Aktiviteter Kurser

Familiekursus

Kunne I bruge et par gode råd til at håndtere hverdagen med astma, høfeber eller eksem? Og måske også en weekend i Lalandia Rødby med plads til både leg og afslapning? Så tilmeld jer Astma-Allergi Danmarks Familiekursus og få hygge, spændende oplæg og rig mulighed for at udveksle erfaringer med andre familier.

Tid og sted

Familiekurset afholdes 17. november - 19. november 2023 i Lalandia Rødby.


Sådan tilmelder du dig Familiekurset

Astma-Allergi Danmarks populære Familiekursus er rettet mod børn mellem 0-18 år, der har astma, høfeber og/eller børneeksem, samt deres forældre og raske søskende (i alderen 0-18).

På Familiekurset kan I både få undervisning om børneeksem og astma, og samtidig kan I være sammen med andre, der lever med overfølsomhedssygdomme tæt inde på livet. Målet med weekenden er, at I tager hjem med ny viden, nye bekendtskaber og gode råd, der giver jer et boost i hverdagen.

Program

Fredag d. 17. november

Fredag aften starter vi med en fælles velkomst. Når det formelle er overstået, giver vi den gas med boomwhackers – en sjov og anderledes aktivitet, hvor alle kan være med til at lave fed musik med de farvestrålende rør.

Måske der også opstår også en legeaftale eller to?

Lørdag d. 18. november

Lørdag formiddag underviser Astma-Allergi Danmarks rådgivere, Christine Højer Eriksen og Rikke Thygesen, i hverdagen med astma og børneeksem. Her kan I blive klogere på:

  • Hvad er børneeksem og astma?
  • Hvordan behandler man børneeksem og astma?
  • Hvordan får man den bedste hverdag med overfølsomhedssygdomme?

Derudover taler vi sammen om de oplevelser, vi har med sygdommene og udveksler erfaringer.

Marie Laursen

Lørdag eftermiddag holder Marie Laursen foredraget ’Sæt turbo på din livsglæde’.

”RulleMarie”, som hun også kalder sig, kender du måske fra TV2-programmet ”Pigen med knogler af glas” eller fra hendes prisvindende virke som foredragsholder.

Marie Laursen sidder i elstol og lever med en svær form for medfødt knogleskørhed. Det har betydet, at hun gennem sit liv har haft ca. 500 brækkede knogler og i 2013 var tæt på at miste livet. Men det har ikke stoppet hende fra at sprede budskabet om, hvordan vi får mest muligt livsglæde i det liv, vi har nu og her.

Læs mere om Marie her

Lørdag eftermiddag vil der desuden være rig mulighed for at mødes og udveksle erfaringer ved vores ”drop-in cafe”. Samtidig er der også indlagt god tid og plads til sjov, hygge og leg.

Se det fulde program her

Tilmelding

Alle medlemmer kan ansøge om en plads på Familiekurset. Er du ikke medlem endnu? Bliv medlem her.

Husk at tilmelde ALLE deltagende børn og forældre (udover det medlem, som tilmelder sig) ved at tilføje dem som 'ledsagere'.

Når vi modtager jeres ansøgning, får I en mail om, at I er på "Ventelisten". Dette er udelukkende en bekræftelse på, at vi har modtaget jeres ansøgning, da pladserne fordeles efter ansøgningsfristen. I midt oktober får I besked om, hvorvidt I har fået plads på Familiekurset. Deltagelse er derfor først gældende, når I har modtaget en bekræftelse fra os.

Send din ansøgning senest den 9. oktober 2023 kl. 9.00

Deltagergebyret er 1475 kr. pr. familie.

Ansøg om en plads på Familiekurset her

OBS: Har du ikke oprettet en kode til vores hjemmeside, så klik her for at få tilsendt en ny. Har du ikke nogen e-mail tilknyttet dit medlemskab, så kontakt os på 43 43 59 11 eller på kursus@astma-allergi.dk.

Vigtig information

Feriehytterne er bestilt "dyrefri", og dyr er ikke velkomne på kurset. Udgifter til transport og forplejning afholdes af den deltagende husstand.

Deltagergebyret skal betales umiddelbart efter, I modtager bekræftelse på deltagelse. Hvis det ikke sker, går pladsen videre til en anden familie på ventelisten. Betalingsinformation fremgår af bekræftelsen.

Har du spørgsmål til familiekurset så kontakt os på kursus@astma-allergi.dk eller tlf. 43 43 59 11.

Familiekurset er muliggjort af Socialstyrelsen (Handicappuljen).

OBS! Der er reserveret et fast antal feriehytter, og Astma-Allergi Danmark kan derfor ikke garantere alle interesserede en plads på kurset. Husene vil blive fordelt efter tilmeldingsfristen mellem de indsendte tilmeldinger, hvorefter der gives svar til alle ansøgere. Familierne indkvarteres i egne feriehytter, og antallet af personer skal overholdes.

Bemærk, at Astma-Allergi Danmark IKKE har indgået aftale med Lalandia om at servere allergi-relateret mad i deres restauranter. Derimod er der mulighed for selv at lave mad i egen feriehytte.

Melder du dig ind i Astma-Allergi Danmark for at ansøge om deltagelse på Familiekurset, garanterer dette ikke en plads, ligesom medlemskontingentet ikke refunderes ved afslag på kurset.

Bliv medlem og deltag i kurser

Som medlem af Astma-Allergi Danmark kan du deltage i vores mange kurser.