Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Vinterkulden kan forværre din astma

Oplever du, at din astma bliver forværret eller udløst af den kolde vinterluft? Så er du ikke alene. Mange astmatikere oplever vinterkulden som ubehagelig, fordi den kan forværre deres astmasymptomer med fx hvæsende vejrtrækning og åndenød.

Den kolde luft kan forværre og fremkalde astmaanfald, fordi den virker irriterende på luftvejene. Sørg derfor for at tale med din læge, hvis du får det dårligere om vinteren, så I sammen kan sikre, at du er velbehandlet. Udover at opdatere din behandlingsplan er der en række ting, du selv kan gøre for at mindske gener fra den kolde luft.
 

Sådan undgår du astmasymptomer fra kulden

Hvis dine luftveje er følsomme over for kold luft, kan du tænke i noget så simpelt som at trække dit halstørklæde op over mund og næse som beskyttelse mod luftens kuldechok. Det vil opvarme luften en smule og dermed virke knap så irritabelt på luftvejene. Du kan også købe særlige varmemasker.

Skal du være fysisk aktiv om vinteren med fx løb eller skiløb, er det en god idé at varme op og variere intensiteten med intervaller, hvor der er perioder med anstrengelse og perioder med hvile. Intervallerne er med til at forebygge anstrengelsesudløst astma og giver perioder undervejs, hvor du kan få kontrol over vejrtrækningen. Husk også at have din anfaldsmedicin med, når du er aktiv.

Uanset vejrforhold så husk at lytte til de signaler, din krop sender. Derudover skal du vide, hvordan du reagerer på eventuelle symptomer.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning