulighed for erfaringsudveksling.

– Jeg skal lære at navigere i en hverdag, som er forandret på grund af min astma og allergi. Det forventer jeg, at Astma-Allergi Danmark kan hjælpe mig med, siger Louise Lomholt.

Rådgivningen er en hjælp på vejen

Et liv med astma og allergi kan medføre en lang række spørgsmål. Derfor sidder Astma-Allergi Danmarks kompetente rådgivere klar til at råde dig omkring din hverdag med astma og allergi. Luise Lomholt har for nylig benyttet Astma-Allergi Danmarks telefonrådgivning til at få svar på spørgsmål om forskellige medicintyper og bivirkningerne ved dem.

– Rådgiveren gav mig de svar, jeg havde brug for, og bagefter følte jeg mig bedre klædt på til en fortsat god dialog med min egen læge, som står for min behandling, og med hospitalet, hvor jeg går til kontrol, fortæller Luise Lomholt.

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning kan kontaktes telefonisk alle hverdage mellem 9-12 samt onsdag kl. 16-18. Medlemmer kan også benytte Netrådgivningen, som kan tilgås via en sikker selvbetjeningsløsning på alle tidspunkter af døgnet.

Vil gøre brug af tilbud om astmaskole

Luise Lomholt er ikke i tvivl om, at hun vil gøre brug af Rådgivningen igen i fremtiden til at vende spørgsmål om astma og allergi. Derudover er hun meget interesseret i at deltage i en af Astma-Allergi Danmarks astmaskoler for voksne. Dels for at få ny faglig viden om astma, men også for at få chancen for at møde andre, som har levet med astma i længere tid.

– Der er ingen i min omgangskreds, som har astma, og jeg vil gerne trække på andres erfaringer, siger Luise Lomholt.

Astma-Allergi Danmarks skoler er et tilbud til medlemmer, der ønsker mere viden om deres sygdom og muligheder for behandling.

Dine fordel som medlem

Patientskoler og -kurser
Her får du viden, rådgivning og muligheden for at møde andre medlemmer.

Rådgivning – når du har tid
Benyt Netrådgivningen, eller ring på 43 43 42 99 alle hverdag kl. 9-12 samt onsdag kl. 16-18.

Netværksgruppe
Online fællesskab med foreningens andre medlemmer. Find gruppen på Facebook, den hedder ”Allergi, høfeber, astma og eksem – for Astma-Allergi Danmarks medlemmer”.

Medindflydelse
Kom med input, og deltag i det årlige landsmøde.

Medlemsbladet AstmaAllergi
Udkommer seks gange årligt.

Ferieboliger
​Ferielejligheder i Spanien og sommerhuse fra medlem til medlem.

Nyhed: 24.10.2019

Medlemskab for dig med astma

Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 300.000 danskere lider nemlig af astma.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Efterårets lyse hasselrakler frigiver ikke pollen

I efteråret gør hassel klar til næste års blomstring. Derfor kan du allerede nu spotte lyse rakler på hasselbuskene. Men frygt ikke – de spæde rakler frigiver ikke pollen før til foråret.

Efterårets hasselrakler

De spæde, lyse rakler på hasselbuskene frigiver ikke pollen før til foråret. Kilde: Andrea-Pil Holm

- I efteråret udvikler hasselbusken de rakler, der skal blomstre til næste år, fortæller Andrea-Pil Holm, biolog og leder for pollentællingen hos Astma-Allergi Danmark.

Umiddelbart efter blomstringen i foråret bliver der allerede produceret nye hasselrakler. I det sene efterår har de nået en størrelse, hvor de bemærkes rundt omkring på hasselbuskene. Det er rakler i dette tidlige stadie, der i efteråret kan spottes på landets hasselbuske.

Raklerne ligger i dvale indtil foråret

Andrea-Pil Holm forsikrer, at der ikke er nogen risiko for, at de små, hårdt lukkede rakler vil frigive deres pollen foreløbigt. De spæde rakler kan tåle helt ned til -20 grader, og vil derfor stå i dvale over vinteren.

Når foråret og det lunere vejr rammer Danmark i februar-marts, vil raklerne åbne sig, i takt med at stammen varmes op. Først her vil raklerne frigive deres pollen.

Et koldt forår kan ødelægge blomstringen

Når raklerne er modne og åbne, bliver de følsømme overfor kulde. Derfor kan nætter med frost i foråret hæmme og endda ødelægge hasselblomstringen helt.

Nyhed: 17.10.2019

Medlemskab for dig med høfeber

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med høfeber har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


10 tips: Gør livet surt for skimmelsvampene

Astma-Allergi Danmark giver dig 10 tips til, hvad du kan gøre for at forhindre, at skimmelsvampe flytter ind i dit hjem.

Skimmelsvampe i boligen kan gøre dig syg. Og har du i forvejen astma eller allergi, er du særlig udsat. 

Her er 10 tips til, hvad du kan gøre for at holde skimmelsvampene ude af hjemmet.
 

 

Nyhed: 10.10.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Nye allergimærkede tandpastaer

Der er nu kommet to tandpastaer med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Asthma Allergy Nordic.

Tandpasta med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic
Nu kan du få tandpasta med allergimærket Asthma Allergy Nordic. Foto: Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark har  modtaget mange henvendelser fra medlemmer og brugere, der har manglet allergimærket tandpasta. Derfor er det godt nyt, at Astma-Allergi Danmark nu har mærket to tandpastaer. 

Tandpastaerne hedder Folktandkräm Baby og Proxident Care og kan købes på forskellige online webshops.

Aromastoffer kan give allergiske reaktioner

Det er blandt andet aromastofferne i tandpastaer, som kan give allergiske reaktioner i munden. Allergien viser sig primært ved rødme og hævelse i mundslimhinden. 

Har man allergi overfor aromastoffer i tandpasta, kan symptomer derfor forsvinde, hvis man skifter til tandpasta uden smagsstoffer. Det fastslås blandt andet i et ph.d.-studie fra Odontologisk Institut på Københavns Universitet fra 2017.

Tjek dine produkter med Kemilex

Du kan finde de allergimærkede tandpastaer i appen Kemilex, som hjælper dig med at finde produkter uden indholdsstoffer, der har en særlig risiko for allergi.

I Kemilex kan du også læse vurderingen af alle indholdsstoffer, Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har vurderet.

Nyhed: 10.10.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Årets pollensæson var intens

Med efterårets ankomst går pollensæsonen på hæld, og Astma­-Allergi Danmark stopper nu de daglige pollenmålinger i København og Viborg.

Pollensæson pollen
Årets pollensæson har været lang og drøj for græsallergikere. Foto: Colourbox

Pollensæsonen 2019 er nu slut. Ser man tilbage på sæsonen, var det især en intens sæson for forårstræerne med pollentalsrekorder hos både el og hassel. El og hassel slog begge rekord i februar måned, hvilket er tidligt for de to forårstræer at toppe. 

Også årets birkesæson blev skudt i gang to uger tidligere end normalt. Birkens tidlige ankomst skyldes blandt andet den våde marts måned, som gav træerne mulighed for at lagre rigeligt vand i deres store rodnet. Birk toppede den 23. april med pollental omkring 3000 per kubikmeter luft i både Øst­- og Vestdanmark. 

Svingende græssæson

Græssæsonen startede til normal tid i år og har været meget svingende på grund af det ustadige vejr, der har skiftet mellem henholdsvis meget varme og noget køligere og regnfulde uger hen over sommeren. Pollentallet for græs toppede den 19. juni, og årets sæson har været lang og drøj for græsallergikere.

Bynken har ikke været aggressiv i år, og pollentallene har holdt sig på et moderat niveau gennem hele sæsonen. Græs og bynke lukkede sammen årets pollensæson i starten af september måned.

Årets sidste allergiplage

Skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium er årets sidste allergiplage, som fortsat bliver målt på ugebasis. 

Skimmelsvampesporene har nydt godt af det våde vejr hen over sommeren, og både Alternaria og Cladosporium har sendt store mængder sporer ud i luften i år. Sæsonen for skimmelsvampesporerne begynder typisk først på sommeren, topper i august og fortsætter ind i efteråret.

Nyhed: 26.09.2019

Medlemskab for dig med pollenallergi

Som pollenallergiker i Danmark står du ikke alene. Op imod 1 million danskere lever nemlig med pollenallergi.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Har du nældefeber? Få hjælp på World Urticaria Day

Den 1. oktober er det World Urticaria Day – en international mærkedag for nældefeber. Nældefeber er en hudsygdom, som rammer hver fjerde dansker.

Nældefeber Nældefeberskole
Astma-Allergi Danmark sætter fokus på nældefeber på World Urticaria Day den 1. oktober. Foto: Colourbox

Din hud klør, og du klør igen. Og det bliver ved. Søvnen bliver taget fra dig, og måske ser huden endda anderledes ud, end du er vant til. Symptomerne skyldes udslættet urticaria – også kaldet nældefeber.

Nældefeber er i dag en hudsygdom i en størrelsesorden blandt befolkningen, der ifølge Astma-Allergi Danmark skal handles på. I anledningen af World Urticaria Day holder Astma-Allergi Danmarks Rådgivning ekstraordinært åbent tirsdag den 1. oktober mellem kl. 16 og 18 på telefon 43 43 42 99.

Ny nældefeberskole skal hjælpe hudramte danskere

Samtidig lancerer patientforeningen en nældefeberskole, hvor unge, voksne og forældre til børn med kronisk nældefeber kan møde ind til time.

Med en ud af fire danskere, der rammes af nældefeber, har danskerne et stort hudproblem, der påvirker deres hverdag. Ikke mindst for kronikerne. Og det skal vi have gjort noget ved. Nu tager Astma-Allergi Danmark derfor første skridt og tilbyder danskerne at få mere viden om lidelsen ved at lancere nældefeberskolen, hvor deltagerne samtidig får mulighed for at møde andre i samme situation
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Høj livskvalitet er for alle

Astma-Allergi Danmarks nældefeberskole er et nyt tiltag, der kommer i kølvandet på undersøgelser, der viser, at danskerne ofte ikke ved, hvad de skal gøre, når de får udslæt. Samtidig ses det, at nældefeberen i stor grad rammer unge, inden de fylder 20 år. 

Ifølge Astma-Allergi Danmark er behovet for deling af viden og information derfor yderst tiltrængt:

 Målet med Nældefeberskolen er at give folk mere viden om nældefeber og gode råd til, hvordan man behandler det. Vi ønsker at medvirke til at øge livskvaliteten og forbedre hverdagen, så man ikke går og begrænser sig selv, fordi man har en hudlidelse. Derudover vil vi selvfølgelig klæde folk på til at kunne tale med deres læge om deres behandling.
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Anne Holm Hansen sætter samtidig ord på det overordnede formål for nældefeberskolen:

Høj livskvalitet er for alle. Det gælder også, hvis man har en hudlidelse som nældefeber. Derfor skal der gøres noget. Og selvom Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende forening, kræver det også involvering af resten af sundhedsvæsenet. Nældefeberskolen er et tiltag i den rigtige retning, og så vil vi som patientforening presse videre på for også at få politiske forbedringer på området.
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Sådan kommer du med på nældefeberskolen

Nældefeberskolen foregår den 24. oktober 2019 kl. 18-21 i København (IDA Mødecenter).  Underviser er Christian Vestergaard, overlæge, dr.med. ph.d. og ansat på Afdelingen for Hud- og kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital. 

Alle er velkomne, og deltagelse kræver medlemskab af Astma-Allergi Danmark. Er man ikke medlem, kan man nemt blive det samtidig med tilmeldingen til nældefeberskolen. Nældefeberskolen er begrænset med 40 pladser. 

Fakta om nældefeber i Danmark

 

Kilde:  Undersøgelsen ”Urticaria (nældefeber) - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet” er gennemført af Astma-Allergi Danmark i september 2016. Undersøgelsen omfatter 5.041 danskere over 18 år. Blandt deltagerne har 1.399 oplevet udbrud af nældefeber.

Nyhed: 24.09.2019 

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Brug en aften på at få bedre kontrol over din astma

Omkring 300.000 voksne i Danmark har astma. I efteråret afholder Astma-Allergi Danmark astmaskoler for voksne flere steder i landet, hvor man kan få hjælp til en bedre hverdag med astma.

Astmaskole Astma
Ønsker du mere viden om din astma? Så deltag i Astma-Allergi Danmarks astmaskole for voksne. Foto: Astma-Allergi Danmark
 

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning får ofte henvendelser fra voksne, der har svært ved at kontrollere deres astma. Med den rette udredning og behandling er det heldigvis muligt for de fleste at få en hverdag, hvor astmaen ikke dominerer.

 

I løbet af efteråret tilbyder Astma-Allergi Danmark astmaskoler for voksne flere steder i landet. 

På astmaskolen får deltagerne undervisning af de erfarne speciallæger i lungemedicin Vibeke Backer og Hanne Madsen. De vil blandt andet sætte fokus på, hvordan du får kontrol over din astma, så den ikke overtager din hverdag.

FAKTA: Astma

Omkring 300.000 voksne danskere har astma. Astma er en kronisk sygdom i luftvejene, som i langt de fleste tilfælde kræver medicinsk behandling.

Symptomer kan være hoste, åndenød eller besværet vejrtrækning, pibende vejrtrækning eller trykken for brystet.

– Astma-Allergi Danmark arbejder for at give alle med astma og allergi en bedre hverdag. Den store interesse for skolerne blandt vores medlemmer viser, at der er et behov for at få mere viden om astma, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. 

Astmaskolerne foregår en hverdagsaften og er for voksne, der ønsker at vide mere om deres astma. Pårørende er også velkomne. Tilmelding er nødvendig.

Om astmaskolerne

Astma-Allergi Danmark afholder i løbet af efteråret astmaskoler for voksne følgende steder:

København: 7. oktober 2019
Odense: 29. oktober 2019
Aarhus: 4. november 2019

Astmaskolerne er for foreningens medlemmer, der ønsker mere viden om deres astma. Er man ikke medlem, kan man nemt blive det samtidig med tilmeldingen. Et medlemskab koster 225 kr. om året.

Nyhed: 23.09.2019

Medlemskab for dig med astma

Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 300.000 danskere lider nemlig af astma.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Syv naturlige ingredienser under lup

Bliv klogere på syv af de mange naturlige ingredienser, som er blevet vurderet af Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Der er en stigende interesse for produkter med naturlige ingredienser som eksempelvis mango, grøn te eller aloe vera. Men naturlige ingredienser kan også være allergifremkaldende.

Bliv her klogere på syv af de mange naturlige ingredienser, som er blevet vurderet af Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Nyhed: 20.09.2019

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.
Vi er din medlemsforening.


Flere naturlige produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning på vej

Forbrugere efterspørger i stigende grad allergivenlige produkter med naturligt indhold. Men naturlige ingredienser er også ofte årsag til hudallergi. Derfor har Astma-Allergi Danmark nu styrket sin viden om naturlige ingredienser, så der fremover kan findes flere naturlige produkter, hvor der er taget hensyn til allergi.

Allergimærkede produkter med naturlige ingredienser er på vej

Foto: Colourbox

Naturlige ingredienser, som eksempelvis mandelolie, grøn te eller agurk, er komplekse størrelser, og mange af de naturlige ingredienser kan være allergifremkaldende.

Ingredienserne er svære at blive kloge på, fordi en naturlig ingrediens er sammensat af hundredvis af forskellige komponenter – komponenter, som kan være allergener, parfumestoffer, hudirriterende eller helt ukendte stoffer.

Til sammenligning består et kemisk indholdsstof, der er blevet isoleret i et laboratorium, typisk kun af én enkelt hovedkomponent. Det er derfor mere ligetil at vurdere de syntetiske ingredienser i forhold til at være allergifremkaldende.

– Hvis man har et ekstrakt fra en plante, indeholder det mange forskellige stoffer. Derfor har det været vanskeligt at vurdere dets allergipotentiale. Og set ud fra et allergisynspunkt, er det at foretrække, at man vælger de rene stoffer, hvor man ved præcis, hvad der er i, forklarer Rikke Bille, som er chef for Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Et ønske om naturlige allergivenlige produkter 

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har i de seneste år mødt en stor efterspørgsel efter naturlige ingredienser fra foreningens medlemmer og andre forbrugere og producenter.

Udviklingen kan sandsynligvis skyldes flere ting, blandt andet at ønsket om det naturlige og økologiske i den mad vi spiser, nu også bliver afspejlet i hvilke produkter, vi efterspørger.

Samtidig er det store fokus på miljø og klima måske også en parameter, når det gælder den stigende efterspørgsel på produkter med naturlige ingredienser. Men med større eksponering for ingredienserne, følger også større risiko for allergi:

– Det er vigtigt for Astma-Allergi Danmark som allergimærkning at gå ind i det, fordi der med øget brug også er en øget risiko for at få allergi over for de naturlige indholdsstoffer. Vi vil derfor gerne give et naturligt alternativ til dem, som både vil købe naturlige produkter og også gerne vil være forsigtige i forhold til allergi, fortæller Rikke Bille, og uddyber:

– Men samtidig må der ikke gives køb på den faglighed og tryghed, som er kendetegnet for vores vurderinger i Astma-Allergi Danmark.

Den stigende interesse for naturlige produkter og ingredienser har givet anledning til en grundig gennemgang hos allergimærkningens fagmedarbejdere. Flere mennesker kommer i kontakt med de naturlige ingredienser, fordi de findes i flere produkter, hvilket er god grund til at undersøge, hvordan ingredienserne kan bruges på sikker vis i forhold til allergi.

Også blandt Astma-Allergi Danmarks medlemmer bliver der udtrykt ønske om naturlige, allergimærkede produkter. Derfor har allergimærkningens fagmedarbejdere brugt et par år på at skabe et fagligt fundament som basis for at stille krav til de naturlige ingredienser.

Nye krav gør det nemmere for producenterne

Allergimærkningen har ikke været fuldstændigt afvisende overfor naturlige ingredienser tidligere, hvor for eksempel aloe vera har været tilladt i allergimærkede produkter, i en form som er oprenset for allergifremkaldende stoffer.

Men da allergimærkningen kunne se en udvikling mod flere og flere ønsker om naturlige ingredienser, stod det klart, at der var behov for at være helt skarpe på problematikkerne vedrørende naturlige ingredienser, og i sidste ende sætte nogle klare kriterier for, hvad der skal til for, at man kan godkende en naturlig ingrediens til produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Helt konkret undersøger allergimærkningens fagmedarbejdere de naturlige ingredienser og inddeler dem i tre kategorier baseret på deres potentiale for at være allergifremkaldende. Den nye indsats gør det nemmere for producenterne at finde ud af, hvilke naturlige ingredienser de kan bruge i produkter, som også er allergivenlige.

Misforståelse: Naturlige ingredienser er ikke mindre allergifremkaldende

Mange forbrugere vælger naturligt ud fra forventningen om, at de naturlige produkter er mindre allergifremkaldende end produkter med syntetisk fremstillede ingredienser. Og det er ærgerligt, lyder det fra Rikke Bille, for sådan forholder det sig desværre ikke.

Naturlige ingredienser indeholder mange af de stoffer, som vi ofte udvikler allergi overfor, og derfor er natur ikke nødvendigvis af det gode i denne sammenhæng.

Derfor vil Astma-Allergi Danmarks allergimærkning hjælpe producenterne på vej til at skabe produkter, der både kan være naturlige og allergivenlige med tiltaget om at udvikle det nye sæt rammer for, hvordan man kan anvende naturlige ingredienser på en sikker måde.

Allergimærkningens nye krav til naturlige ingredienser bliver implementeret fra årsskiftet, og man kan derfor som medlem og forbruger se frem imod at møde flere produkter på hylderne, som både indeholder naturlige ingredienser og bærer allergimærkningen Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Hvad er naturlige ingredienser?

Naturlige ingredienser er ingredienser, som er blevet hentet i naturen, og som er komplekse på den måde at de kan indeholde mange forskellige stoffer. Det kan fx være olier fra planter og frø, planteekstrakter eller voks som eksempelvis bivoks eller jojoba-voks. 

Enkeltstoffer kan også have sin oprindelse i naturen, men vil have været igennem en lang række trin i laboratoriet for at blive isoleret. Den type ingredienser defineres som naturafledte ingredienser hos Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Nyhed: 16.09.2019

 

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Adrenalinpen med mulig produktfejl

Der er risiko for en produktfejl ved brug af adrenalinpennen Emerade. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen.

Adrenalinpen allergi

Foto: Lægemiddelstyrelsen

Der kan være en mulig produktfejl på adrenalinpennen Emerade. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen, som har kontaktet lidt over 600 personer via e-Boks, der har indløst en recept på netop denne adrenalinpen.

Adrenalinpennen anvendes til akut behandling af alvorlige allergiske reaktioner. I sjældne tilfælde kan produktfejlen medføre, at pennen ikke udløses i første forsøg.

Kender du nogen, som bruger adrenalinpennen Emerade og som ikke er tilmeldt e-Boks, kan du tippe dem om den mulige produktfejl. Lægemiddelstyrelsen anbefaler, at man anskaffer sig en ny adrenalinpen via recept hos egen læge.

Nyhed: 16.09.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Klør det? Børneeksem i fokus på international eksemdag

Den 14. september er det World Atopic Eczema Day. Med den internationale eksemdag sætter Astma-Allergi Danmark fokus på hverdagen og livet med atopisk eksem – også kaldet børneeksem.

Børneeksem rammer børn og voksne
Fotoudstillingen Atopical Lives er en del af World Atopic Eczema Day. Foto: © 2018, Lurdes R. Basolí / EFA Atopical Lives Project.

Hvert femte barn i Europa lever med atopisk eksem. Med World Atopic Eczema Day den 14. september sættes der fokus på livet med atopisk eksem – også kaldet børneeksem – i hele verden. 

Børneeksem er en hudsygdom, som giver tendens til tør, kløende hud og perioder med eksem. Sygdommen rammer ikke kun børn, men også unge og voksne.

Mere end bare eksem

Formålet med den internationale eksemdag er at skabe en opmærksomhed og forståelse af sygdommen og dens indvirkning på dem, der lever med atopisk eksem. Intens og vedvarende kløe fylder især hos de hårdest ramte og påvirker livskvaliteten.

Samtidig inviterer EFA – det europæiske allerginetværk, som Astma-Allergi Danmark er med i – alle til at dele deres oplevelser med atopisk eksem ved at bruge hashtags #AtopicEczemaDay og #Atopicallives.

Få rådgivning om børneeksem

Hvis du har spørgsmål om børneeksem, så benyt dig af Astma-Allergi Danmarks Rådgivning.

Alle kan ringe til Rådgivningen på telefon 43 43 42 99 fra kl. 9-12 mandag til fredag og onsdag kl. 16-18. Som medlem kan du også bruge Netrådgivningen og få rådgivning, når det passer dig.

Nyhed: 06.09.2019

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20 procent af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Astma-Allergi Danmark og Gentofte Allergiklinik allergitester politikere på Christiansborg

Manglen på speciallæger indenfor allergiområdet bliver sat i fokus, når Astma-Allergi Danmark allergitester politikerne på Christiansborg den 5. september.

Astma-Allergi Danmark allergitester politikere på Christiansborg

Størstedelen af de nuværende specialister i allergologi vil være gået på pension inden for de næste fem år – og de vil alle sammen være det, når vi rammer år 2030. Astma-Allergi Danmark italesætter problematikken med et besøg på Christiansborg. Foto: Colourbox

Der savnes stadig handling og politisk prioritering på allergiområdet for at sikre, at sundhedsvæsnet i fremtiden vil være rustet til at udrede og behandle det stigende antal af allergipatienter. Det sætter Astma-Allergi Danmark i fokus den 5. september, hvor foreningen sammen med Gentofte Allergiklinik besøger Christiansborg. 

Ingen speciallæger i 2030

Op mod 1,5 millioner danskere er nemlig ramt af allergi og overfølsomhedssygdomme som høfeber, astma og eksem. Sygdomme, som påvirker hverdagen, familielivet og livskvaliteten. 
På nuværende tidspunkt findes der meget få speciallæger indenfor allergi, og de er alle i alderen 55-84 år. Det er derfor forventeligt, at en del af dem vil gå på pension inden for de næste fem år, og ser man lidt frem i tiden, vil der uden en styrket indsats ikke være nogen speciallæger tilbage, når vi når år 2030. 

Behov for handlekraftig indsats

Spørgsmålet er, hvem der til den tid skal stå for uddannelse af kommende speciallæger og varetage specialistopgaverne på landets allergicentre. Trods anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens statusrapport, og den tværregionale Allergi Task Force om at styrke uddannelsen af speciallæger, er der nemlig endnu ikke foretaget konkrete tiltag, som er til at føle på for patienterne. I 2019 er en ny regering kommet til, og Astma-Allergi Danmarks håb er, at en handlekraftig indsats på allergiområdet er på vej. 

Patientforeningen besøger derfor igen i år Christiansborg og slår et slag for større kapacitet i sundhedsvæsenet til de 1,5 mio. mennesker med allergi og overfølsomhedssygdomme.

Nyhed: 04.09.2019


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning