Astma - Astma-Allergi Danmark - Din medlemsforening

Lev et liv
uden begrænsninger
fra din astma

De fleste personer med astma bør være fri for symptomer det meste af tiden.

Sådan hjælper vi dig med din astma


Kom på astmakursus

Som medlem kan du deltage gratis i alle vores kurser. Vi har kurser til mange af vores sygdomsområder - også et med fokus på astma.

Book en rådgivning

Som medlem kan du booke en rådgivning, eller få skriftlig rådvigning. Her kan du få svar på dine spørgsmål om astma. Book et tidspunkt eller skriv via vores selvbetjening, så bliver du kontaktet af en af vores rådgivere.

Deltag i medlemsgruppen

Deltag i en lukket Facebookgruppe for medlemmer, hvor du kan dele erfaringer og gode råd med andre astmatikere, og få svar på spørgsmål fra medlemmer, der har haft de samme udfordringer som dig.

 

Samt mange andre medlemsfordele

 

”Medlemskabet giver mig tryghed”

Luise Lomholt har meldt sig ind i Astma-Allergi Danmark for at få viden og hjælp til sin astma.

Vores sundhedsfaglige rådgivere sidder klar til at råde dig omkring din hverdag med astma. Luise har for nylig benyttet Rådgivningen til at få svar på spørgsmål om forskellige medicintyper og bivirkningerne ved dem.

– Rådgiveren gav mig de svar, jeg havde brug for, og bagefter følte jeg mig bedre klædt på til en fortsat god dialog med min egen læge, som står for min behandling, og med hospitalet, hvor jeg går til kontrol, fortæller Luise Lomholt.

Vil deltage i Astmakursus

Luise er meget interesseret i at deltage i en af Astma-Allergi Danmarks astmakurser. Dels for at få ny faglig viden om astma, men også for at få chancen for at møde andre, som har levet med astma i længere tid.

Privatfoto

– Der er ingen i min omgangskreds, som har astma, og jeg vil gerne trække på andres erfaringer, siger Luise Lomholt.

Er du forælder til et barn med astma eller astmatisk bronkitis?

Astma-Allergi Danmark hjælper dig som forælder til et barn med astma eller astmatisk bronkitis. Ligesom hos voksne kan langt de fleste børn leve helt uden gener, hvis de får den rette behandling.

Som medlem af Astma-Allergi Danmark kan du deltage i vores Familiekurser, samt få skriftlig rådgivning eller booke en telefonrådgivning, så du kan få rådgivning, når det passer dig.

Medlemsbladet sætter fokus på astma

Astma-Allergi Danmarks medlemsblad giver dig den nyeste viden og guider dig med nyttige tips og inspiration til livet med astma. Bladets tema omhandler ofte astma, og som medlem får du det sendt til døren eller kan læse det online.

Læs vores Astmaguide

I guiden kan du læse mere om astma og om, hvad du selv kan gøre for at mindske dine astmasymptomer. Som medlem er du med til at støtte vores arbejde med at lave gratis guides som disse, og til at sikre, at de kan findes i venteværelset hos din læge og på en række hospitalsafdelinger landet over.

Meld dig ind, og modtag medlemsbladet

Fakta om astma

Hvad er astma?

Astma er en kronisk sygdom i luftvejene, hvor der er en betændelseslignende tilstand, også kaldet inflammation.

Slimhinderne i de små luftveje (bronkierne) hæver og bliver irriteret, og musklerne udenpå bronkierne trækker sig sammen. Derfor har luften svært ved at slippe hurtigt ud af lungerne.

Hvordan behandles astma?

Til behandling af astma bruges oftest inhalationsmedicin. Denne type medicin virker direkte i bronkierne, som er der, hvor sygdommen er. Ved at bruge inhalationsmedicin, der virker lokalt i lungerne, minimerer man risikoen for bivirkninger, sammenlignet med fx tabletbehandling, hvor medicinen påvirker hele kroppen.

Hvordan stiller lægen diagnosen?

Når lægen stiller diagnosen, vil han tage udgangspunkt i dine symptomer og samtidig måle din lungefunktion. Lungefunktionsundersøgelsen viser, om du har en nedsat lungefunktion, og resultatet kan sammen med din sygehistorie bruges til at afgøre, om astma er årsagen til dine symptomer.

300.000 voksne danskere lever med astma. I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer.