simple image

Høfeber eller coronavirus?

Mange pollenallergikere har overvejelser om, hvorvidt deres symptomer er tegn på høfeber eller forkølelse - og især i forbindelse med COVID-19. Hvis din sædvanlige behandling mod høfebersymptomer virker, er det et hint om, at symptomerne ikke skyldes coronavirus.

Men husk at du kan være ramt af begge dele samtidig!

I denne tid kan symptomer som løbende næse og nys betyde mere end en allergisk reaktion på forårstræernes pollen, fordi udbruddet af coronavirus falder sammen med pollensæsonen.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om du er ramt af høfeber eller forkølelse med corona – men det er vigtigt at huske, at man både kan være ramt af høfeber og COVID-19 /coronavirussamtidig. Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Du bør altid rådføre sig med lægen, hvis du er i tvivl om symptomer og forholdsregler. 

Hvis du er i tvivl, så hold øje med følgende:

  • Virker din sædvanlige behandling mod høfeber – fx næsespray, øjendråber og antihistamintabletter, så du er symptomfri eller næsten symptomfri? Så er du sandsynligvis ikke ramt af coronavirus / COVID-19.
  • Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart snot, tyder det på høfeber. Snot er dog altid hvidt og klart i de første dage af en forkølelse, så du skal være særlig opmærksom, hvis snottet ændrer farve.
  • Mange – men ikke alle – som rammes af coronavirus / COVID-19, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber, som til gengæld ofte giver kløe i øjne og næse.

Vær omhyggelig med din høfeberbehandling

Det er altid en rigtig god idé at være omhyggelig med sin behandling for høfeber – men i denne tid kan det også gøre det nemmere at tyde symptomerne, hvis der skulle være tale om en virusinfektion. 

Samtidig kan symptomer fra næsen påvirke luftvejene og give eller forværre astma. For personer med astma vil det ofte give et lettere sygdomsforløb, hvis man er velbehandlet, inden man rammes af virus. Det gælder både ved coronavirus og ved alle andre infektioner. 

Følg derudover altid myndighedernes anbefaling om god håndhygiejne og at holde afstand for at minimere smitterisikoen. 

Oplever du symptomer fra øjne, næse og lunger så tal med lægen om din behandlingsplan.

Medlemskab for dig

Som medlem af Astma-Allergi Danmark støtter du blandt andet vores rådgivning og vejledning om Coronavirus / COVID-19.

Vi er din medlemsforening.

Det koster kr. 225 om året

Har du spørgsmål?

Kontakt Astma-Allergi Danmarks Rådgivning
 

Vi har åbent alle hverdage kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18.

Ring til os på 4343 4299


 

Husk at du som medlem kan få skriftlig rådgivning.