Aktiviteter Kurser

Kunsten at leve med fødevareallergi

Nu kan du lære at mestre din fødevareallergi, når Astma-Allergi Danmark og allergispecialist Henrik Fomsgaard-Kjær byder på en anderledes og inspirerende foredragsoplevelse på kunstmuseer i Aarhus, Odense og København.

Kunsten at leve med fødevareallergi er desværre udsolgt. Tilmeld dig ventelisten eller skriv dig op til vores kursusliste - så er du en af de første, som får besked, når vi åbner for tilmelding til vores fremtidige kurser.

Kom på ventelisten her

Tilmeld dig kursuslisten her


Det er en daglig balancekunst at leve med fødevareallergi. Til foredraget ’Kunsten at leve med fødevareallergi’ kan du lære at mestre en dagligdag med fødevareallergi og samtidig hente inspiration i både sundhedsvidenskaben og kunsten.

Du kan blandt andet blive klogere på:

  • Symptomer
  • Udredning og diagnose
  • Fødevareallergi og krydsreaktioner
  • Nødvendigheden af diæt
  • Anafylaksi
  • Hverdagen med fødevareallergi

Til arrangementet kan du også få instruktion i brugen af adrenalinpen, stille spørgsmål og dele dine erfaringer med andre i samme situation.

Kursusrækken ’Kunsten at leve med' er muliggjort med donation fra Sygeforsikringen ”danmark”.


Det får du også

Arrangementet er gratis og med tilmeldingen får du fri adgang til museet i hele åbningstiden den pågældende dag.

Undervejs i arrangementet vil der blive serveret en let aftensmad samt tilhørende drikkevarer. Du får også Astma-Allergi Danmarks kunstplakat tegnet af kunstneren Line Høj Høstrup med hjem.

Hvor og hvornår?

Odense 27/9 - UDSOLGT (Hvis du vil på ventelisten, så send en mail til info@astma-allergi.dk med deltagernes fulde navne, telefonnummer og e-mailadresse).

København 4/10 - UDSOLGT (Hvis du vil på ventelisten, så send en mail til info@astma-allergi.dk med deltagernes fulde navne, telefonnummer og e-mailadresse).

Aarhus 11/10 - UDSOLGT (Hvis du vil på ventelisten, så send en mail til info@astma-allergi.dk med deltagernes fulde navne, telefonnummer og e-mailadresse).

Henrik Fomsgaard Kjær

Oplæg af specialist Henrik Fomsgaard Kjær

Henrik Fomsgaard Kjær er ph.d., speciallæge i pædiatri og ledende overlæge i Allergicentret på Odense Universitetshospital.

På Allergicentret arbejder Henrik Fomsgaard Kjær med diagnostik og behandling af komplicerede allergiske lidelser, herunder fødevareallergi og anafylaksi – og har været forskningsaktiv på disse områder siden 2004.

Foto: Thomas Rysgaard Jensen

Plakat LineÅrets plakat er lavet af kunstneren Line Høj Høstrup

Balance kan være svært at finde i en hverdag med overfølsomhedssygdomme. Særligt hvis du har mere end en. Med den rette hjælp og behandling, kan du dog lære at mestre din sygdom – dét er årets plakat et billede på.

Motivet er skabt ud fra nøgleordene ’balance’ ’kunst’ og ’selvhjælp’ og kunstneren bag er Line Høj Høstrup, en farveglad tegnetosse med en brændende passion for storytelling. Hun er uddannet som grafisk fortæller fra The Animation Workshop, har vundet adskillige priser for sine tegneserier og arbejder med alt fra plakatdesign til animation i sin århusianske virksomhed Papertwin Illustration.

 

Tilmeld dig her

Odense 27/9 (UDSOLGT)

København 4/10 (UDSOLGT)

Aarhus 11/10 (UDSOLGT)

Henrik Fomsgaard Kjær

Mød Astma-Allergi Danmarks Rådgivning

Til ’Kunsten at leve med fødevareallergi’ kan du også møde Astma-Allergi Danmarks rådgivere. I Rådgivningen sidder erfarne fagfolk med mange års erfaring, der er klar til at vejlede og give dig et skub i den rigtige retning.

Rådgivningen er altid klar med gode råd til din hverdag, om det gælder fødevareallergi, dit indeklima, valg af allergivenlige produkter eller forebyggelse af symptomer på job, i skolen eller i fritiden.

Har du brug for sparring eller for at blive klædt på til snakken med din læge, familie, venner eller kolleger, kan vi også hjælpe dig på 43 43 42 99.

Odense 27/9 – Kunstmuseum Brandts 

Brandts

Kurset afholdes onsdag den 27. september kl. 17.30-20.00 på Kunstmuseum Brandts (Amfipladsen 7, 5000 Odense C).

På Kunstmuseum Brandts er 250 års kunsthistorie samlet under ét tag. Her kan du se både klassisk, moderne og helt samtidig kunst. Som deltager i kurset får du en dagsbillet til museet, som er gyldig på dagen.

Vi glæder os til at se dig.

Der er ikke flere ledige pladser i Odense. Hvis du vil på ventelisten, så send en mail til info@astma-allergi.dk med deltagernes fulde navne, telefonnummer og e-mailadresse.

Tilmeld dig her

Foto: Kirstine Mengel

 

København 4/10 – Kunstforeningen GL STRAND (UDSOLGT)

GL STRAND

Kurset afholdes onsdag den 4. oktober kl. 17.30-20.00 på Gl. Strand (Gl. Strand 48, 1202 København)

GL STRAND er en kunsthal for moderne kunst og samtidskunst, der favner både den unge danske kunstscene samt internationale strømninger. Som deltager på kurset får du en endagsbillet til museet, som er gyldig på dagen.

Vi glæder os til at se dig.

Der er ikke flere ledige pladser i København. Hvis du vil på ventelisten, så send en mail til info@astma-allergi.dk med deltagernes fulde navne, telefonnummer og e-mailadresse.

Foto: Tobias Valentin

 

Aarhus 11/10 – ARoS

Aros

Kurset afholdes onsdag den 11. oktober kl. 17.30-20.00 på ARoS (Aros Allé 2, 8000 Aarhus)

ARoS præsenterer med sine fem gallerier og en hel etage dedikeret til installationskunst hvert år markante nationale og internationale kunstnere. Som deltager på kurset får du en endagsbillet til museet som er gyldig på dagen.

Vi glæder os til at se dig.

Der er ikke flere ledige pladser i Aarhus. Hvis du vil på ventelisten, så send en mail til info@astma-allergi.dk med deltagernes fulde navne, telefonnummer og e-mailadresse.

Foto: Anders Trærup

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark