Navigation Navigation

Web Content Display Web Content Display

Invitation til priktest

Bliv testet for astma og allergi i Fællessalen den 24. oktober 2017

Har du åndenød, nyser du? Og er du måske aldrig blevet testet for, om du har astma eller allergi?

Så kan du få det undersøgt tirsdag den 24. oktober kl. 10-15, hvor Astma-Allergi Danmark besøger Fællessalen på Christiansborg.

Politikere og administrativt personale kan denne dag få lavet en allergitest og målt deres lungefunktion samt få rådgivning om astma, allergi, eksem og høfeber.

Sådan foregår det

Priktesten vil afsløre, om du er allergisk over for de typiske allergener som birk, græs, hund, kat, hest og husstøvmider. Personale fra allergiklinikken ved Gentofte Hospital vil stå for priktesten.

Med lungefunktionsmålingen kan du finde ud af, hvor god din lungefunktion er.

Det hele tager cirka 30 minutter. Ved priktest er det af sikkerhedsmæssige årsager vigtigt, at du bliver i Fællessalen, indtil resultatet kan aflæses. Du får desuden lægefaglig rådgivning på baggrund af resultatet fra din priktest og måling af lungefunktion.

OBS!

Er du i behandling med antihistamin, må du ikke tage medicinen i minimum fem dage før priktesten.  Du må heller ikke smøre huden på armene ind i fugtighedscreme på selve dagen.

Tilmelding

Der er begrænset antal pladser til priktest og lungefunktionsmåling, så tilmelding er nødvendig.

Astma-Allergi Danmark er i Fællessalen på Christiansborg fra kl. 10-15, og det er nødvendigt at booke tid på forhånd. Send en mail til Christina Christiansen på cc@astma-allergi.dk, eller ring på tlf. 43 43 59 11.

Tilmelder du dig pr. mail, så husk at skrive, om du er politiker eller administrativt personale.

Er du tidligere priktestet?

Selvom du tidligere er blevet testet for astma eller allergi, er du altid velkommen til at komme forbi på dagen til en uforpligtende rådgivning eller for at høre om udfordringerne på astma- og allergiområdet.


Astma-Allergi Danmark ønsker at sætte fokus på:

  • Omkring 1,5 millioner danskere er berørt af astma, allergi, høfeber og eksem, og tallet er stigende.
  • Antallet af allergilæger matcher ikke den stigende efterspørgsel på allergiudredning. Samtidig går en stor del af de nuværende specialister inden for de næste fem år på pension, uden at de erstattes af nye. Dermed siver viden på allergiområdet lige nu ud af sundhedsvæsnet.
  • Over hele landet opleves lange ventetider og stor forskel i behandlingskapacitet.


Vi håber på at se dig i Fællessalen på Christiansborg tirsdag den 24. oktober 2017

Web Content Display Web Content Display