Aktiviteter Kurser

Familiekursus

Riv en weekend ud af kalenderen, saml familien, og få en sjov og lærerig oplevelse på Astma-Allergi Danmarks Familiekursus. Her kan du møde andre medlemmer og samtidig blive klogere på astma, høfeber og eksem.

Familiekurserne 2022 er afholdt

Vi har afholdt alle planlagte familiekurser i 2022. Vi håber at afholde kurserne igen i 2023. 

Tilmeld dig denne mailliste og få direkte besked, når vi åbner for tilmeldingen til nye kurser.

Astma-Allergi Danmark arrangerer Familiekursus for foreningens medlemmer.

Familiekurset er for børn mellem 0-18 år, der har astma, høfeber og/eller børneeksem, samt deres forældre og raske søskende i samme aldersgruppe.

På Familiekurset kan I både få undervisning om børneeksem og astma, og samtidig kan I være sammen med andre, der lever med astma, høfeber og eksem tæt inde på livet. Sammen kan I udveksle erfaringer og få hjælp til at tackle dagligdagen med astma, høfeber og børneeksem.

Dato og sted for familiekurset:

11. november 2022 – 13. november 2022 i Lalandia Billund

Ansøg om en plads på familiekurset her

Program

Familiekurset starter med en fælles velkomst fredag aften, hvor I med en sjov og uformel aktivitet kan møde hinanden. StompShop står for aktiviteten, og der er rig mulighed for at hilse på hinanden – og måske etablere legeaftaler?

Lørdag formiddag underviser Astma-Allergi Danmarks rådgivere, Christine Højer Eriksen og Betina Hjorth, i hverdagen med astma og børneeksem. Her får I viden om, hvad børneeksem og astma er for nogle sygdomme, og hvordan man kan behandle dem, så de ikke begrænser os i hverdagen. Vi taler sammen om, hvilke oplevelser vi har med sygdommene og udveksler erfaringer.

Lørdag middag holder Anders Kofoed foredraget "Alle har et liv – der er værd at leve". Anders taler om det spørgsmål, som ofte trænger sig på hos både børn og voksne: "Er jeg god nok?" Anders har en selverklæret mission, der handler om at bekæmpe mindreværds- og forkerthedsfølelsen og udruste både børn, unge og voksne med værktøjer til at håndtere alle de svære følelser, der følger med i slipstrømmen.

Du kan læse mere om Anders Kofoed her

Astma-Allergi Danmarks rådgivere står også klar til en snak om hverdagen med overfølsomhedssygdomme. Særligt vil der lørdag eftermiddag være rig mulighed for at mødes og udveksle erfaringer ved vores ”drop-in cafe”.

Programmet er planlagt, så der også er god tid og plads til sjov, hygge og leg med hinanden. Målet med weekenden er, at I tager hjem med ny viden, nye bekendtskaber og forhåbentlig et boost til hverdagen.

Se det fulde program her.

Vigtig information

Familierne indkvarteres i egne feriehytter, og antallet af personer skal overholdes. Feriehytterne er bestilt "dyrefri", og dyr er ikke velkomne på kurset. Udgifter til transport og forplejning afholdes af den deltagende husstand.

Deltagergebyret skal betales umiddelbart efter, I modtager bekræftelse på deltagelse. Hvis det ikke sker, vil pladsen gå videre til en anden familie på ventelisten. Betalingsinformation vil fremgå på bekræftelsen.

Bemærk, at Astma-Allergi Danmark IKKE har indgået aftale med Lalandia om at servere allergi-relateret mad i deres restauranter. Derimod er der mulighed for selv at lave mad i egen feriehytte.

OBS! Der er reserveret et fast antal feriehytter, og Astma-Allergi Danmark kan derfor ikke garantere alle interesserede en plads på kurset. Husene vil blive fordelt efter tilmeldingsfristen mellem de indsendte tilmeldinger, hvorefter der gives svar til alle ansøgere.

Melder du dig ind i Astma-Allergi Danmark for at ansøge om deltagelse på Familiekurset, garanterer dette ikke en plads, ligesom medlemskontingentet ikke refunderes ved afslag på kurset.

Spørgsmål til familiekurset kan sendes til kursus@astma-allergi.dk eller telefon 43 43 59 11.

Familiekurset er muliggjort af Socialstyrelsen (Handicappuljen)

Tilmelding

Som medlem af Astma-Allergi Danmark kan du ansøge om en plads på Familiekurset.

Du skal være logget ind på siden, for at kunne ansøge om en plads på Familiekurset.
OBS: Hvis du ikke har fået oprettet en kode til vores hjemmeside, kan du klikke her for at få tilsendt en ny. Har du ikke nogen e-mail tilknyttet dit medlemskab, så skal du kontakte os på 4343 5911 eller på kursus@astma-allergi.dk.

Husk at tilmelde ALLE deltagende børn og forældre (udover det medlem, som tilmelder sig) ved at tilføje dem som 'ledsagere'.

Når vi har modtaget jeres ansøgning, modtager I en mail om, at I er på "Ventelisten". Bemærk, at dette udelukkende er en bekræftelse på, at vi har modtaget jeres ansøgning, og at pladserne fordeles efter ansøgningsfristen.

Vi skal have modtaget din ansøgning senest den 11. oktober 2022

I midten af oktober vil du få en mail med besked om, hvorvidt du og din familie har fået plads på Familiekurset. Deltagelse på kurset er derfor først gældende, når I har modtaget en bekræftelse fra Astma-Allergi Danmark.

Deltagergebyret er 995 kr. pr. familie.

Ansøgning om deltagelse forgår ved at klikke herunder:

For at deltage på familiekurset skal du være medlem af foreningen.

Meld dig ind i dag, og deltag på alle vores kurser. Du får også adgang til alle øvrige medlemsfordele. Det koster kun kr. 225,- om året.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv medlem og deltag i kurser

Som medlem af Astma-Allergi Danmark kan du deltage i vores mange kurser.