Navigation Navigation

Breadcrumb Breadcrumb

Asset Publisher Asset Publisher

Nyheder

26.02.2021
​Kan allergen immunterapi styrke immunforsvarets evne til at bekæmpe luftvejsinfektioner?
Omkring 200.000 danskere lider af allergisk astma, dvs. de lider af astma og en eller flere allergier. En del af de 200.000 danskere oplever oftere astmaforværringer i forbindelse med sværere og mere langvarige forkølelser end dem der ikke har allergi. Det viser nyere forskning fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
25.02.2021
Dagens pollental for el slår rekord
I går målte Astma-Allergi Danmark et pollental for el på 952. Det er det højeste tal, foreningen nogensinde har målt for denne type pollen. Det skyldes blandt andet de seneste dages lune temperaturer.
22.02.2021
El og hassel er i luften – årets pollensæson er begyndt
I dag skyder Astma-Allergi Danmark årets pollensæson i gang og begynder derfor at udsende Dagens Pollental.
10.02.2021
Kom på Høfeberkursus, og bliv bedre til at tage hånd om dine symptomer
Astma-Allergi Danmarks populære Høfeberkurser vender tilbage i april 2021, hvor medlemmer kan få den nyeste viden og gode råd om behandling. På grund af corona-pandemien afholdes kurserne i år i en virtuel udgave, og det betyder, at vi har mulighed for at give mange flere medlemmer mulighed for at deltage.
08.02.2021
Kom pollensæsonens høfebersymptomer i forkøbet
Det er vigtigt at være velbehandlet i løbet af pollensæsonen. Nogle vælger at starte op med behandling, når sæsonen nærmer sig, og andre venter, til de får symptomer. Det afhænger både af den medicin du bruger, dit temperament, og hvad du har aftalt med lægen.
18.01.2021
Nu kan du vælge mundbind med Astma-Allergi Danmarks allergimærke
Nu er der hjælp til dig, som reagerer allergisk på mundbind. Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har godkendt mundbind, som du trygt kan bære med visheden om minimal risiko for allergiske reaktioner. Du finder dem hos Matas.
14.01.2021
Kom med til Astma-Allergi Danmarks landsmøde 2021
Astma-Allergi Danmark inviterer alle medlemmer til landsmøde den 29. maj 2021.
12.01.2021
Nu står pollenfælden klar til en ny sæson
Årets pollensæson nærmer sig. Derfor har vi hentet pollenfælden ud af sit vinterhi og begynder fra næste uge at udsende ugentlige pollenmålinger.
07.01.2021
Er du fritaget fra mundbind eller visir? Vis det med et badge
​Vi opfordrer fortsat til, at du bruger mundbind eller visir for at passe på dig selv og andre. Det er dog ikke muligt for alle, da det fx kan påvirke vejrtrækningen hos folk med svær astma. Et nyt badge signalerer, at du er fritaget fra at bære mundbind, så du slipper for omverdenens undrende blikke.
06.01.2021
Dansk topforskning får milliontilskud: Kan kosttilskud til gravide forebygge astma?
Forskere fra Dansk BørneAstma Center har fundet frem til afgørende viden om sammenhængen mellem en mors kost og hendes barns sundhed i de tidlige leveår. Nu har det europæiske forskningsråd under EU tildelt 11 millioner i bevilling, så forskerne kan dykke ned i en forklaring, som kan bruges til at præcisere forebyggelsen af astma.
04.01.2021
Ny direktør i Astma-Allergi Danmark
Anne Holm Hansen er pr. 1. januar 2021 ansat som direktør i Astma-Allergi Danmark. Anne Holm Hansen tiltræder den nye stilling med en hensigt om at sikre politisk fokus, forankring og fornyelse i foreningen.
04.01.2021
Nu er allergimærkede mundbind på vej
Snart er der hjælp på vej til de forbrugere, som reagerer allergisk på mundbind. For første gang er det lykkedes Astma-Allergi Danmark at allergimærke mundbind, som du trygt kan bære med visheden om minimal risiko for allergiske reaktioner
17.12.2020
Ny handleplan mod børns og unges rygning
En ny national handleplan, som skal sikre, at færre børn og unge begynder at ryge, er i denne uge blevet vedtaget i Folketinget. En udvikling, som Astma-Allergi Danmark er meget glade for.
17.12.2020
Pas på indeklimaet i julen
Stege-os og stearinlys giver inflammation i næse og lunger, viser ny undersøgelse fra Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Det er derfor vigtigt at lufte ud, imens og efter du bruger ovn og har tændte stearinlys
16.12.2020
Gode råd til en coronavenlig jul
Juleaften nærmer sig, og der er ingen tvivl om, at det for de fleste bliver en noget anderledes en af slagsen. Stigende smittetal nødvendiggør, at vi passer ekstra godt på hinanden - og særligt på de, der er i øget risiko fx på grund af svær astma.
15.12.2020
Coronavaccinen: Nu er den på vej
Nu bliver vaccinen mod COVID-19 snart rullet ud i Danmark. Astma-Allergi Danmark opfordrer borgere i øget risiko til at tage en snak med deres læge om, hvorvidt vaccination er en god beslutning for dem. Astma-Allergi Danmark har en klar forventning om, at borgere trygt kan lade sig vaccinere, så snart den er godkendt.
14.12.2020
Kunne du bruge 5.000 kroner?
Er du ældre, enlig og har brug for en økonomisk håndsrækning? Så kan du som medlem af Astma-Allergi Danmark søge om et legat på 5.000 kroner.
03.12.2020
Sådan dyrker du motion i vinterkulden
Vinterkulde og tør eller fugtig luft kan genere, hvis man har astma eller følsomme luftveje. Astma-Allergi Danmark guider til, hvordan du bedst dyrker motion udendørs i den kølige del af året.
24.11.2020
Donation til Astma-Allergi Danmark på Black Friday
Den danske tøjproducent DILLING har igen i år valgt at droppe rabatterne på Black Friday og i stedet donere 20 procent af omsætningen på dagen til Astma-Allergi Danmark.
23.11.2020
Ønsk god jul med blomster - så føles afstanden mindre
Nu kan du købe FLOWR's nye allergivenlige julebuket, som vil pynte i ethvert hjem. Samtidig støtter du vores arbejde.

Web Content Display Web Content Display

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Web Content Display Web Content Display