Din hverdag
Her finder du gode råd og tips til hverdagen med astma, allergi, eksem og høfeber.
Det er meget vigtigt, at din astma er velbehandlet. Derfor er det vigtigt, at du tagerden medicin, som lægen har ordineret. Hvis du er i tvivl om, hvilken medicin du skal tage og i hvilke doseringer, så bør du tale med lægen, så du kender din behandlingsplan.
Oplever du symptomer fra luftvejene som eksempelvis hoste, åndenød og trykken for brystet, så kontakt lægen med henblik på en eventuel justering af behandlingsplanen. Virker medicinen ikke optimalt eller har du fået nye symptomer, så skal du også kontakte lægen.
Tal evt. med lægen, om du bør vaccineres for influenza og evt. lungebetændelse. Det beskytter ikke mod coronasmitte, men bør altid overvejes, hvis du tilhører en af risikogrupperne.
Sundhedsstyrelsen vurderer, at du skal betragte dig selv som værende i særlig risiko for smitte og for at blive alvorligt syg med COVID-19, hvis du har en kronisk sygdom i moderat eller svær grad, eksempelvis astma, som ikke er velbehandlet.
Hvis du er velbehandlet og har din kroniske sygdom under kontrol, tilhører du IKKE en særlig risikogruppe.
Vi taler desværre med mange, som af forskellige grunde ikke passer deres astmabehandling, og vi vil understrege, at det altid er vigtigt.
Er du i tvivl, om du er velbehandlet eller hører til risikogrupperne, så kontakt din læge eller læs mere her.
OPDATERET: Læs mere her: Opdatering af risikogrupper og anbefalinger til hverdagen
Det ser ud til, at børn oftest påvirkes mindre og har mildere sygdom, hvis de smittes med den ny coronavirus. Der er på nuværende tidspunkt heller ikke rapporteret om, at børn med kroniske sygdomme får mere alvorlig sygdom, men i forbindelse med astma er det også for børnene vigtigt, at de er velbehandlede for deres sygdom.
Vær velbehandlet!
Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at du gør følgende, hvis du tilhører en særlig risikogruppe:
Kontakt den læge, der behandler dig, hvis du er i tvivl, om du tilhører en sårbar gruppe.
Pollensæsonen er over os, og det er ligeledes vigtigt, at din allergi også er velbehandlet – det drejer sig både om symptomer fra øjne, næse og lunger. Hvis du oplever høfebersymptomer fra øjne og næse, så tal med lægen om den bedste behandlingsplan for dig.
Mange med pollenallergi oplever også at få astmasymptomer som eksempelvis hoste, åndenød og trykken for brystet, når allergien ikke er velbehandlet. Vær opmærksom på, at allergimedicin ikke hjælper på astma. Tal i stedet med lægen om evt. opstart af astmamedicin.
Vi har åbent alle hverdage kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18.
Ring til os på 4343 4299
Husk at du som medlem kan få skriftlig rådgivning.