Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Når malingen giver allergi

Rigtigt meget maling indeholder det allergifremkaldende stof MI. Den eneste måde, du kan være garanteret en MI-fri maling, er ved at vælge maling med allergimærket Den Blå Krans.

Maling og allergi

Mange, som har allergi over for konserveringsmidlet MI, får symptomer efter at have opholdt sig i nymalede rum. Foto: Colourbox

Meget maling er konserveret med det stærkt allergifremkaldende stof methylisothiazolinon, der også er kendt under forkortelse MI, som flere udvikler allergi over for.

Hele fem procent af alle, der allergitestes for eksem i Danmark, får påvist MI-allergi, og lignende tal gør sig gældende for resten af Europa.

MI i din maling

MI er et konserveringsmiddel, der anvendes i forskellige forbrugerprodukter lige fra shampoo, balsam og sæbe, til rengøringsmidler, maling, lak, lim samt byggemateriale for at forhindre vækst af bakterier og andre mikroorganismer. 

Mange af de personer, som har allergi over for MI, får symptomer efter at have opholdt sig i nymalede rum. Det skyldes en luftbåren kontakt med MI, idet MI afdamper fra malingen til luften, og gennem luften kommer i kontakt med huden.

Et større europæisk studie viste, at MI findes i over 90 procent af europæiske malingprodukter, heriblandt indeholdt 13 ud af 14 af de undersøgte malinger fra Danmark MI. Flere af disse malinger med MI var mærket med Svanemærket, som er gode for naturen, men som stadig tillader en lav koncentration af MI i malingen.

Du kan altså kun være sikker på at undgå MI, hvis du går efter maling, der har fået Astma-Allergi Danmarks allergimærke Den Blå Krans. 

Nymalede rum indeholder høje koncentrationer

Men hvad er det så helt præcist, som gør, at MI kan være problematisk i malingen?
Afdampningen af stoffet MI fra maling kan gøre luften så tætpakket med MI-molekyler, at de lægger sig på huden, hvor de kan give dig en luftbåren kontaktallergi.

I nymalede rum har der været målt tilstrækkelig høje koncentrationer af MI til at udløse allergi. MI-allergi giver udbredte udslæt, særligt i ansigt og på hænder, som naturligt ikke er tildækket af tøj. Allergien kan også give forværring af astma, og i et enkelt tilfælde er der set nyudvikling af astma. 

Indtil videre er der kun én maling på det danske marked, som har fået Den Blå Krans, og som derfor trygt kan bruges af forbrugere og MI-allergikere.

Versioneret artikel fra medlemsbladet AstmaAllergi (august/september 2019)

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Jobopslag: Erfaren webredaktør med stærke skrivekompetencer til Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark i Trekroner søger en erfaren webredaktør, der kan varetage drift, indhold og udvikling af vores hovedside www.astma-allergi.dk. Du skal have den tekniske værktøjskasse i orden, samtidig med at du har en skarp pen og er en alsidig digital formidler, der har lyst til at arbejde med en bred vifte af opgaver inden for fx sociale medier, markedsføring, nyhedsbreve og pressemeddelelser. 

Dine kvalifikationer

• Du har indgående kendskab til CMS-systemer og ved, hvordan en hjemmeside anno 2019 sættes op med alt fra SEO, brugerrejser, indhold mv. Du er velbevandret i HTML, CSS, JavaScript og analyseværktøjer som Google Analytics. Du kan arbejde på tværs af platforme – web, mobil, tablets, nyhedsbreve og sociale medier – og giver dig gerne i kast med at skrive alt fra nyheder til CTA.

• Du har konkret erfaring med blandt andet Photoshop, Indesign, Final Cut Pro X, så du kan udarbejde fængende infografikker, giphs eller videoer til de forskellige platforme.

• Du skriver fejlfrit og præcist, så det vækker modtagerens interesse.

• Du ved, hvordan man bedst arbejder professionelt med både sociale medier og nyhedsbreve, og du holder dig opdateret på, hvad der rører sig på de forskellige platforme.

• Du er vant til at tænke i markedsføring og branding og kan se, hvordan Astma-Allergi Danmark som organisation kan formidles både indlands og udlands.

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en medlemsbaseret patientorganisation, der arbejder med viden og aktiviteter, der retter sig mod mennesker med allergi og overfølsomhedssygdomme som astma, høfeber og eksem. Vi tilbyder rådgivning, driver og formidler Dagens Pollental, tilbyder undervisning til medlemmer samt guider gennem allergimærket Den Blå Krans. Du kan læse mere om Astma-Allergi Danmark på www.astma-allergi.dk.

Stillingsinformation

Stillingen er på 37 timer inkl. frokost. Løn og vilkår forhandles med udgangspunkt i offentlige vilkår. Ansøgning samt CV sendes via: www.astma-allergi.dk/sikker-mail og mærkes med ’Ansøgning: webredaktør’.

Ansøgningsfrist d. 26. august. Tiltrædelse: Snarest muligt.


Stillingsopslag -studentermedhjælp

Astma-Allergi Danmark søger en studentermedhjælp til arbejdet med vores allergimærkning Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic.

Dit arbejde vil primært bestå af:
 
 • Screening af indkomne godkendelser, herunder brug af vores database Kemilex
 • Udarbejde af dokumenter ifm. godkendelser
 • Indskrivning af kemiske stoffer i Kemilex
 • Opdatering af produkter på vores Verdenskortet, som findes på vores hjemmeside
 • Registrering af nye produkter
 • Efterkontrol af godkendelser ældre end 3 år
 • Arbejde med vores app SkinAllergy
 
På sigt vil dit arbejde også kunne være:
 
 • Godkendelse af mindre ansøgninger og etiketter
 • Vurdering af kemiske stoffer til Kemilex
   
Vi forventer desuden at du generelt deltager i teamarbejdet med at holde allergimærkningen kørende og udvikle den til fremtiden.
 
Om dig
 
 • Du læser på en videregående uddannelse indenfor det naturfaglige område, gerne med fokus på toksikologi, kemi eller lign.
 • Du må godt være i starten af dit studie.
 • Du er struktureret i din arbejdsform og går op i detaljen.
 • Du er ansvarsfuld og tager selv initiativ.
 • Du har lyst til at arbejde både i teamet og for dig selv.
 • Du deler gerne dine gode idéer med andre og har lyst til at arbejde med at udvikle området
 • Ser forskellighed som en styrke og vil gerne bidrage med dine kompetencer og personlighed
 • Kan tale og skrive på minimum dansk og engelsk. 
 
Det kan vi tilbyde
 
 • En fleksibel og uformel arbejdsplads
 • Søde kollegaer med meget forskellige kompetencer og som brænder for vores område
 • Mulighed for at få prøvet din faglige viden af på en arbejdsplads
 
Arbejdstiden vil være ca. 15 timer ugentligt, fordelt på 2-3 hverdage efter aftale. Arbejdstiden skal primært lægges i dagtimerne. Arbejdstiden planlægges efter aftale med leder, så det passer til studiet.
 
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Rikke Bille på rb@astma-allergi.dk eller telefon 4129 0559.
Arbejdssted: Astma-Allergi Danmark, Universitetsparken 4, 4000 Roskilde. 
 
Ansøgning
 
Ansøgningsfrist er 1. september 2019. Ansøgningen sendes via dette link www.astma-allergi.dk/job
 
Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic er Astma-Allergi Danmarks allergimærkning. Alle producenter, der lever op til vores kriterier, kan søge om at få mærket på deres produkter. Mærket giver dels allergikere bedre mulighed for at finde produkter de kan tåle og dels forbrugere mulighed for at nedsætte deres risiko for allergi. I januar 2018 lancerede vi Asthma Allergy Nordic, som er et samarbejde mellem de danske, svenske og norske astma-allergiorganisationer. Danmark varetager pt. vurderingen af produkttyperne personlig pleje, makeup og tissue- og hygiejneprodukter under Asthma Allergy Nordic. 

Hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner

August måned er højsæson for heftig hvepseaktivitet. Bliver man stukket af en hveps, kan det give alvorlige allergiske reaktioner og i værste tilfælde udløse et allergisk shock. Astma-Allergi Danmark guider dig til, hvad du skal være opmærksom på.

Hvepsestik og allergi
Omkring 50.000 danskere har allergi over for bi- eller hvepsestik. Foto: Colourbox 

Hvepsesæsonen er godt i gang, og for danskere med insektallergi kan et stik fra de sværmende hvepse give alvorlige allergiske reaktioner og i værste tilfælde udløse et allergisk shock.

Allergisk shock – også kaldet anafylaksi – er en livstruende tilstand, som kræver akut behandling. Man kan fx reagere ved at føle stærkt ubehag, mavekramper, vejrtrækningsproblemer og risikere at miste bevidstheden.

– Hvis du eller en af dine nærmeste bliver stukket af en hveps eller bi, er det vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler. Man kan opleve både milde reaktioner og kraftige reaktioner som fx allergisk shock, som er direkte livstruende, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Er du allergisk over for insektstik og oplever en kraftig allergisk reaktion, er det derfor vigtigt at søge hurtig lægehjælp, da det kræver akut behandling, lyder rådet fra Astma-Allergi Danmark.

150 allergiske shock årligt

Hvert år rammes cirka 150 danskere af et allergisk shock, som kan blive udløst af alt fra insektgift, lægemidler og fødevarer.

– Et allergisk shock er alvorligt. Vi ved fra vores medlemmer, at mange lever med en risiko for pludselig at få en livstruende allergisk reaktion. Den angst og de begrænsninger, som det medfører, har stor betydning for den enkeltes hverdag og livskvalitet, siger Anne Holm Hansen.

Har man tidligere oplevet en alvorlig allergisk reaktion, anbefaler Astma-Allergi Danmark, at man tager en snak med sin egen læge om udredning og behandling.

Nyhed: 07.08.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Receptfornyelse er nu muligt på apoteket

En ny ordning gør det muligt at få fornyet visse typer receptpligtig medicin direkte på apoteket. Ordningen gælder for patienter, som er i fast behandling.

Medicin på apoteket
Den nye ordning skal give patienter i fast behandling lettere adgang til deres medicin. Foto: Colourbox

Hvis du står på apoteket og har glemt at forny recepten på din faste medicin, så er du ikke længere nødt til at sætte behandlingen på standby. Nu er det nemlig muligt at få genordineret og udleveret visse medicintyper direkte på apoteket og dermed fortsætte behandlingen. Det skyldes en ny ordning, som er trådt i kraft i juli 2019.

Formålet med ordningen er at give patienter i fast behandling lettere adgang til deres medicin. For at få udleveret medicinen er det et krav, at man gennem mindst et halvt år har været i fast behandling med den pågældende medicin, og at man fortsat har brug for behandling.

Disse medicintyper er bl.a. omfattet af ordningen:

 • Adrenalinpen
 • Steroidcreme (Gruppe 2)
 • Astmamedicin (Anfaldsmedicin, Forebyggende og kombinationspræparater)
 • Høfebermedicin (Næsespray med binyrebarkhormon)

Apoteket må kun udlevere den mindst mulige mængde af medicinen – det vil sige den mindste pakning.

Én genordination – derefter egen læge

Det er behandlerfarmaceuter – en ny faggruppe på apoteket – som laver en sundhedsfaglig vurdering af, om det er forsvarligt at forny recepten uden en forudgående lægekonsultation. Er det tilfældet, så kan apoteket genordinere og udlevere medicinen.

Behandlerfarmaceuten må kun genordinere det enkelte medicinpræparat én gang. Derefter skal den praktiserende læge lave en ny vurdering af medicinbehovet.

Det koster 20 kroner i gebyr at få medicin udleveret som genordination, og apoteket må ikke foretage genordination til gravide, ammende og børn under 15 år.

Nyhed: 31.07.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Sådan undgår du allergi fra din solcreme

Det er vigtigt at bruge solcreme, hvis du opholder dig i solen. Solcreme kan indeholde allergifremkaldende stoffer, men du kan heldigvis selv tage dine forholdsregler, hvis du vil undgå kontaktallergi.

Solcreme og allergi

Når man bruger solcreme, er der, som med andre kosmetiske produkter, en risiko for at udvikle kontaktallergi. Foto: Colourbox

​Solcreme kan byde på en større udfordring end hvide striber på tøjet og en fedtet følelse på kinderne. Du kan nemlig udvikle allergi, kaldet kontaktallergi, overfor indholdsstofferne, hvilket kan resultere i eksem.

UV-filtre, parfume og konservering

Solcremeprodukter indeholder de samme indholdsstoffer som dine plejeprodukter, men de adskiller sig ved også at indeholde UV-filtre, som kan redde din hud fra solskoldninger. Solcreme virker ved at bortfiltrere en del af den farlige UV-stråling enten via et kemisk eller fysisk filter. Det kemiske filter trænger ind i huden og opsuger solens stråling, mens det fysiske filter lægger sig som et hvidligt lag på huden og reflekterer strålingen.

Når man bruger solcreme, er der, som med andre kosmetiske produkter, en risiko for at udvikle kontaktallergi.

– Hvis man oplever en allergisk reaktion på solcreme, skyldes det ofte en af følgende ting; konserveringsmidler, parfume eller solfiltre. Parfume er ikke nødvendig for et produkt, men både konserveringsmidler og UV-filtre er vigtige indholdsstoffer i solcremeprodukter. Heldigvis er der forskel på de mange konserveringsstoffer og UV-filtre i forhold til en allergi-risiko, og du kan derfor vælge produkter, som ikke indeholder disse allergifremkaldende ingredienser, fortæller Anja Keller, civilingeniør og faglig medarbejder hos Astma-Allergi Danmark.

Gå altid efter Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic

Vælger du solcreme med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning, Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, er produktet vurderet til at have en minimal risiko for allergi og er helt uden parfume og uden både konserveringsstoffer og UV-filtre med en særlig risiko for kontaktallergi. Du kan også tjekke indholdsstofferne i din solcreme i Astma-Allergi Danmarks database Kemilex.

Hvis du gerne vil forebygge allergi, er det en god ide at huske på, at når du vælger solcreme med en højere faktor, udsættes du for højere koncentrationer af UV-filtret, og generelt giver en højere koncentration af et stof en større risiko for allergi. Derfor er det bedre at vælge den rette faktor og ikke en, der er for høj samt sørge for at bruge den rette mængde solcreme, så du får den korrekte beskyttelse af huden, fremfor at bruge en højere faktor og bruge mindre solcreme.

Med allergimærkning Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic er risikoen for at udvikle kontaktallergi minimal. Og du skal ikke bekymre dig om, hvad du smører på din og din families hud, men kan koncentrere dig om at hygge i ferien i stedet.

Versioneret artikel fra medlemsbladet AstmaAllergi (juni/juli 2019)

Medlemskab for dig med eksem

Hvis du lider af eksem, står du ikke alene. 20 procent af alle danskere har nemlig hudallergi og 20% af alle børn oplever at have børneeksem.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Sæsonen for skimmelsvampesporer er begyndt

Nu er sæsonen for de udendørs skimmelsvampesporer Alternaria og Cladosporium begyndt. Følg med i de daglige målinger i appen Dagens Pollental.

Skimmelsvampesporer er nu i luften

Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, der findes overalt i naturen. De frigøres fx fra plantedele, når de nedbrydes og spredes med vinden over store afstande ligesom pollen. Foto: Colourbox

Niveauerne for skimmelsvampesporerne Alternaria og Cladosporium er nu så høje, at sæsonen officielt er skudt i gang. En typisk sæson varer cirka fra maj til oktober. Hvis du har allergi over for udendørs skimmelsvampesporer, kan det give astma- og høfebersymptomer.

Vejrforhold spiller en stor rolle

Vejrforholdene spiller en stor rolle for, hvor mange skimmelsvampesporer der i luften. Svampene har fx de bedste vækstbetingelser, når vejret er varmt og fugtigt. Når der er blæst og tørt vejr har svampesporerne de mest optimale forhold i forhold til spredning over store afstande.

Hvis du har allergi overfor svampesporerne Altenaria og Cladosporium, kommer det til udtryk med astma- eller høfebersymptomer som fx kløende, rindende øjne, tilstoppet næse, nys samt hoste og åndenød.

Tjek Dagens Svampesporeniveau

Du kan bruge Dagens Svampesporeniveau i appen Dagens Pollental eller gennem Pollenmailen til at vide, hvor vi befinder os i sæsonen og til at forberede dig fremadrettet, så du kan være på forkant med dine forholdsregler og medicinering.

Svampesporerne tælles af Astma-Allergi Danmarks pollenteam, ligesom pollen, manuelt i mikroskop.  Her bliver mængden af sporer angivet i tre niveauer – lavt, moderat eller højt.

Gode råd til skimmelsvampesporeallergikere

 • Vær velbehandlet, og tag din medicin efter din læges anvisninger.
 • Bevæg dig ikke i skoven lige efter det har regnet.
 • Tjek Dagens Svampesporeniveau i appen Dagens Pollental eller Astma-Allergi Danmarks pollenmail.
 • Undgå marker med kartoffel, byg eller hvede, når landmændene høster i august og september. Vær også opmærksom på din allergi, når du graver i kartoffelbedet eller kompostbunken.

Nyhed: 25.06.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Godt nyt til cirkusglade allergikere

Astma-Allergi Danmark har lavet en aftale med det allergivenlige cirkus, Cirkus Baldoni. Cirkus Baldoni tilbyder en rabat på 50 kroner pr. person, og donerer samtidig 30 kroner pr. billet til foreningens arbejde.

Allergivenligt cirkus
I det allergivenlige Cirkus Baldoni kan du blandt andet opleve Aku-brothers. Foto: Cirkus Baldoni

For mange allergikere er cirkus en fornøjelse, der ikke er en forundt, da både savsmuld og dyr kan sætte gang i allergiske reaktioner. Det er der heldigvis råd for i Cirkus Baldoni, for her er nemlig hverken dyr eller savsmuld i manegen. Manegen er tilmed hævet som en scene, så alle – både store og små – kan se.

Det er smilet, atmosfæren og stemningen, der gør det til et hjerteligt og humørfyldt besøg for hele familien at besøge Cirkus Baldoni. Her lægges der vægt på nærhed og øjenhøjde.

Supertilbud for medlemmer

Cirkus Baldoni tilbyder nu Astma-Allergi Danmarks medlemmer og støtter af Astma-Allergi Danmark en billetrabat på 50 kr. pr. person. Samtidig donerer Cirkus Baldoni 30 kr. pr. solgt billet til Astma-Allergi Danmark.

Cirkus Baldoni turnerer i danske byer i løbet af hele sommeren. Find turnéplanen her, hvor du også kan købe billetter: www.baldoni.dk/turne.html

Sådan får du rabat

Brug rabatkoden AAF2019, når du reserverer eller køber billet på www.baldoni.dk/turne.html 

Tryk ”bestil” ud for den dag, I vil se forestillingen. 
Indtast derefter rabatkoden, når du reserverer/køber billetten, hvorved rabatten fratrækkes.

Nyhed: 21.06.19

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Astma-Allergi Danmark på Folkemødet

Astma-Allergi Danmark er igen i år på Folkemødet for at sætte fokus på astma- og allergisagen.

Astma-Allergi Danmark på Folkemødet. Foto: Astma-Allergi Danmark

Traditionen tro er Astma-Allergi Danmark taget til Folkemødet på Bornholm for at sætte astma og allergi på den politiske dagsorden.

Vicedirektør Anne Holm Hansen har blandt andet taget spørgsmål med fra vores medlemmer og er klar til at stille dem til politikerne. For jeres stemme er vores stemme, og det er tid til at prioritere astma- og allergiområdet!

Vi ser frem til et godt Folkemøde.


Emballage kan hjælpe allergikere

En ny undersøgelse viser, at nytænkning indenfor emballage og sammensætning af indholdsstoffer kan forlænge kosmetikprodukters holdbarhed. Med mere produktudvikling kan vi derfor se frem til produkter med et lavere indhold af konserveringsmidler i fremtiden.

Foto: Colourbox

Det er ikke ligegyldigt, om kosmetikprodukter som lotion, shampoo og solcreme kommer i en krukke, tube, pumpe eller noget fjerde. En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser nemlig, at emballage og sammensætningen af ingredienser kan forbedres på en måde, så det ikke er nødvendigt at tilsætte en lige så stor mængde af konserveringsmidler.
 
Visse konserveringsmidler i kosmetik er en hyppig årsag til hudallergi, og vi møder stofferne i mange forskellige produkter, lige fra creme til toiletpapir. Har du først fået allergi overfor et konserveringsmiddel, er der derfor potentielt mange produkter, du må styre udenom. En nedsættelse af mængden af visse typer af konserveringsmidler i et produkt vil give en lavere risiko for hudallergi. 

Bakterierne bliver lukket ude

Cremer og andre vandholdige produkter kan være rent guf for svampe og bakterier, og det er derfor, at man tilsætter konserveringsmidler – for at sørge for, at der ikke udvikler sig bakterier og svampe, som kan være skadelige, i produkterne. Ved at undersøge, hvor mange bakterier der kunne komme i kontakt med en lotion, fandt Teknologisk Institut ud af, hvor godt forskellige emballagetyper beskytter produktet.

Nogle af emballagetyperne er nemlig bedre til at lukke bakterier og svampe ude, og der vil derfor ikke være behov for at tilsætte lige så meget konserveringsmiddel i produktet.
 
– Produkter i en åben krukke har mere kontakt med bakterier fra kroppen, og der kan derfor ske mere forurening af produktet. Hvis man har en emballage med en form for dispenser, så er der mindre mulighed for, at man kan komme til at forurene produktet. Og når man ikke har mulighed for at forurene det, så er der behov for mindre mængder af tilsatte konserveringsmidler, forklarer AC-tekniker Jette Heltved fra Miljøstyrelsen.
 
De emballagetyper, der fungerer bedst, når det kommer til at beskytte produktet, er dispenser-systemer, som for eksempel pumper. Dispenseren gør, at man trykker den mængde produkt ud, som man skal bruge, og at ens fingre ikke kommer i kontakt med resten af produktet. 

Nuværende lovgivning gør det svært for producenterne

Hos Teknologisk Institut ser man en klar tendens til, at industrien har fokus på konserveringsmidlerne i kosmetiske produkter. 

– Vi mærker også en efterspørgsel efter løsninger, men samtidig en frustration over, at det er en svær opgave. Nogle af de standarder, man skal leve op til i dag, tager ikke højde for de nye muligheder for at sikre produkterne ved hjælp af emballagedesign. Derfor kan det være svært at sænke indholdet af konserveringsmidler i selve formuleringen af det kosmetiske produkt og samtidig opfylde standarderne, selvom det emballerede produkt er lige så sikkert eller måske endnu mere sikkert for forbrugeren, hvilket er formålet med de høje krav, fortæller Gitte Tang Kristensen, som er faglig leder i Center for Bio- og Miljøteknologi hos Teknologisk Institut.

Undersøgelsen vil forhåbentlig bidrage til løsninger, som gør det lettere for forbrugerne at styre udenom konserveringsmidler så vidt som muligt. En revidering af EU-kosmetikforordningen, der sætter standarderne for godkendelse af produkter, kan dog være nødvendig, for at producenterne kan gøre brug af de nye muligheder.
 
Undersøgelsen er en del af udviklingsprojektet MiKoKo – støttet af midler fra Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Kilder: Miljøstyrelsen og Teknologisk Institut

ASTMA-ALLERGI DANMARK MENER:

Mange får allergi på grund af visse konserveringsmidler. Derfor er det også et område, hvor vi skal følge med og udnytte mulighederne for både at beskytte dem, der allerede har allergi, og for at sikre, at færre får allergi. Den nuværende lovgivning bærer præg af at være forældet, og der er brug for at revidere på EU-niveau, så der blandt andet bliver bedre mulighed for at indtænke emballage som en del af produkternes konservering. I Astma-Allergi Danmark håber vi, at Miljøstyrelsen vil gøre brug af den nye viden til en mere tidssvarende lovgivning på området, som vil være til glæde for allergikerne.

Nyhed: 04.06.2019


Ny bog tackler 100 myter om allergi

Allergilæge Jesper Brandt Andersen oplever ofte misforståelser om overfølsomhedssygdomme. Derfor er han nu aktuel med bogen ”100 myter om allergi”, der skal slå fast, hvad der er fup, og hvad der er fakta.

Astma-Allergi Danmark udlodder fem eksemplarer af bogen "100 myter om allergi" til nye medlemmer i juni måned. Foto: Colourbox

Der er halvanden million allergikere i Danmark og markedet for gode råd og produkter, der kan hjælpe med forebygge og lindre allergi, er derfor tilsvarende stort. Desværre er der mange misforståelser og usandheder imellem, og dem vil allergilæge Jesper Brandt Andersen til livs i sin nye bog ”100 myter om allergi.”

Jesper Brandt Andersen har arbejdet med overfølsomhedssygdomme hos børn i 25 år og har de seneste fem år også fungeret som speciallæge i allergisygdomme på Næstved Sygehus. Han har derfor tæt kontakt med allergikere og folk, der er bekymrede for allergi. Gennem årene har Jesper Brandt Andersen oplevet, hvor mange misforståelser, der florerer på området.

Bliv medlem og vind

For at støtte op om bogen og kampen mod myter udlodder Astma-Allergi Danmark fem eksemplarer til nye medlemmer i juni måned. Derudover vil alle eksisterende medlemmer få 30 procent på køb af bogen.

Vinderne i lodtrækningen vil få direkte besked via mail. For at købe bogen med medlemsrabat skal du bruge den kampagnekode, der er står i  medlemsbladet nr. 3 (juni/juli) 2019.

Hvis du ikke kan finde koden, er du velkommen til at kontakte os på info@astma-allergi.dk. Husk at opgive dit medlemsnummer.

Når du har kampagnekoden, skal du klikke her, lægge bogen i kurven og gå til check-out, hvor du kan indtaste koden.

Nyhed: 01.06.2019

Medlemskab for dig med allergi

Som allergiker i Danmark står du ikke alene. Omkring 1,5 millioner danskere lider nemlig af en eller flere overfølsomhedssygdomme, fx for fødevarer, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Fuldt hus til Høfeberskolen

Sparring, spørgsmål og ny viden var i fokus til Astma-Allergi Danmarks velbesøgte Høfeberskole i København for unge og voksne.


Spørgelysten var stor blandt deltagerne til Høfeberskolen i København. Foto: Henriette Baun Gautier

Høfeberskolen i København er netop begyndt. Det er en aften i slutningen af maj. Alle stolerækker er besat, notesblokke er fremme, og opmærksomheden er tunet ind på høfeber.

– Hvad mærker I? Hvilke symptomer har I? spørger overlæge Linda Makowska Rasmussen, speciallæge i lungemedicin og fagområdespecialist i allergi, som denne aften er underviser på Astma-Allergi Danmarks Høfeberskole.
– Kløe i ganen, nys, næsen løber, lyder det fra salen.
– Og kløe i svælget. Det er næsten det værste af det hele, tilføjer en kvindelig deltager. 
– Kan I andre også mærke det? spørger Linda Makowska Rasmussen.
Hænderne flyver op i luften hos stort set alle 64 deltagere. Mange nikker også samtykkende, da de typiske høfebersymptomer bliver beskrevet, som flere kunne mærke, da pollentallet for birk var på sit højeste i starten af året.

Mere end en million danskere har høfeber og kæmper eksempelvis med symptomer som rindende næser og kløende øjne. Og interessen for at deltage på Astma-Allergi Danmarks Høfeberskoler har også været stor. Der har været fuldt hus og ventelister til alle tre Høfeberskoler, der er blevet afholdt i maj måned i byerne Odense, Aarhus og København. 

Sparring og ny viden

Til Høfeberskolen får deltagerne ny viden om symptomer, behandling og gode råd til hverdagen med høfeber og allergi over for dyr, husstøvmider og pollen. I løbet af aftenen har deltagerne stillet spørgsmål til underviseren, fået rådgivning og delt erfaringer med andre medlemmer af Astma-Allergi Danmark. 

En af dem er Jeanette Pram Bjørnberg Jørgensen. Hun er mor til Viktor på fire år, der døjer meget med høfebersymptomer og blandt andet har allergi over for husstøvmider og pollen.
– Jeg er taget på Høfeberskole, fordi jeg mangler sparring og viden om høfeber. For jeg synes, at det er en jungle at finde rundt i, siger Jeanette Pram Bjørnberg Jørgensen.

Et andet medlem, Hanne Petersen, har også tilmeldt sig for at få nogle fif til, om hun kan ændre noget i hverdagen, som kan hjælpe på hendes astma og høfeber.
– Jeg har fået virkelig meget ud af Høfeberskolen. Jeg lærte en masse om, hvad sygdommen er og fik sat nogle ting på plads, som jeg var i tvivl om.

Medlemmer fortæller:
Hvorfor er du på høfeberskole?


 

– Jeg vil gerne vide mere om høfeber og astma. Jeg har haft høfeber lige så længe, jeg kan huske. Astma har jeg haft siden midten af 20’erne. Tidligere kunne jeg især mærke min høfeber, når jeg klippede hæk og slog græs. Men det er blevet mere tåleligt, siden jeg blev vaccineret mod husstøvmider, birk og græs for fire år siden.

Torben Corell Iversen, medlem


 

– Jeg har en søn på fire år, som er allergisk for rigtig mange ting. Jeg er taget på Høfeberskole, fordi jeg mangler sparring og viden om høfeber. For jeg synes, at det er en jungle at finde rundt i.

Jeanette Pram Bjørnberg Jørgensen, medlem


 

– Jeg har fået virkelig meget ud af Høfeberskolen. Jeg lærte en masse om, hvad sygdommen er, og fik sat nogle ting på plads, som jeg var i tvivl om. 

Hanne Petersen, medlem

Nyhed: 28.05.2019

Medlemskab for dig med høfeber

Hvis du lider af høfeber, står du ikke alene. Over 1 million danskere har nemlig høfeber, når du kommer i kontakt med fx pollen, dyr og husstøvmider.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med høfeber har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Græspollen er nu i luften

Pollensæsonen for græs er nu begyndt. Græsallergi er den mest udbredte allergi blandt Danmarks en million pollenallergikere, som nu skal til at holde øje med appen Dagens Pollental.

Dagens Pollental
Hold øje med pollenniveauet for græs med appen Dagens Pollental. Foto: Astma-Allergi Danmark

Græs er den største pollensynder blandt Danmarks en million pollenallergikere, da 6 ud af 10 pollenallergikere har græsallergi. Derfor skal pollenallergikere holde ekstra øje med Dagens Pollental og -Varsling i de kommende måneder, lyder det fra Astma-Allergi Danmark.

– Astma-Allergi Danmark har målt et pollental for græs på 6 i Østdanmark og 2 i Vestdanmark. Pollenniveauerne er stadig lave, da vi er i starten af græspollensæsonen, men der kan være lokale variationer, som gør, at pollentallet lokalt kan være højere, siger Andrea-Pil Holm, biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.

– Som græsallergiker skal man derfor nu være opmærksom på sine symptomer og sin behandling, inden sæsonen for alvor går i gang, uddyber hun.

Rigtig mange danskere oplever høfebersymptomer som kløende øjne og løbende næse, når der er græspollen i luften. Græsallergikere bør derfor tage deres forholdsregler, så de kan nyde foråret og sommeren bedst muligt til trods for deres allergi.

Samtidig anbefaler Astma-Allergi Danmark alle pollenallergikere at downloade appen Dagens Pollental, som giver et hurtigt overblik over dagens og morgendagens forventede pollenniveauer direkte på mobilen.

Lang pollensæson i vente

Pollensæsonen for græs kan fortsætte helt frem til september måned. Sæsonen er lang, fordi der findes mange forskellige arter af græs, som blomstrer på forskellige tidspunkter.

– De lave temperaturer og våde vejr holder græssets blomstring lidt nede. Hvis der til gengæld kommer en varmebølge, vil det sparke rigtig gang i årets græssæson. Her ved vi fra vores medlemmer, at appen Dagens Pollental er et uundværligt redskab til at følge de daglige pollenniveauer, siger Andrea-Pil Holm fra Astma-Allergi Danmark.

Det er endnu ikke til at vide hvor hård en sæson, vi går i møde, når det kommer til græspollen, men typisk topper sæsonen for græspollen omkring sankthans i slutningen af juni.

Hold dig aktiv i pollensæsonen

En tidligere undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at pollenallergi gør det svært at fastholde en aktiv hverdag. Dette års pollensæson er ingen undtagelse, og mange af Astma-Allergi Danmarks medlemmer fortæller, at de dropper træning eller drosler ned på grund af deres pollenallergi, høfeber eller astma. Mange kender heller ikke til sammenhængen mellem pollenallergi og astma.

Med den aktuelle kampagne Snot or not sætter Astma-Allergi Danmark derfor fokus på, at de fleste kan det meste, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd. 

Astma-Allergi Danmark råder alle, der føler sig begrænset i pollensæsonen, til at søge egen læge eller ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning. Det er også muligt at finde information lokalt, da 36 klinikker og sygehusafdelinger over hele landet bakker op om Snot or not-kampagnen.

Pollenservices fra Astma-Allergi Danmark

Nyhed: 13.05.2019

Medlemskab for dig med pollenallergi

Som pollenallergiker i Danmark står du ikke alene. Op imod 1 million danskere lever nemlig med pollenallergi.

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Ny kampagne sætter fokus på høfeber

Høfeberen hærger, og derfor er Astma-Allergi Danmark gået sammen med Danmarks Apotekerforening for at sætte fokus på symptomer, gode råd og behandling i en ny kampagne.

Karsten har høfeber

Figuren Karsten har høfeber i den nye kampagne, som Danmarks Apotekerforening har lavet i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Foto: Danmarks Apotekerforening

Med op mod en million pollenallergikere i Danmark er der mange, der i øjeblikket oplever løbende næse, nys og røde øjne. Desværre er der også mange, der ikke opsøger hjælp, men i stedet affinder sig med deres symptomer. Det skal der laves om på.

Derfor er Astma-Allergi Danmark gået sammen med Danmarks Apotekerforening i en ny kampagne, der skal minde danske pollenallergikere om, at der er hjælp at hente, når pollensæsonen raser.

Karsten har høfeber

Med figuren Karsten i centrum tager kampagnen fat i høfeberens forskellige afkroge. Kampagnen sætter særligt fokus på hvilke symptomer, man skal være opmærksom på, og hvordan man finder frem til den behandling, der er bedst for den enkelte.

Kampagnen varer hele maj måned, og du kan besøge kampagnesiden her

Snot or not – pollenallergi kan give astma

Husk også at Astma-Allergi Danmark i maj måned sætter fokus på, at pollenallergi kan give astma. Det sker igennem kampagnen Snot or not. Faktisk har hele 30 procent af pollenallergikere også astma, men mange ved det ikke.

På kampagnesiden kan du derfor blive klogere på sammenhængen mellem pollenallergi og astma, samt hvordan du kan øge din livskvalitet med gode råd, tekniske hjælpemidler og den rette behandling.

Nyhed: 09.05.19

 


Høfeberramte strømmer til årets Høfeberskoler

Astma-Allergi Danmark afholder for første gang Høfeberskoler for unge og voksne, og interessen er stor blandt foreningens høfeberramte medlemmer.

Høfeberskoler

Årets Høfeberskoler foregår i maj måned, og interessen har været så stor, at der er oprettet venteliste til alle arrangementer. Foto: Astma-Allergi Danmark

Pollensæsonen er i gang, og mange kæmper med rindende næser og kløende øjne – de velkendte høfebersymptomer. Høfeber kan være meget indgribende i hverdagen og påvirker livskvaliteten, hvis man ikke er velbehandlet.

Derfor strømmer høfeberramte medlemmer nu til Astma-Allergi Danmarks Høfeberskoler for at få viden og hjælp til at behandling af høfeber og dele erfaringer med andre. Årets Høfeberskoler foregår i maj måned i Odense, Aarhus og København, og interessen har været så stor, at der er oprettet venteliste til alle arrangementer.

Fællesskab for medlemmer

Høfeberskolen foregår en hverdagsaften, hvor deltagerne får undervisning af speciallæge i lungemedicin og fagområdespecialist i allergi, overlæge Linda Makowska Rasmussen. På Høfeberskolen får deltagerne ny viden om symptomer, behandling og gode råd til hverdagen med høfeber og allergi over for dyr, husstøvmider og pollen.

Deltagerne kan i løbet af aftenen stille spørgsmål til underviseren, få rådgivning hos Astma-Allergi Danmark og dele erfaringer med andre medlemmer.

Fakta: Symptomer på høfeber

Høfeber viser sig som snue, nys og tilstoppet næse samt røde og kløende øjne. Nogle oplever også rindende øjne, lysfølsomhed samt hævelse af øjenlåg og af øjenslimhinden.


Rådgivning til dig på World Asthma Day

Den 7. maj 2019 er det World Asthma Day, hvor Astma-Allergi Danmarks Rådgivning står klar med gode råd og vejledning til alle med astma, høfeber og pollenallergi, der gerne vil være mere aktive.

Rådgivning på World Asthma Day

På World Asthma Day den 7. maj 2019 står Astma-Allergi Danmarks Rådgivning klar til at svare på spørgsmål om pollenallergi, høfeber og astma. Foto: Astma-Allergi Danmark.

Det er muligt at dyrke motion midt i pollensæsonen. Men hvis øjnene klør, vejrtrækningen driller, og nysene kommer i hobetal, kan det være svært. Symptomerne kan nemlig skyldes pollenallergi, høfeber og astma. Derfor står Astma-Allergi Danmarks Rådgivning klar til at hjælpe dig på World Asthma Day den 7. Maj 2019.

Du kan enten ringe til Rådgivningen fra klokken 9-12 på telefon 4343 4299 eller kigge forbi sportsforretningen LØBEREN i København, når Astma-Allergi Danmark tilbyder rådgivning i butikken fra kl. 15.30 – 17.30.

Dårlig form eller pollenrelateret astma?

Symptomer på astma kan fx være vejrtrækningsbesvær, og mange danskere dropper træningen eller drosler ned på grund af deres pollenallergi, høfeber eller astma.

Det er derfor vigtigt, at man får den nødvendige rådgivning, så man kan fortsætte med at være aktiv i pollensæsonen, lyder det fra Astma-Allergi Danmark.

Med den landsdækkende Snot or not-kampagne sætter Astma-Allergi Danmark netop nu fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma, og at en aktiv hverdag er mulig, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd.

Team Astma-Allergi Danmark viser vejen

Det nyligt opstartede Team Astma-Allergi Danmark er en del af Snot or not-kampagnen. Her viser ildsjæle, at fysisk aktivitet er muligt i pollensæsonen – også hvis man har høfeber og/eller astma.

– Jeg har meldt mig på holdet, fordi det er en mulighed for at sætte fokus på Astma-Allergi Danmark, og det store arbejde de gør for at hjælpe allergikere og astmatikere i hverdagen, siger Pia Thomsen, som er medlem af foreningen, med på teamet samt en del af det danske landshold for White Water Rafting.

Det er stadig muligt at blive en del af Team Astma-Allergi Danmark. Deltagerne får blandt andet rådgivning, en træningsbluse og adgang til fri CrossFit- eller yogatræning i maj og juni måned. Tag kontakt til Astma-Allergi Danmark på info@astma-allergi.dk, hvis du har lyst til at være med!

Rådgivning til dig på World Asthma Day 7. maj 2019

Ring til Rådgivningen på telefon 4343 4299 fra klokken 9-12 eller mød Rådgivningen i sportsforretningen LØBEREN i København fra kl. 15.30-17.30. 

Nyhed: 06.05.2019

 


Pollenallergikere kæmper for en aktiv hverdag

En aktiv hverdag med pollenallergi, høfeber eller astma er mulig for de fleste, hvis man er velbehandlet. Det sætter Astma-Allergi Danmark fokus på med den landsdækkende Snot or not-kampagne.

Mange dropper træning eller drosler ned på grund af deres pollenallergi, høfeber eller astma. Men en aktiv hverdag er mulig, hvis man er velbehandlet, lyder det fra Astma-Allergi Danmark. Foto: Colourbox.

Det er muligt at dyrke motion midt i pollensæsonen. Men hvis øjnene klør, vejrtrækningen driller, og nysene kommer i hobetal, kan det være svært. Symptomerne kan nemlig skyldes pollenallergi, høfeber og astma.

– Vi ved fra vores medlemmer, at en aktiv hverdag med pollenallergi er en stor udfordring, hvis behandlingen ikke fungerer. Ikke mindst for dem, der også har astma. Derfor er det vigtigt at få den nødvendige rådgivning, så man sikrer, at man er velbehandlet, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Astma-Allergi Danmark sætter netop nu fokus på, at en aktiv hverdag er mulig, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd. Som en del af Snot or not-kampagnen inviteres alle til at deltage i Team Astma-Allergi Danmark. Teamet er aktivt i hele maj måned, hvor pollensæsonen er på sit højeste.

Team viser, at det er muligt

Alle kan blive en del af Team Astma-Allergi Danmark – også hvis man ikke har høfeber og astma. Som en del af teamet får man hjælp til en mere aktiv hverdag. Deltagerne støtter astma- og allergisagen uanset niveau og motionsform og har et fælles mål om at inspirere andre til at få en aktiv hverdag.

Samtidig råder Astma-Allergi Danmark alle, der føler sig begrænset i pollensæsonen, til at søge egen læge eller ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning. Det er også muligt at finde information lokalt, da 36 klinikker og sygehusafdelinger over hele landet bakker op om kampagnen.

Heftig pollensæson gør sport svært

En tidligere undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at pollenallergi gør det svært at fastholde en aktiv hverdag. Hver 10. adspurgte pollenallergikere har her meldt fra til sportsaktiviteter fire gange eller mere i løbet af en pollensæson. Dette års pollensæson er ingen undtagelse. Mange dropper træning eller drosler ned på grund af deres pollenallergi, høfeber eller astma.

En af dem er 61-årige Mette Lund, der har allergi over for elm og birk:

– Jeg er fysisk begrænset, og det har været rigtig slemt i år. Jo værre pollental, jo mindre fysisk aktivitet. Jeg kan ikke løbe, når pollentallet er på sit højeste. Jeg kan gå, men med smertende lunger, ondt i svælget, løbenæse og kolossal træthed, fortæller hun.

Mette Lund følger Dagens Pollental fra Astma-Allergi Danmark, så hun kan tage sine forholdsregler, når hun skal være aktiv.

Aktiv ude trods pollenallergi? Følg disse råd:

 • Hold dig opdateret med appen Dagens Pollental. Den er gratis og kan ud fra det forventede pollenniveau hjælpe dig med at planlægge dit medicinindtag og dine udendørsaktiviteter.
 • Gå til lægen, hvis du ikke føler, din medicin giver lindring af dine symptomer, eller hvis du oplever nye symptomer, fx med vejrtrækningen.
 • Har du astma, så husk altid din akutmedicin.
 • Hvis du har astma og synes, at din vejrtrækning bliver påvirket af fysisk aktivitet, så tal med din læge om muligheden for at tage astmamedicin, før du er aktiv.
 • Løb gerne i skoven, da træerne kan fungere som et filter. Men undgå fx birkeskov, hvis du er allergisk over for birkepollen.
 • Brug en pollenmaske, hvis du cykler, da den filtrerer pollen væk og hjælper med at holde det væk fra luftvejene.​
 • Brug solbriller eller cykelbriller ved motion udenfor, da de skærmer for, at pollen kommer ind i øjnene og giver symptomer.

Fakta om pollenallergi, høfeber og astma

 • Mere end 1 million danskere har pollenallergi. Omkring 30 procent af dem har også astma.
 • 70 procent af dem med astma har også høfeber – men langt fra alle er klar over det.
 • Pollenallergi giver høfebersymptomer som løbende næse, kløende øjne, og høfeber  hænger tæt sammen med astma. Astma viser sig blandt andet ved vejrtrækningsbesvær, hoste og trykken for brystet.
 • Høfeber, som ikke er velbehandlet, kan udvikle sig til astma.
 • Mere end 2 ud af 5, der lider af pollenallergi, har aldrig fået en diagnose. Hvis man ikke kender symptomerne, kan det nemt forveksles med forkølelse.

Få flere gode råd på www.snotornot.dk


Allergivenlig påske uden nys og snøft

Påskebordet er ofte fyldt med blomster og pyntegrene, men faktisk kan højtidens mest populære plantearter give høfebersymptomer og vejrtrækningsproblemer for allergikere.

Påskelilje

Foto: Colourbox

Påsken står for døren, og for langt de fleste danskere betyder det også påskefrokoster, hvor mad og påskepynt i lange baner indfinder sig på bordet. Desværre kan den hyggelige påskepynt give ubehagelige gener for dig eller dine gæster, hvis de lider af pollenallergi.

I de danske hjem er pynten nemlig ofte buketter af grene og blomster som fx hasselgrene, pilegrene, påskeliljer, tulipaner og hyacinter – og disse er ikke allergivenlige. Fælles for dem er, at de kan udløse symptomer som fx nys, løbende næse, vejrtrækningsbesvær og kløende øjne blandt pollenallergikere, astmatikere og dem med følsomme luftveje.

Ny allergivenlig buket til påskebordet

Hvis du selv eller en af dine gæster er pollenallergiker eller astmatiker, kan du dog stadig skabe et smukt dækket bord. For der er grene og blomster, der ikke er kendt for at give gener, fx lærkegrene, æblegrene og stedmoderblomster.

Som noget nyt kan du også bestille en allergivenlig buket, som Astma-Allergi Danmark har lavet i samarbejde med online-blomsterbutikken flowr. Buketten er bundet af roser, eustoma, løvemund, hindebæger og ruscus – blomster og snitgrønt, som ikke er kendt for at give gener hos pollenallergikere og dem, der er duftoverfølsomme.


For hver solgt buket donerer flowr 10 kroner til Astma-Allergi Danmarks arbejde.


Jobopslag: Erfaren regnskabsmedarbejder/bogholder

Astma-Allergi Danmark søger en erfaren regnskabsmedarbejder/bogholder.

Astma-Allergi Danmark søger en bogholder med solid erfaring indenfor regnskab, som kan varetage den daglige drift af regnskabsfunktionen samt økonomistyring i Astma-Allergi Danmark.

Jobbet

Du har ansvar for bogføring og økonomistyring samt afstemning og regnskabsaflæggelse herunder årsregnskab, budgetlægning samt debitor/kreditorbogholderi. Desuden har du ansvar for indberetning af løn og time/sags regnskab.

Du bliver en del af et ledelsessekretariat, som til tider har mange bolde i luften og samarbejder på tværs af organisationen med flere faggrupper.

Kvalifikationer

 • Du har erfaring med Navision, Membercare og Bluegarden
 • Du har solid erfaring med økonomi og regnskab
 • Du er omhyggelig, struktureret med en systematisk tilgang til arbejdet
 • Du er en positiv, engageret, imødekommende kollega
 • Du evner og kan lide at samarbejde omkring projektøkonomi med forskellige faggrupper
 • Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund

Om os

Astma-Allergi Danmark er en medlemsbaseret patientorganisation, der arbejder med viden og aktiviteter, der retter sig mod mennesker med allergi og overfølsomhedssygdomme som astma, høfeber og eksem. Vi tilbyder rådgivning til alle borgere, driver og formidler Dagens Pollental, tilbyder undervisning til alle samt vejleder mennesker gennem allergimærkningen Den Blå Krans/Asthma Allergi Nordic.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Astma-Allergi Danmark på www.astma-allergi.dk . For yderligere oplysninger om stillingen kan du evt. kontakte Lisbeth Overgaard Nielsen 43435911.

Stillingen er på 37 timer inkl. frokost. Løn og vilkår forhandles med udgangspunkt i offentlige vilkår. Tiltrædelse efter aftale. Arbejdspladsen er i Roskilde.

Ansøg via dette link


Nu blomstrer en af de helt store pollenplager

Halvdelen af Danmarks en million pollenallergikere reagerer på birk. Det er altså en af de helt store pollenplager som nu er indtruffet, når Astma-Allergi Danmark starter sæsonen for birkepollen to uger tidligere end normalt.

Birketræerne blomstrer og Astma-Allergi Danmarks pollentællere finder birkepollen i luften

Foto: Colourbox

Selvom sæsonen for birkepollen normalt først melder sin ankomst omkring midt-april, spotter Astma-Allergi Danmarks pollentællere allerede nu birkepollen i mikroskopet. Derfor sættes sæsonen i gang med et pollental på 3 for Østdanmark og 31 for Vestdanmark søndag. Birkesæsonens tidlige start i år skyldes blandt andet et mildt forår og en pludselig stigning i graderne.

– Det er stadig svært at spå om, hvordan sæsonen vil arte sig, men hvis vejret fortsætter med sol og varme, kan vi godt forvente høje pollental. Vi har allerede haft rekordhøje mængder af el og hassel dette forår. Omvendt kan kulde og regn godt slå pollenniveauerne lidt ned, siger Andrea-Pil Holm, biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.

Følg Dagens Pollental

Omkring en million danskere har pollenallergi, og af disse er 51 procent allergiske over for birkepollen. Birk er altså en af de helt store pollenplager for mange. Pollenallergikere kan få hjælp til at træffe de nødvendige forholdsregler med Astma-Allergi Danmarks nye pollen-app, Dagens Pollental

Med et nyt varslingsniveau cirka kl. 16 giver appen et billede af den forventede pollenmængde den kommende dag, og man kan derfor allerede dagen forinden overveje sin behandling og planlægge udendørsaktiviteter. Kigger man først på appen om morgenen, så gælder niveauet for den dag man vågner op til. Appen har også fået tilføjet en simpel dagbogsfunktion, så man kan holde øje med sine symptomer i forhold til sæsonens udvikling.

Er du velbehandlet?

Mange af Astma-Allergi Danmarks medlemmer med pollenallergi fortæller, at de føler sig begrænsede af deres symptomer, når det kommer til fysisk aktivitet. Flere er heller ikke klar over, at der findes en sammenhæng mellem pollenallergi og astma. 

Men det er muligt at være fysisk aktiv med pollenallergi og astma, så længe man er velbehandlet. Et besøg hos lægen kan være en rigtig god idé, hvis man føler sig begrænset – enten for at finde ud af om en følelse af at være dårlig i form kan skyldes uopdaget astma, eller for at finde den rette behandling. 

Der er også rådgivning og hjælp at hente hos Astma-Allergi Danmarks telefonrådgivning, som er åben mandag til fredag fra 9-12 samt onsdag 16-18 på telefon 43 43 42 99.

Kom med på Team Astma-Allergi Danmark

I maj måned sætter Astma-Allergi Danmark fokus på fysisk aktivitet og pollenallergi under kampagnen Snot or not med blandt andet Team Astma-Allergi Danmark. Teamet består af engagerede deltagere, som alle er berørt af pollenallergi eller astma, og som har et fælles mål om at inspirere alle med høfeber, pollenallergi og astma til ikke at lade sygdommen begrænse deres fysiske aktivitet. Som deltager på holdet får man rådgivning til sin aktivitet gennem kampagneperioden, og adgang til fri CrossFit og yoga i to måneder. 

Nyhed: 08.04.2019


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning