Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Vil du teste en elcykel?

 

d. 23.05.14: Har du astma? Så har du chancen for gratis at få stillet en elcykel til rådighed i 6 måneder.

Hvis du har astma, så kan du få stor glæde af en elcykel. Den giver bogstavelig talt "medvind på cykelstien".

Det betyder, at folk med astma får helt nye muligheder for at cykle mere og længere ture.

For personer med vejrtrækningsproblemer er det vigtigt at dyrke motion for at undgå alvorlige følgesygdomme som hjertekarsygdomme og blodpropper.

Grundtanken bag et nyt projekt er netop; bedre cykelforhold for astmatikere til gavn for sundheden og miljøet.

Projektet gennemføres af Bo Asmus Kjeldgaard og Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd med støtte fra Trafikstyrelsen under Forsøgsordningen med energieffektive transportløsninger.
I styregruppen for projektet deltager Trafikstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Cyklistforbund og Cykelsekretariatet hos Københavns Kommune.

- Projektet illustrerer nye billige transportmuligheder for folk med astma, men baggrunden for projektet er også, at det er både sundt og mere miljørigtigt at køre elcykel frem for bil, siger projektleder Bo Asmus Kjeldgaard fra Det Økologiske Råd.


Sådan kan du tilmelde dig

I første fase af projektet undersøges astmatikeres transportvaner og kendskab til elcykler, og der udvælges 2-3 personer, som ønsker at teste en elcykel igennem et halvt år.

Undersøgelsen sker via et spørgeskema. Alle personer der udfylder spørgeskemaet deltager i lodtrækningen om 20 gavekort til Interflora på hver 250 kr.

De personer, der får mulighed for at teste en elcykel eller vinder et gavekort, får direkte besked sidst i juni og får mulighed for at købe elcyklen til nedsat pris efter testperioden.

Det tager kun 3-5 minutter at udfylde spørgeskemaet.
Skemaet skal være besvaret senest 15. juni 2014.

 

Cyklen skal bruges

 

De, der vælges til at teste elcykler, får cyklerne stillet til rådighed fra august 2014 til januar 2015 og forpligter sig til gengæld til for så vidt muligt at anvende elcyklerne i hverdagen, så der efterfølgende kan laves en sober erfaringsopsamling til gavn og inspiration for andre med astma.

Derfor løber testperioden over både sommer, efterår og vinter, så der opnås erfaringer – gode såvel som mindre gode – for alle årstider.

På fotoet ses projektleder Bo Asmus Kjeldgaard sammen med salgschef Jens Stillenmunkes fra firmaet C. Reinhardts, som stiller elcyklerne til rådighed.

 

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning