Navigation Navigation

Breadcrumb Breadcrumb

Asset Publisher Asset Publisher

Nyheder

07.11.2018
Astmaskole for forældre til børn med astma
Har du børn i alderen 4-12 år, der lider af astma? Så kom med, når Astma-Allergi Danmark for første gang afholder Astmaskole for forældre til børn, der lider af astma.
30.10.2018
Ændret tilskud til astmamedicin
Fra den 19. november 2018 ændrer Lægemiddelstyrelsen tilskuddet til nogle typer medicin mod astma og den kroniske lungesygdom, KOL.
15.10.2018
”Hele astma- og allergiområdet skal styrkes”
Sundhedsministeren besøgte Astma-Allergi Danmarks priktest-begivenhed på Christiansborg, hvor hun stillede op til en snak om allergiområdet og lagde arm til en allergitest. At astma- og allergiområdet har været nedprioriteret for længe, var ministeren enig i.
12.10.2018
Har du peanutallergi eller birkepollen-allergi?
Allergicentret, Odense Universitetshospital, søger patienter, der vil være med til at afprøve et nyt lægemiddel mod peanutallergi og en vaccine mod birkepollen-allergi.
08.10.2018
Astma-Allergi Danmark sætter allergisagen i fokus med priktest på Christiansborg
De fleste allergikere har prøvet det, og nu får politikere og embedsmænd også chancen for at blive allergitestet, når Astma-Allergi Danmark besøger Christiansborg sammen med personale fra Gentofte Hospital. I år lægger blandt andre sundhedsminister Ellen Trane Nørby arm til en priktest og er med til at sætte allergiområdet på dagsordenen.
28.09.2018
1. oktober er World Urticaria Day
1. oktober sætter Astma-Allergi Danmark fokus på nældefeber – også kendt som urticaria – med flere initiativer. Over en million danskere har oplevet udbrud af nældefeber, som påvirker livskvaliteten.
18.09.2018
Brug en aften på at få bedre kontrol over din astma
300.000 voksne i Danmark har astma. Nogle mærker ikke meget til deres i astma i det daglige, mens den for andre er svær at kontrollere. I efteråret afholder Astma-Allergi Danmark astmaskoler for voksne flere steder i landet, hvor man kan få hjælp til en bedre hverdag med astma.
13.09.2018
European Atopic Eczema Awareness Day markeres med livskvalitetsundersøgelse
Mange voksne med atopisk eksem føler sig både udsatte og begrænsede i deres dagligdag. Det viser en ny stor undersøgelse, som udkommer i anledning af den første European Atopic Eczema Awareness Day 14. september.
03.09.2018
SkinZone: Børn og unge lærer at passe godt på huden
Hudallergi kan have store konsekvenser i hverdagen og for fremtidige jobvalg, så det er vigtigt at passe på sin hud, allerede når man er ung - sunde vaner starter tidligt. Med informationsindsatsen Skinzone vil Astma-Allergi Danmark lære børn og unge, hvorfor og hvordan man skal passe på sin hud.
27.08.2018
Årets pollensæson var atypisk
Der er nu så få pollen i luften, at Astma-Allergi Danmark lukker ned for Dagens Pollenvarsling og udsendelsen af den daglige pollenmail. Allergikere kan se tilbage på en atypisk sæson.
17.08.2018
Mange skifter job på grund af håndeksem
Halvdelen af alle, der har fået anerkendt håndeksem som arbejdsskade, har forladt deres oprindelige profession. Det viser en ny ph.d.-afhandling, der har undersøgt sammenhængen mellem arbejdsbetinget eksem og jobskifte.
16.08.2018
Nordiske allergimærker forenes til glæde for forbrugerne
Produkter med omtanke: Fremover kan du pejle efter det samme allergimærke, uanset om du handler i Danmark, Sverige eller Norge. Sammen med de norske og svenske patientforeninger lancerer Astma-Allergi Danmark mærket Asthma Allergy Nordic.
08.08.2018
Kom på eksemskole i Tórshavn
Børneeksem klør, giver uro og gør hverdagen svær for både børn og voksne. Heldigvis nytter det at forebygge og behandle eksemhud rigtig. Lær, hvordan du gør, på Astma-Allergi Danmarks eksemskole i Tórshavn 27. september.
31.07.2018
Hvepseallergikere skal passe på i sensommeren
Denne sommer risikerer vi femten gange så mange hvepse som i løbet af en normal sommer. Derfor anbefaler Astma-Allergi Danmark hvepseallergikere at tage deres forholdsregler, når hvepsene senere på sommeren bliver mere aggressive og pågående.
25.07.2018
Tørken holder græspollen i skak
En lang periode med tørt vejr og varme har fået græsset til at visne. Det er gode nyheder for græspollenallergikere, som kan glæde sig over, at sæsonen for græs klinger af med lave pollental.
10.07.2018
Landets sidste pollenplage har meldt sin ankomst
Er du bynkeallergiker, bør du tage dine forholdsregler– for nu er der pollen fra bynke i luften. Tallene er 3 i København og 2 i Viborg.
28.06.2018
Hjemmelavet slim kan indeholde allergifremkaldende stoffer
Det er blevet enormt populært blandt børn at lave eget slim, som er sjovt at lege med på grund af den elastiske struktur. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at hjemmelavet slim kan indeholde allergifremkaldende stoffer.
28.06.2018
Svampesporer i luften kan give høfebersymptomer
Luftens indhold af svampesporer er stigende. Derfor indleder Astma-Allergi Danmark i dag udsendelsen af Dagens Svampesporeniveau. Svampesporerne kan give folk med allergi høfebersymptomer, som fx løbende næse og kløende øjne.
20.06.2018
Maling uden MI vinder vigtig miljøpris
Beck & Jørgensens maling CARE 5, som bærer allergimærket Den Blå Krans, har modtaget EU’s danske miljøpris i kategorien ’Bæredygtige produkter og services’.
08.06.2018
Motion og sund kost kan forbedre astmasymptomer
Ved at spise sundt og dyrke motion kan ikke kun overvægtige, men også normalvægtige med astma forbedre astmasymptomer og livskvalitet. Det viser et nyt dansk studie fra Bispebjerg Hospital.

Web Content Display Web Content Display

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Web Content Display Web Content Display