Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

10 tips: Gør livet surt for skimmelsvampene

Astma-Allergi Danmark giver dig 10 tips til, hvad du kan gøre for at forhindre, at skimmelsvampe flytter ind i dit hjem.

Skimmelsvampe i boligen kan gøre dig syg. Og har du i forvejen astma eller allergi, er du særlig udsat. 

Her er 10 tips til, hvad du kan gøre for at holde skimmelsvampene ude af hjemmet.
 

 

Nyhed: 10.10.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Nye allergimærkede tandpastaer

Der er nu kommet to tandpastaer med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Asthma Allergy Nordic.

Tandpasta med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic
Nu kan du få tandpasta med allergimærket Asthma Allergy Nordic. Foto: Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark har  modtaget mange henvendelser fra medlemmer og brugere, der har manglet allergimærket tandpasta. Derfor er det godt nyt, at Astma-Allergi Danmark nu har mærket to tandpastaer. 

Tandpastaerne hedder Folktandkräm Baby og Proxident Care og kan købes på forskellige online webshops.

Aromastoffer kan give allergiske reaktioner

Det er blandt andet aromastofferne i tandpastaer, som kan give allergiske reaktioner i munden. Allergien viser sig primært ved rødme og hævelse i mundslimhinden. 

Har man allergi overfor aromastoffer i tandpasta, kan symptomer derfor forsvinde, hvis man skifter til tandpasta uden smagsstoffer. Det fastslås blandt andet i et ph.d.-studie fra Odontologisk Institut på Københavns Universitet fra 2017.

Tjek dine produkter med Kemilex

Du kan finde de allergimærkede tandpastaer i appen Kemilex, som hjælper dig med at finde produkter uden indholdsstoffer, der har en særlig risiko for allergi.

I Kemilex kan du også læse vurderingen af alle indholdsstoffer, Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har vurderet.

Nyhed: 10.10.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Årets pollensæson var intens

Med efterårets ankomst går pollensæsonen på hæld, og Astma­-Allergi Danmark stopper nu de daglige pollenmålinger i København og Viborg.

Pollensæson pollen
Årets pollensæson har været lang og drøj for græsallergikere. Foto: Colourbox

Pollensæsonen 2019 er nu slut. Ser man tilbage på sæsonen, var det især en intens sæson for forårstræerne med pollentalsrekorder hos både el og hassel. El og hassel slog begge rekord i februar måned, hvilket er tidligt for de to forårstræer at toppe. 

Også årets birkesæson blev skudt i gang to uger tidligere end normalt. Birkens tidlige ankomst skyldes blandt andet den våde marts måned, som gav træerne mulighed for at lagre rigeligt vand i deres store rodnet. Birk toppede den 23. april med pollental omkring 3000 per kubikmeter luft i både Øst­- og Vestdanmark. 

Svingende græssæson

Græssæsonen startede til normal tid i år og har været meget svingende på grund af det ustadige vejr, der har skiftet mellem henholdsvis meget varme og noget køligere og regnfulde uger hen over sommeren. Pollentallet for græs toppede den 19. juni, og årets sæson har været lang og drøj for græsallergikere.

Bynken har ikke været aggressiv i år, og pollentallene har holdt sig på et moderat niveau gennem hele sæsonen. Græs og bynke lukkede sammen årets pollensæson i starten af september måned.

Årets sidste allergiplage

Skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium er årets sidste allergiplage, som fortsat bliver målt på ugebasis. 

Skimmelsvampesporene har nydt godt af det våde vejr hen over sommeren, og både Alternaria og Cladosporium har sendt store mængder sporer ud i luften i år. Sæsonen for skimmelsvampesporerne begynder typisk først på sommeren, topper i august og fortsætter ind i efteråret.

Nyhed: 26.09.2019

Medlemskab for dig med pollenallergi

Som pollenallergiker i Danmark står du ikke alene. Op imod 1 million danskere lever nemlig med pollenallergi.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Har du nældefeber? Få hjælp på World Urticaria Day

Den 1. oktober er det World Urticaria Day – en international mærkedag for nældefeber. Nældefeber er en hudsygdom, som rammer hver fjerde dansker.

Nældefeber Nældefeberskole
Astma-Allergi Danmark sætter fokus på nældefeber på World Urticaria Day den 1. oktober. Foto: Colourbox

Din hud klør, og du klør igen. Og det bliver ved. Søvnen bliver taget fra dig, og måske ser huden endda anderledes ud, end du er vant til. Symptomerne skyldes udslættet urticaria – også kaldet nældefeber.

Nældefeber er i dag en hudsygdom i en størrelsesorden blandt befolkningen, der ifølge Astma-Allergi Danmark skal handles på. I anledningen af World Urticaria Day holder Astma-Allergi Danmarks Rådgivning ekstraordinært åbent tirsdag den 1. oktober mellem kl. 16 og 18 på telefon 43 43 42 99.

Ny nældefeberskole skal hjælpe hudramte danskere

Samtidig lancerer patientforeningen en nældefeberskole, hvor unge, voksne og forældre til børn med kronisk nældefeber kan møde ind til time.

Med en ud af fire danskere, der rammes af nældefeber, har danskerne et stort hudproblem, der påvirker deres hverdag. Ikke mindst for kronikerne. Og det skal vi have gjort noget ved. Nu tager Astma-Allergi Danmark derfor første skridt og tilbyder danskerne at få mere viden om lidelsen ved at lancere nældefeberskolen, hvor deltagerne samtidig får mulighed for at møde andre i samme situation
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Høj livskvalitet er for alle

Astma-Allergi Danmarks nældefeberskole er et nyt tiltag, der kommer i kølvandet på undersøgelser, der viser, at danskerne ofte ikke ved, hvad de skal gøre, når de får udslæt. Samtidig ses det, at nældefeberen i stor grad rammer unge, inden de fylder 20 år. 

Ifølge Astma-Allergi Danmark er behovet for deling af viden og information derfor yderst tiltrængt:

 Målet med Nældefeberskolen er at give folk mere viden om nældefeber og gode råd til, hvordan man behandler det. Vi ønsker at medvirke til at øge livskvaliteten og forbedre hverdagen, så man ikke går og begrænser sig selv, fordi man har en hudlidelse. Derudover vil vi selvfølgelig klæde folk på til at kunne tale med deres læge om deres behandling.
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Anne Holm Hansen sætter samtidig ord på det overordnede formål for nældefeberskolen:

Høj livskvalitet er for alle. Det gælder også, hvis man har en hudlidelse som nældefeber. Derfor skal der gøres noget. Og selvom Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende forening, kræver det også involvering af resten af sundhedsvæsenet. Nældefeberskolen er et tiltag i den rigtige retning, og så vil vi som patientforening presse videre på for også at få politiske forbedringer på området.
 

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark

Sådan kommer du med på nældefeberskolen

Nældefeberskolen foregår den 24. oktober 2019 kl. 18-21 i København (IDA Mødecenter).  Underviser er Christian Vestergaard, overlæge, dr.med. ph.d. og ansat på Afdelingen for Hud- og kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital. 

Alle er velkomne, og deltagelse kræver medlemskab af Astma-Allergi Danmark. Er man ikke medlem, kan man nemt blive det samtidig med tilmeldingen til nældefeberskolen. Nældefeberskolen er begrænset med 40 pladser. 

Fakta om nældefeber i Danmark

 

Kilde:  Undersøgelsen ”Urticaria (nældefeber) - Undersøgelse af gener, behandling og livskvalitet” er gennemført af Astma-Allergi Danmark i september 2016. Undersøgelsen omfatter 5.041 danskere over 18 år. Blandt deltagerne har 1.399 oplevet udbrud af nældefeber.

Nyhed: 24.09.2019 

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Brug en aften på at få bedre kontrol over din astma

Omkring 300.000 voksne i Danmark har astma. I efteråret afholder Astma-Allergi Danmark astmaskoler for voksne flere steder i landet, hvor man kan få hjælp til en bedre hverdag med astma.

Astmaskole Astma
Ønsker du mere viden om din astma? Så deltag i Astma-Allergi Danmarks astmaskole for voksne. Foto: Astma-Allergi Danmark
 

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning får ofte henvendelser fra voksne, der har svært ved at kontrollere deres astma. Med den rette udredning og behandling er det heldigvis muligt for de fleste at få en hverdag, hvor astmaen ikke dominerer.

 

I løbet af efteråret tilbyder Astma-Allergi Danmark astmaskoler for voksne flere steder i landet. 

På astmaskolen får deltagerne undervisning af de erfarne speciallæger i lungemedicin Vibeke Backer og Hanne Madsen. De vil blandt andet sætte fokus på, hvordan du får kontrol over din astma, så den ikke overtager din hverdag.

FAKTA: Astma

Omkring 300.000 voksne danskere har astma. Astma er en kronisk sygdom i luftvejene, som i langt de fleste tilfælde kræver medicinsk behandling.

Symptomer kan være hoste, åndenød eller besværet vejrtrækning, pibende vejrtrækning eller trykken for brystet.

– Astma-Allergi Danmark arbejder for at give alle med astma og allergi en bedre hverdag. Den store interesse for skolerne blandt vores medlemmer viser, at der er et behov for at få mere viden om astma, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. 

Astmaskolerne foregår en hverdagsaften og er for voksne, der ønsker at vide mere om deres astma. Pårørende er også velkomne. Tilmelding er nødvendig.

Om astmaskolerne

Astma-Allergi Danmark afholder i løbet af efteråret astmaskoler for voksne følgende steder:

København: 7. oktober 2019
Odense: 29. oktober 2019
Aarhus: 4. november 2019

Astmaskolerne er for foreningens medlemmer, der ønsker mere viden om deres astma. Er man ikke medlem, kan man nemt blive det samtidig med tilmeldingen. Et medlemskab koster 225 kr. om året.

Nyhed: 23.09.2019

Medlemskab for dig med astma

Som astmatiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 300.000 danskere lider nemlig af astma.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Syv naturlige ingredienser under lup

Bliv klogere på syv af de mange naturlige ingredienser, som er blevet vurderet af Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Der er en stigende interesse for produkter med naturlige ingredienser som eksempelvis mango, grøn te eller aloe vera. Men naturlige ingredienser kan også være allergifremkaldende.

Bliv her klogere på syv af de mange naturlige ingredienser, som er blevet vurderet af Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Nyhed: 20.09.2019

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Flere naturlige produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning på vej

Forbrugere efterspørger i stigende grad allergivenlige produkter med naturligt indhold. Men naturlige ingredienser er også ofte årsag til hudallergi. Derfor har Astma-Allergi Danmark nu styrket sin viden om naturlige ingredienser, så der fremover kan findes flere naturlige produkter, hvor der er taget hensyn til allergi.

Allergimærkede produkter med naturlige ingredienser er på vej

Foto: Colourbox

Naturlige ingredienser, som eksempelvis mandelolie, grøn te eller agurk, er komplekse størrelser, og mange af de naturlige ingredienser kan være allergifremkaldende.

Ingredienserne er svære at blive kloge på, fordi en naturlig ingrediens er sammensat af hundredvis af forskellige komponenter – komponenter, som kan være allergener, parfumestoffer, hudirriterende eller helt ukendte stoffer.

Til sammenligning består et kemisk indholdsstof, der er blevet isoleret i et laboratorium, typisk kun af én enkelt hovedkomponent. Det er derfor mere ligetil at vurdere de syntetiske ingredienser i forhold til at være allergifremkaldende.

– Hvis man har et ekstrakt fra en plante, indeholder det mange forskellige stoffer. Derfor har det været vanskeligt at vurdere dets allergipotentiale. Og set ud fra et allergisynspunkt, er det at foretrække, at man vælger de rene stoffer, hvor man ved præcis, hvad der er i, forklarer Rikke Bille, som er chef for Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Et ønske om naturlige allergivenlige produkter 

Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har i de seneste år mødt en stor efterspørgsel efter naturlige ingredienser fra foreningens medlemmer og andre forbrugere og producenter.

Udviklingen kan sandsynligvis skyldes flere ting, blandt andet at ønsket om det naturlige og økologiske i den mad vi spiser, nu også bliver afspejlet i hvilke produkter, vi efterspørger.

Samtidig er det store fokus på miljø og klima måske også en parameter, når det gælder den stigende efterspørgsel på produkter med naturlige ingredienser. Men med større eksponering for ingredienserne, følger også større risiko for allergi:

– Det er vigtigt for Astma-Allergi Danmark som allergimærkning at gå ind i det, fordi der med øget brug også er en øget risiko for at få allergi over for de naturlige indholdsstoffer. Vi vil derfor gerne give et naturligt alternativ til dem, som både vil købe naturlige produkter og også gerne vil være forsigtige i forhold til allergi, fortæller Rikke Bille, og uddyber:

– Men samtidig må der ikke gives køb på den faglighed og tryghed, som er kendetegnet for vores vurderinger i Astma-Allergi Danmark.

Den stigende interesse for naturlige produkter og ingredienser har givet anledning til en grundig gennemgang hos allergimærkningens fagmedarbejdere. Flere mennesker kommer i kontakt med de naturlige ingredienser, fordi de findes i flere produkter, hvilket er god grund til at undersøge, hvordan ingredienserne kan bruges på sikker vis i forhold til allergi.

Også blandt Astma-Allergi Danmarks medlemmer bliver der udtrykt ønske om naturlige, allergimærkede produkter. Derfor har allergimærkningens fagmedarbejdere brugt et par år på at skabe et fagligt fundament som basis for at stille krav til de naturlige ingredienser.

Nye krav gør det nemmere for producenterne

Allergimærkningen har ikke været fuldstændigt afvisende overfor naturlige ingredienser tidligere, hvor for eksempel aloe vera har været tilladt i allergimærkede produkter, i en form som er oprenset for allergifremkaldende stoffer.

Men da allergimærkningen kunne se en udvikling mod flere og flere ønsker om naturlige ingredienser, stod det klart, at der var behov for at være helt skarpe på problematikkerne vedrørende naturlige ingredienser, og i sidste ende sætte nogle klare kriterier for, hvad der skal til for, at man kan godkende en naturlig ingrediens til produkter med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Helt konkret undersøger allergimærkningens fagmedarbejdere de naturlige ingredienser og inddeler dem i tre kategorier baseret på deres potentiale for at være allergifremkaldende. Den nye indsats gør det nemmere for producenterne at finde ud af, hvilke naturlige ingredienser de kan bruge i produkter, som også er allergivenlige.

Misforståelse: Naturlige ingredienser er ikke mindre allergifremkaldende

Mange forbrugere vælger naturligt ud fra forventningen om, at de naturlige produkter er mindre allergifremkaldende end produkter med syntetisk fremstillede ingredienser. Og det er ærgerligt, lyder det fra Rikke Bille, for sådan forholder det sig desværre ikke.

Naturlige ingredienser indeholder mange af de stoffer, som vi ofte udvikler allergi overfor, og derfor er natur ikke nødvendigvis af det gode i denne sammenhæng.

Derfor vil Astma-Allergi Danmarks allergimærkning hjælpe producenterne på vej til at skabe produkter, der både kan være naturlige og allergivenlige med tiltaget om at udvikle det nye sæt rammer for, hvordan man kan anvende naturlige ingredienser på en sikker måde.

Allergimærkningens nye krav til naturlige ingredienser bliver implementeret fra årsskiftet, og man kan derfor som medlem og forbruger se frem imod at møde flere produkter på hylderne, som både indeholder naturlige ingredienser og bærer allergimærkningen Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Hvad er naturlige ingredienser?

Naturlige ingredienser er ingredienser, som er blevet hentet i naturen, og som er komplekse på den måde at de kan indeholde mange forskellige stoffer. Det kan fx være olier fra planter og frø, planteekstrakter eller voks som eksempelvis bivoks eller jojoba-voks. 

Enkeltstoffer kan også have sin oprindelse i naturen, men vil have været igennem en lang række trin i laboratoriet for at blive isoleret. Den type ingredienser defineres som naturafledte ingredienser hos Astma-Allergi Danmarks allergimærkning.

Nyhed: 16.09.2019

 

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Adrenalinpen med mulig produktfejl

Der er risiko for en produktfejl ved brug af adrenalinpennen Emerade. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen.

Adrenalinpen allergi

Foto: Lægemiddelstyrelsen

Der kan være en mulig produktfejl på adrenalinpennen Emerade. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen, som har kontaktet lidt over 600 personer via e-Boks, der har indløst en recept på netop denne adrenalinpen.

Adrenalinpennen anvendes til akut behandling af alvorlige allergiske reaktioner. I sjældne tilfælde kan produktfejlen medføre, at pennen ikke udløses i første forsøg.

Kender du nogen, som bruger adrenalinpennen Emerade og som ikke er tilmeldt e-Boks, kan du tippe dem om den mulige produktfejl. Lægemiddelstyrelsen anbefaler, at man anskaffer sig en ny adrenalinpen via recept hos egen læge.

Nyhed: 16.09.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Klør det? Børneeksem i fokus på international eksemdag

Den 14. september er det World Atopic Eczema Day. Med den internationale eksemdag sætter Astma-Allergi Danmark fokus på hverdagen og livet med atopisk eksem – også kaldet børneeksem.

Børneeksem rammer børn og voksne
Fotoudstillingen Atopical Lives er en del af World Atopic Eczema Day. Foto: © 2018, Lurdes R. Basolí / EFA Atopical Lives Project.

Hvert femte barn i Europa lever med atopisk eksem. Med World Atopic Eczema Day den 14. september sættes der fokus på livet med atopisk eksem – også kaldet børneeksem – i hele verden. 

Børneeksem er en hudsygdom, som giver tendens til tør, kløende hud og perioder med eksem. Sygdommen rammer ikke kun børn, men også unge og voksne.

Mere end bare eksem

Formålet med den internationale eksemdag er at skabe en opmærksomhed og forståelse af sygdommen og dens indvirkning på dem, der lever med atopisk eksem. Intens og vedvarende kløe fylder især hos de hårdest ramte og påvirker livskvaliteten.

Samtidig inviterer EFA – det europæiske allerginetværk, som Astma-Allergi Danmark er med i – alle til at dele deres oplevelser med atopisk eksem ved at bruge hashtags #AtopicEczemaDay og #Atopicallives.

Få rådgivning om børneeksem

Hvis du har spørgsmål om børneeksem, så benyt dig af Astma-Allergi Danmarks Rådgivning.

Alle kan ringe til Rådgivningen på telefon 43 43 42 99 fra kl. 9-12 mandag til fredag og onsdag kl. 16-18. Som medlem kan du også bruge Netrådgivningen og få rådgivning, når det passer dig.

Nyhed: 06.09.2019

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20 procent af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Astma-Allergi Danmark og Gentofte Allergiklinik allergitester politikere på Christiansborg

Manglen på speciallæger indenfor allergiområdet bliver sat i fokus, når Astma-Allergi Danmark allergitester politikerne på Christiansborg den 5. september.

Astma-Allergi Danmark allergitester politikere på Christiansborg

Størstedelen af de nuværende specialister i allergologi vil være gået på pension inden for de næste fem år – og de vil alle sammen være det, når vi rammer år 2030. Astma-Allergi Danmark italesætter problematikken med et besøg på Christiansborg. Foto: Colourbox

Der savnes stadig handling og politisk prioritering på allergiområdet for at sikre, at sundhedsvæsnet i fremtiden vil være rustet til at udrede og behandle det stigende antal af allergipatienter. Det sætter Astma-Allergi Danmark i fokus den 5. september, hvor foreningen sammen med Gentofte Allergiklinik besøger Christiansborg. 

Ingen speciallæger i 2030

Op mod 1,5 millioner danskere er nemlig ramt af allergi og overfølsomhedssygdomme som høfeber, astma og eksem. Sygdomme, som påvirker hverdagen, familielivet og livskvaliteten. 
På nuværende tidspunkt findes der meget få speciallæger indenfor allergi, og de er alle i alderen 55-84 år. Det er derfor forventeligt, at en del af dem vil gå på pension inden for de næste fem år, og ser man lidt frem i tiden, vil der uden en styrket indsats ikke være nogen speciallæger tilbage, når vi når år 2030. 

Behov for handlekraftig indsats

Spørgsmålet er, hvem der til den tid skal stå for uddannelse af kommende speciallæger og varetage specialistopgaverne på landets allergicentre. Trods anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens statusrapport, og den tværregionale Allergi Task Force om at styrke uddannelsen af speciallæger, er der nemlig endnu ikke foretaget konkrete tiltag, som er til at føle på for patienterne. I 2019 er en ny regering kommet til, og Astma-Allergi Danmarks håb er, at en handlekraftig indsats på allergiområdet er på vej. 

Patientforeningen besøger derfor igen i år Christiansborg og slår et slag for større kapacitet i sundhedsvæsenet til de 1,5 mio. mennesker med allergi og overfølsomhedssygdomme.

Nyhed: 04.09.2019


Nældefeberskole – et nyt medlemstilbud

Nældefeberskole er et tilbud til medlemmer, som har nældefeber tæt inde på livet, med udgangspunkt i kronisk nældefeber.

Nældefeber
Astma-Allergi Danmark afholder for første gang Nældefeberskole. Foto: Colourbox

Nældefeberskole er et tilbud til medlemmer, som har nældefeber tæt inde på livet, med udgangspunkt i kronisk nældefeber. 

Undervisningen foregår den 24. oktober kl. 18-21 i København og er målrettet unge og voksne, men forældre til børn med kronisk nældefeber er også velkomne.

Nældefeberskolen er et gratis tilbud til Astma-Allergi Danmarks medlemmer, og du er velkommen til at tage en pårørende med. Er du ikke allerede medlem, kan du melde dig ind nu, og tilmelde dig kurset med det samme.

Nyhed: 29.08.2019

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Når malingen giver allergi

Rigtigt meget maling indeholder det allergifremkaldende stof MI. Den eneste måde, du kan være garanteret en MI-fri maling, er ved at vælge maling med allergimærket Den Blå Krans.

Maling og allergi

Mange, som har allergi over for konserveringsmidlet MI, får symptomer efter at have opholdt sig i nymalede rum. Foto: Colourbox

Meget maling er konserveret med det stærkt allergifremkaldende stof methylisothiazolinon, der også er kendt under forkortelse MI, som flere udvikler allergi over for.

Hele fem procent af alle, der allergitestes for eksem i Danmark, får påvist MI-allergi, og lignende tal gør sig gældende for resten af Europa.

MI i din maling

MI er et konserveringsmiddel, der anvendes i forskellige forbrugerprodukter lige fra shampoo, balsam og sæbe, til rengøringsmidler, maling, lak, lim samt byggemateriale for at forhindre vækst af bakterier og andre mikroorganismer. 

Mange af de personer, som har allergi over for MI, får symptomer efter at have opholdt sig i nymalede rum. Det skyldes en luftbåren kontakt med MI, idet MI afdamper fra malingen til luften, og gennem luften kommer i kontakt med huden.

Et større europæisk studie viste, at MI findes i over 90 procent af europæiske malingprodukter, heriblandt indeholdt 13 ud af 14 af de undersøgte malinger fra Danmark MI. Flere af disse malinger med MI var mærket med Svanemærket, som er gode for naturen, men som stadig tillader en lav koncentration af MI i malingen.

Du kan altså kun være sikker på at undgå MI, hvis du går efter maling, der har fået Astma-Allergi Danmarks allergimærke Den Blå Krans. 

Nymalede rum indeholder høje koncentrationer

Men hvad er det så helt præcist, som gør, at MI kan være problematisk i malingen?
Afdampningen af stoffet MI fra maling kan gøre luften så tætpakket med MI-molekyler, at de lægger sig på huden, hvor de kan give dig en luftbåren kontaktallergi.

I nymalede rum har der været målt tilstrækkelig høje koncentrationer af MI til at udløse allergi. MI-allergi giver udbredte udslæt, særligt i ansigt og på hænder, som naturligt ikke er tildækket af tøj. Allergien kan også give forværring af astma, og i et enkelt tilfælde er der set nyudvikling af astma. 

Indtil videre er der kun én maling på det danske marked, som har fået Den Blå Krans, og som derfor trygt kan bruges af forbrugere og MI-allergikere.

Versioneret artikel fra medlemsbladet AstmaAllergi (august/september 2019)

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Stillingsopslag -studentermedhjælp

Astma-Allergi Danmark søger en studentermedhjælp til arbejdet med vores allergimærkning Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Dit arbejde vil primært bestå af:
 
 • Screening af indkomne godkendelser, herunder brug af vores database Kemilex
 • Udarbejde af dokumenter ifm. godkendelser
 • Indskrivning af kemiske stoffer i Kemilex
 • Opdatering af produkter på vores Verdenskortet, som findes på vores hjemmeside
 • Registrering af nye produkter
 • Efterkontrol af godkendelser ældre end 3 år
 • Arbejde med vores app SkinAllergy
 
På sigt vil dit arbejde også kunne være:
 
 • Godkendelse af mindre ansøgninger og etiketter
 • Vurdering af kemiske stoffer til Kemilex
   
Vi forventer desuden at du generelt deltager i teamarbejdet med at holde allergimærkningen kørende og udvikle den til fremtiden.
 
Om dig
 
 • Du læser på en videregående uddannelse indenfor det naturfaglige område, gerne med fokus på toksikologi, kemi eller lign.
 • Du må godt være i starten af dit studie.
 • Du er struktureret i din arbejdsform og går op i detaljen.
 • Du er ansvarsfuld og tager selv initiativ.
 • Du har lyst til at arbejde både i teamet og for dig selv.
 • Du deler gerne dine gode idéer med andre og har lyst til at arbejde med at udvikle området
 • Ser forskellighed som en styrke og vil gerne bidrage med dine kompetencer og personlighed
 • Kan tale og skrive på minimum dansk og engelsk. 
 
Det kan vi tilbyde
 
 • En fleksibel og uformel arbejdsplads
 • Søde kollegaer med meget forskellige kompetencer og som brænder for vores område
 • Mulighed for at få prøvet din faglige viden af på en arbejdsplads
 
Arbejdstiden vil være ca. 15 timer ugentligt, fordelt på 2-3 hverdage efter aftale. Arbejdstiden skal primært lægges i dagtimerne. Arbejdstiden planlægges efter aftale med leder, så det passer til studiet.
 
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Rikke Bille på rb@astma-allergi.dk eller telefon 4129 0559.
Arbejdssted: Astma-Allergi Danmark, Universitetsparken 4, 4000 Roskilde. 
 
Ansøgning
 
Ansøgningsfrist er 7. oktober 2019. Ansøgningen sendes via dette link www.astma-allergi.dk/job
 
Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er Astma-Allergi Danmarks allergimærkning. Alle producenter, der lever op til vores kriterier, kan søge om at få mærket på deres produkter. Mærket giver dels allergikere bedre mulighed for at finde produkter de kan tåle og dels forbrugere mulighed for at nedsætte deres risiko for allergi. I januar 2018 lancerede vi Asthma Allergy Nordic, som er et samarbejde mellem de danske, svenske og norske astma-allergiorganisationer. Danmark varetager pt. vurderingen af produkttyperne personlig pleje, makeup og tissue- og hygiejneprodukter under Asthma Allergy Nordic. 

Hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner

August måned er højsæson for heftig hvepseaktivitet. Bliver man stukket af en hveps, kan det give alvorlige allergiske reaktioner og i værste tilfælde udløse et allergisk shock. Astma-Allergi Danmark guider dig til, hvad du skal være opmærksom på.

Hvepsestik og allergi
Omkring 50.000 danskere har allergi over for bi- eller hvepsestik. Foto: Colourbox 

Hvepsesæsonen er godt i gang, og for danskere med insektallergi kan et stik fra de sværmende hvepse give alvorlige allergiske reaktioner og i værste tilfælde udløse et allergisk shock.

Allergisk shock – også kaldet anafylaksi – er en livstruende tilstand, som kræver akut behandling. Man kan fx reagere ved at føle stærkt ubehag, mavekramper, vejrtrækningsproblemer og risikere at miste bevidstheden.

– Hvis du eller en af dine nærmeste bliver stukket af en hveps eller bi, er det vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler. Man kan opleve både milde reaktioner og kraftige reaktioner som fx allergisk shock, som er direkte livstruende, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Er du allergisk over for insektstik og oplever en kraftig allergisk reaktion, er det derfor vigtigt at søge hurtig lægehjælp, da det kræver akut behandling, lyder rådet fra Astma-Allergi Danmark.

150 allergiske shock årligt

Hvert år rammes cirka 150 danskere af et allergisk shock, som kan blive udløst af alt fra insektgift, lægemidler og fødevarer.

– Et allergisk shock er alvorligt. Vi ved fra vores medlemmer, at mange lever med en risiko for pludselig at få en livstruende allergisk reaktion. Den angst og de begrænsninger, som det medfører, har stor betydning for den enkeltes hverdag og livskvalitet, siger Anne Holm Hansen.

Har man tidligere oplevet en alvorlig allergisk reaktion, anbefaler Astma-Allergi Danmark, at man tager en snak med sin egen læge om udredning og behandling.

Nyhed: 07.08.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Receptfornyelse er nu muligt på apoteket

En ny ordning gør det muligt at få fornyet visse typer receptpligtig medicin direkte på apoteket. Ordningen gælder for patienter, som er i fast behandling.

Medicin på apoteket
Den nye ordning skal give patienter i fast behandling lettere adgang til deres medicin. Foto: Colourbox

Hvis du står på apoteket og har glemt at forny recepten på din faste medicin, så er du ikke længere nødt til at sætte behandlingen på standby. Nu er det nemlig muligt at få genordineret og udleveret visse medicintyper direkte på apoteket og dermed fortsætte behandlingen. Det skyldes en ny ordning, som er trådt i kraft i juli 2019.

Formålet med ordningen er at give patienter i fast behandling lettere adgang til deres medicin. For at få udleveret medicinen er det et krav, at man gennem mindst et halvt år har været i fast behandling med den pågældende medicin, og at man fortsat har brug for behandling.

Disse medicintyper er bl.a. omfattet af ordningen:

 • Adrenalinpen
 • Steroidcreme (Gruppe 2)
 • Astmamedicin (Anfaldsmedicin, Forebyggende og kombinationspræparater)
 • Høfebermedicin (Næsespray med binyrebarkhormon)

Apoteket må kun udlevere den mindst mulige mængde af medicinen – det vil sige den mindste pakning.

Én genordination – derefter egen læge

Det er behandlerfarmaceuter – en ny faggruppe på apoteket – som laver en sundhedsfaglig vurdering af, om det er forsvarligt at forny recepten uden en forudgående lægekonsultation. Er det tilfældet, så kan apoteket genordinere og udlevere medicinen.

Behandlerfarmaceuten må kun genordinere det enkelte medicinpræparat én gang. Derefter skal den praktiserende læge lave en ny vurdering af medicinbehovet.

Det koster 20 kroner i gebyr at få medicin udleveret som genordination, og apoteket må ikke foretage genordination til gravide, ammende og børn under 15 år.

Nyhed: 31.07.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Sådan undgår du allergi fra din solcreme

Det er vigtigt at bruge solcreme, hvis du opholder dig i solen. Solcreme kan indeholde allergifremkaldende stoffer, men du kan heldigvis selv tage dine forholdsregler, hvis du vil undgå kontaktallergi.

Solcreme og allergi

Når man bruger solcreme, er der, som med andre kosmetiske produkter, en risiko for at udvikle kontaktallergi. Foto: Colourbox

​Solcreme kan byde på en større udfordring end hvide striber på tøjet og en fedtet følelse på kinderne. Du kan nemlig udvikle allergi, kaldet kontaktallergi, overfor indholdsstofferne, hvilket kan resultere i eksem.

UV-filtre, parfume og konservering

Solcremeprodukter indeholder de samme indholdsstoffer som dine plejeprodukter, men de adskiller sig ved også at indeholde UV-filtre, som kan redde din hud fra solskoldninger. Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af den farlige UV-stråling enten via et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opsuger solens stråling, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Når man bruger solcreme, er der, som med andre kosmetiske produkter, en risiko for at udvikle kontaktallergi.

– Hvis man oplever en allergisk reaktion på solcreme, skyldes det ofte en af følgende ting; konserveringsmidler, parfume eller solfiltre. Parfume er ikke nødvendig for et produkt, men både konserveringsmidler og UV-filtre er vigtige indholdsstoffer i solcremeprodukter. Heldigvis er der forskel på de mange konserveringsstoffer og UV-filtre i forhold til en allergi-risiko, og du kan derfor vælge produkter, som ikke indeholder disse allergifremkaldende ingredienser, fortæller Anja Keller, civilingeniør og faglig medarbejder hos Astma-Allergi Danmark.

Gå altid efter Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic

Vælger du solcreme med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, er produktet vurderet til at have en minimal risiko for allergi og er helt uden parfume og uden både konserveringsstoffer og UV-filtre med en særlig risiko for kontaktallergi. Du kan også tjekke indholdsstofferne i din solcreme i Astma-Allergi Danmarks database Kemilex.

Hvis du gerne vil forebygge allergi, er det en god ide at huske på, at når du vælger solcreme med en højere faktor, udsættes du for højere koncentrationer af UV-filtret, og generelt giver en højere koncentration af et stof en større risiko for allergi. Derfor er det bedre at vælge den rette faktor og ikke en, der er for høj samt sørge for at bruge den rette mængde solcreme, så du får den korrekte beskyttelse af huden, fremfor at bruge en højere faktor og bruge mindre solcreme.

Med allergimærkning Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic er risikoen for at udvikle kontaktallergi minimal. Og du skal ikke bekymre dig om, hvad du smører på din og din families hud, men kan koncentrere dig om at hygge i ferien i stedet.

Versioneret artikel fra medlemsbladet AstmaAllergi (juni/juli 2019)

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Sæsonen for skimmelsvampesporer er begyndt

Nu er sæsonen for de udendørs skimmelsvampesporer Alternaria og Cladosporium begyndt. Følg med i de daglige målinger i appen Dagens Pollental.

Skimmelsvampesporer er nu i luften

Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, der findes overalt i naturen. De frigøres fx fra plantedele, når de nedbrydes og spredes med vinden over store afstande ligesom pollen. Foto: Colourbox

Niveauerne for skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium er nu så høje, at sæsonen officielt er skudt i gang. En typisk sæson varer cirka fra maj til oktober. Hvis du har allergi over for udendørs skimmelsvampesporer, kan det give astma- og høfebersymptomer.

Vejrforhold spiller en stor rolle

Vejrforholdene spiller en stor rolle for, hvor mange skimmelsvampesporer der i luften. Svampene har fx de bedste vækstbetingelser, når vejret er varmt og fugtigt. Når der er blæst og tørt vejr har svampesporerne de mest optimale forhold i forhold til spredning over store afstande.

Hvis du har allergi overfor svampesporerne Altenaria og Cladosporium, kommer det til udtryk med astma- eller høfebersymptomer som fx kløende, rindende øjne, tilstoppet næse, nys samt hoste og åndenød.

Tjek Dagens Svampesporeniveau

Du kan bruge Dagens Svampesporeniveau i appen Dagens Pollental eller gennem Pollenmailen til at vide, hvor vi befinder os i sæsonen og til at forberede dig fremadrettet, så du kan være på forkant med dine forholdsregler og medicinering.

Svampesporerne tælles af Astma-Allergi Danmarks pollenteam, ligesom pollen, manuelt i mikroskop.  Her bliver mængden af sporer angivet i tre niveauer – lavt, moderat eller højt.

Gode råd til skimmelsvampesporeallergikere

 • Vær velbehandlet, og tag din medicin efter din læges anvisninger.
 • Bevæg dig ikke i skoven lige efter det har regnet.
 • Tjek Dagens Svampesporeniveau i appen Dagens Pollental eller Astma-Allergi Danmarks pollenmail.
 • Undgå marker med kartoffel, byg eller hvede, når landmændene høster i august og september. Vær også opmærksom på din allergi, når du graver i kartoffelbedet eller kompostbunken.

Nyhed: 25.06.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Godt nyt til cirkusglade allergikere

Astma-Allergi Danmark har lavet en aftale med det allergivenlige cirkus, Cirkus Baldoni. Cirkus Baldoni tilbyder en rabat på 50 kroner pr. person, og donerer samtidig 30 kroner pr. billet til foreningens arbejde.

Allergivenligt cirkus
I det allergivenlige Cirkus Baldoni kan du blandt andet opleve Aku-brothers. Foto: Cirkus Baldoni

For mange allergikere er cirkus en fornøjelse, der ikke er en forundt, da både savsmuld og dyr kan sætte gang i allergiske reaktioner. Det er der heldigvis råd for i Cirkus Baldoni, for her er nemlig hverken dyr eller savsmuld i manegen. Manegen er tilmed hævet som en scene, så alle – både store og små – kan se.

Det er smilet, atmosfæren og stemningen, der gør det til et hjerteligt og humørfyldt besøg for hele familien at besøge Cirkus Baldoni. Her lægges der vægt på nærhed og øjenhøjde.

Supertilbud for medlemmer

Cirkus Baldoni tilbyder nu Astma-Allergi Danmarks medlemmer og støtter af Astma-Allergi Danmark en billetrabat på 50 kr. pr. person. Samtidig donerer Cirkus Baldoni 30 kr. pr. solgt billet til Astma-Allergi Danmark.

Cirkus Baldoni turnerer i danske byer i løbet af hele sommeren. Find turnéplanen her, hvor du også kan købe billetter: www.baldoni.dk/turne.html

Sådan får du rabat

Brug rabatkoden AAF2019, når du reserverer eller køber billet på www.baldoni.dk/turne.html 

Tryk ”bestil” ud for den dag, I vil se forestillingen. 
Indtast derefter rabatkoden, når du reserverer/køber billetten, hvorved rabatten fratrækkes.

Nyhed: 21.06.19

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Astma-Allergi Danmark på Folkemødet

Astma-Allergi Danmark er igen i år på Folkemødet for at sætte fokus på astma- og allergisagen.

Astma-Allergi Danmark på Folkemødet. Foto: Astma-Allergi Danmark

Traditionen tro er Astma-Allergi Danmark taget til Folkemødet på Bornholm for at sætte astma og allergi på den politiske dagsorden.

Vicedirektør Anne Holm Hansen har blandt andet taget spørgsmål med fra vores medlemmer og er klar til at stille dem til politikerne. For jeres stemme er vores stemme, og det er tid til at prioritere astma- og allergiområdet!

Vi ser frem til et godt Folkemøde.


Emballage kan hjælpe allergikere

En ny undersøgelse viser, at nytænkning indenfor emballage og sammensætning af indholdsstoffer kan forlænge kosmetikprodukters holdbarhed. Med mere produktudvikling kan vi derfor se frem til produkter med et lavere indhold af konserveringsmidler i fremtiden.

Foto: Colourbox

Det er ikke ligegyldigt, om kosmetikprodukter som lotion, shampoo og solcreme kommer i en krukke, tube, pumpe eller noget fjerde. En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser nemlig, at emballage og sammensætningen af ingredienser kan forbedres på en måde, så det ikke er nødvendigt at tilsætte en lige så stor mængde af konserveringsmidler.
 
Visse konserveringsmidler i kosmetik er en hyppig årsag til hudallergi, og vi møder stofferne i mange forskellige produkter, lige fra creme til toiletpapir. Har du først fået allergi overfor et konserveringsmiddel, er der derfor potentielt mange produkter, du må styre udenom. En nedsættelse af mængden af visse typer af konserveringsmidler i et produkt vil give en lavere risiko for hudallergi. 

Bakterierne bliver lukket ude

Cremer og andre vandholdige produkter kan være rent guf for svampe og bakterier, og det er derfor, at man tilsætter konserveringsmidler – for at sørge for, at der ikke udvikler sig bakterier og svampe, som kan være skadelige, i produkterne. Ved at undersøge, hvor mange bakterier der kunne komme i kontakt med en lotion, fandt Teknologisk Institut ud af, hvor godt forskellige emballagetyper beskytter produktet.

Nogle af emballagetyperne er nemlig bedre til at lukke bakterier og svampe ude, og der vil derfor ikke være behov for at tilsætte lige så meget konserveringsmiddel i produktet.
 
– Produkter i en åben krukke har mere kontakt med bakterier fra kroppen, og der kan derfor ske mere forurening af produktet. Hvis man har en emballage med en form for dispenser, så er der mindre mulighed for, at man kan komme til at forurene produktet. Og når man ikke har mulighed for at forurene det, så er der behov for mindre mængder af tilsatte konserveringsmidler, forklarer AC-tekniker Jette Heltved fra Miljøstyrelsen.
 
De emballagetyper, der fungerer bedst, når det kommer til at beskytte produktet, er dispenser-systemer, som for eksempel pumper. Dispenseren gør, at man trykker den mængde produkt ud, som man skal bruge, og at ens fingre ikke kommer i kontakt med resten af produktet. 

Nuværende lovgivning gør det svært for producenterne

Hos Teknologisk Institut ser man en klar tendens til, at industrien har fokus på konserveringsmidlerne i kosmetiske produkter. 

– Vi mærker også en efterspørgsel efter løsninger, men samtidig en frustration over, at det er en svær opgave. Nogle af de standarder, man skal leve op til i dag, tager ikke højde for de nye muligheder for at sikre produkterne ved hjælp af emballagedesign. Derfor kan det være svært at sænke indholdet af konserveringsmidler i selve formuleringen af det kosmetiske produkt og samtidig opfylde standarderne, selvom det emballerede produkt er lige så sikkert eller måske endnu mere sikkert for forbrugeren, hvilket er formålet med de høje krav, fortæller Gitte Tang Kristensen, som er faglig leder i Center for Bio- og Miljøteknologi hos Teknologisk Institut.

Undersøgelsen vil forhåbentlig bidrage til løsninger, som gør det lettere for forbrugerne at styre udenom konserveringsmidler så vidt som muligt. En revidering af EU-kosmetikforordningen, der sætter standarderne for godkendelse af produkter, kan dog være nødvendig, for at producenterne kan gøre brug af de nye muligheder.
 
Undersøgelsen er en del af udviklingsprojektet MiKoKo – støttet af midler fra Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Kilder: Miljøstyrelsen og Teknologisk Institut

ASTMA-ALLERGI DANMARK MENER:

Mange får allergi på grund af visse konserveringsmidler. Derfor er det også et område, hvor vi skal følge med og udnytte mulighederne for både at beskytte dem, der allerede har allergi, og for at sikre, at færre får allergi. Den nuværende lovgivning bærer præg af at være forældet, og der er brug for at revidere på EU-niveau, så der blandt andet bliver bedre mulighed for at indtænke emballage som en del af produkternes konservering. I Astma-Allergi Danmark håber vi, at Miljøstyrelsen vil gøre brug af den nye viden til en mere tidssvarende lovgivning på området, som vil være til glæde for allergikerne.

Nyhed: 04.06.2019


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning