Navigation Navigation

Web Content Display Web Content Display

Test dig selv

TEST : Hvor meget parfume møder du hver dag?

Ny forskning tyder på, at det særligt er cocktail-effekten af mange parfumerede produkter, der giver risiko for parfumeallergi. Brug vores tjekliste her til at finde ud af, hvor mange parfumerede produkter, du dagligt kommer i kontakt med.

TEST DIG SELV - KLIK HER!

Tjekliste til at HELT at undgå parfume

  1. Kig på varedeklarationen. Hvis du støder på ordene parfume, fragrance eller aroma, så vælg produktet fra.
  2. Undgå benzylalkohol, der er et særligt allergifremkaldende parfumestof. Nogle producenter bruger det som konserveringsmiddel og skriver derfor, at produktet er parfumefrit.
  3. Undgå de 26 parfumestoffer, der findes på EU's liste som værende særligt allergifremkaldende og som er deklarationspligtige. Nogle af dem har citruslignende navne som citronellol, citral og limonene.
  4. Køb produkter med Den Blå Krans. Så har vi tjekket varedeklarationen for dig, så du får produkter helt uden parfume og med minimal risiko for allergi.
  5. Brug Kemilex. Her kan du selv tjekke indholdsstoffer og produkter. Tjekliste, hvis du ikke helt kan undvære parfume
  6. Sprøjt parfume i håret eller på tøjet. Så dufter du af parfumen,men undgår at have hudkontakt.
  7. Gennemgå dine plejeprodukter: Er de alle sammen parfumerede? Prøv at lave et parfumebudget, så kun et eller to produkter er parfumerede.
  8. Vil du gerne have parfumeduftende sengetøj, så vælg vaskemiddel med parfume, ikke skyllemiddel. Vaskemidl et  bliver skyllet ud af sengetøjet, mens skyllemiddel er med i det sidste skyllevand i vaskemaskinen og sætter sig i tøjet.

Web Content Display Web Content Display