Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Vellykket debut på Folkemødet

 

17.06.14: Astma-Allergi Danmark deltog for første gang i Folkemødet på Bornholm, hvor vi udviklede netværk og debatterede for at sætte fokus på allergisagen.

 

Folkemødet 2014 bød på en masse debatter og arrangementer, hvor almindelige danskere, politikkere og andre beslutningstagere deltog.

Astma-Allergi Danmark var også repræsenteret ved vores vicedirektør Anne Holm Hansen, der arbejde målrettet for at sætte dig med allergi, eksem, høfeber og astma på dagsordenen.

Det gjorde hun bl.a. i en sundhedsdebat om unge i sundhedsvæsnet, hvor hun var paneldeltager sammen med Karin Friis Bach, Formand Sundhedsudvalget (B), Region Hovedstaden. Anne Ehrenreich, Regionsrådsmedlem (V), Region Hovedstaden. Astrid Krag, Folketingsmedlem (S). Julie Kofoed, Politisk konsulent, FNUG. Helen B. Andersen, Vicedirektør, Rigshospitalet.
Desuden deltog et aktivt og spørgelystent publikum.

Debatten gik på, at unge ofte er en overset gruppe i sundhedsvæsnet. Og hvordan sundhedspersoner kan blive bedre til at støtte unge med kronisk sygdom.

- Jeg oplevede debatten meget åben og modig, hvor unge mennesker med en kronisk sygdom gav udtryk for det vakum, de står i ved at være ung – ikke barn eller voksen. Debatten er vigtig, da behandling af kroniske sygdomme hos unge nødvendigvis må tale til de unge for at optimere den samlede behandling af deres sygdom, fortæller Anne Holm Hansen.

Debat kan skabe forandringer

- Jeg oplevede også stor velvilje i retning af forbedring og fornyelse af perspektivet på unge med kroniske sygdomme fra både regioner og politikere fra Christiansborg. Jeg tror, der er en vilje til forandring og mere åbenhed i forhold til at komme de unge i møde med de særlige behov, de har, siger Anne Holm Hansen om debatten om unge i sundhedsvæsnet.

Generelt har oplevelsen af Folkemødet også været positiv.

- Det er en politikfestival med en enorm diversitet af debatter, mange events, stande i alle afarter og masser af mennesker med masser meninger – og det er godt.

Anne Holm Hansen debatterede også betydningen af tidlig opsporing og behandling af astma og allergi. Det har nemlig store konsekvenser at gå uden diagnose - både for den enkeltes livskvalitet og for samfundet ift. sundhedsudgifter og sygefravær.

- Det er vigtigt at have en folkemøde, hvor mange meninger sættes i spil, og alle i princippet har en stemme og en mulighed for at møde og udvikle nye netværk. Som patientforening er der rigtig mange muligheder for at forsvare og varetage de interesser, vi er sat i verden for, mener hun.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning