Aktiviteter Kurser

Kunsten at leve med atopisk eksem

Nu kan du lære at mestre hverdagen med atopisk eksem, når Astma-Allergi Danmark byder på en anderledes og inspirerende foredragsoplevelse på kunstmuseer i hele landet. Foredragsholderne er speciallæge i eksem, Kristina Sophie Ibler og sygeplejerske Christine Westergaard.

København 19. marts 17.30-20.00 (venteliste) – Aarhus 21. marts 17.30-20.00 – Odense 4. april 17.30-20.00

Tilmeld dig her

 

Hvilken creme er bedst, hvilken behandling virker for mit barn? Skal mit barn sove med sokker på hænder og fødder? Virker røde bade? Kløe kan føre til lange, vågne nætter og dagligt ubehag. Derfor er det en daglig balancekunst at leve med atopisk eksem (også kendt som børneeksem).

Til foredraget ’Kunsten at leve med atopisk eksem’ kan du lære at mestre dagligdagen med atopisk eksem og samtidig hente inspiration i både sundhedsvidenskaben og kunsten.

Du kan blandt andet blive klogere på:

  • Atopisk eksem og kløe
  • Symptomer
  • Udredning og diagnose
  • Behandlingsstrategier
  • Hvem skal varetage behandlingen?
  • Hverdagen med atopisk eksem

Til arrangementet kan du også få instruktion i gode smøreteknikker, der giver det bedste udbytte af behandlingen og som kan få de daglige indsmøringer til at gå lidt lettere.

Kursusrækken 'Kunsten at leve med' er muliggjort med donation fra Sygeforsikringen ”danmark”.

Det får du også

Arrangementet er gratis, og med tilmeldingen får du fri adgang til museet i hele åbningstiden den pågældende dag.

Undervejs i arrangementet vil der blive serveret en sandwich samt tilhørende drikkevarer. Du får også Astma-Allergi Danmarks kunstplakat tegnet af kunstneren Line Høj Høstrup med hjem.

Kurset er for alle uanset om du selv har atopisk eksem eller er forældre til børn med atopisk eksem. Har du et større barn med atopisk eksem, som er interesseret i emnet, er de også meget velkomne til at deltage.

Vi gør opmærksom på vores udeblivelsesgebyr.

Tilmeld dig her:

København 19/03 (kl. 17.30-20.00) VENTELISTE

Aarhus 21/03 (kl. 17.30-20.00)

Odense 04/04 (kl. 17.30-20.00)


Mød eksemspecialisterne Kristina Sophie Ibler og Christine Westergaard

Kristina Sophie Ibler er ph.d. og overlæge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital. Når det kommer til atopisk eksem, er Kristina en af landets førende læger. Hun har specialistviden om atopisk eksem og hvad man kan gøre for at forebygge og behandle hudsygdommen.

Christine Westergaard er uddannet sygeplejerske og arbejder som sundhedsfaglig rådgiver i Astma-Allergi Danmark. Gennem hendes mange år som sygeplejerske på hudafdelingen på Sjællands Universitetshospital Roskilde har hun stor erfaring med, hvad man kan gøre for at få den bedste hverdag med atopisk eksem.

 

Plakat LineFå en kunstplakat tegnet af Line Høj Høstrup

Balance kan være svært at finde i en hverdag med overfølsomhedssygdomme. Særligt hvis du har mere end en. Med den rette hjælp og behandling, kan du dog lære at mestre din sygdom – dét er årets plakat et billede på.

Motivet er skabt ud fra nøgleordene ’balance’, ’kunst’ og ’selvhjælp’ og kunstneren bag er Line Høj Høstrup, en farveglad tegnetosse med en brændende passion for storytelling. Hun er uddannet som grafisk fortæller fra The Animation Workshop, har vundet adskillige priser for sine tegneserier og arbejder med alt fra plakatdesign til animation i sin århusianske virksomhed Papertwin Illustration.

 

Skal du med?

København 19. marts (VENTELISTE)

Aarhus 21. marts

Odense 4. april

Henrik Fomsgaard Kjær

Mød Astma-Allergi Danmarks Rådgivning

Til ’Kunsten at leve med atopisk eksem’ kan du møde Astma-Allergi Danmarks rådgivere. I Rådgivningen sidder erfarne fagfolk med fingeren på pulsen klar til at vejlede og give dig et skub i den rigtige retning.

Rådgivningen er altid klar med gode råd til din hverdag, om det gælder fødevareallergi dit indeklima, valg af allergivenlige produkter eller forebyggelse af symptomer på job, i skolen eller i fritiden.

Har du brug for sparring eller for at blive klædt på til snakken med din læge, familie, venner eller kolleger, kan vi også hjælpe dig på 43 43 42 99.

København 19/03 – Kunstforeningen GL STRAND (VENTELISTE)

Plakat

Kurset afholdes den 19. marts kl. 17.30-20.00 på Gl. Strand (Gl. Strand 48, 1202 København)

GL STRAND er en kunsthal for moderne kunst og samtidskunst der favner både den unge danske kunstscene samt internationale strømninger. Som deltager på kurset får du en endagsbillet til museet som er gyldig på dagen.

Vi glæder os til at se dig.

Tilmeld dig ventelisten her

Foto: Tobias Valentin

 

Aarhus 21/03 – ARoS

Plakat

Kurset afholdes den 21. marts kl. 17.30-20.00 på ARoS (Aros Allé 2, 8000 Aarhus)

ARoS præsenterer med sine fem gallerier og en hel etage dedikeret til installationskunst hvert år markante nationale og internationale kunstnere. Som deltager på kurset får du en endagsbillet til museet som er gyldig på dagen.

Vi glæder os til at se dig.

Tilmeld dig her

Foto: Anders Trærup

 

Odense 04/04 – Kunstmuseum Brandts

Plakat

Kurset afholdes onsdag den 4. april kl. 17.30-20.00 på Kunstmuseum Brandts (Amfipladsen 7, 5000 Odense C).

På Kunstmuseum Brandts er 250 års kunsthistorie samlet under ét tag. Her kan du se både klassisk, moderne og helt samtidig kunst. Som deltager i kurset får du en dagsbillet til museet, som er gyldig på dagen.

Vi glæder os til at se dig.

Tilmeld dig her

Foto: Kirstine Mengel

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark