Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Opfølgning på henvendelse om vådservietter

I sidste uge var der en henvendelse fra en forbruger vedrørende vådservietter med Den Blå Krans, som forbrugeren mente, at sønnen havde reageret på. Vi har fulgt op på denne henvendelse og haft kontakt til producenten.

Producenten har haft et stort kontrolprogram i 2015, som deres vådservietter har været en del af. Denne kontrol har ikke givet anledning til hverken bemærkninger eller bekymringer. Derudover blev en prøve fra det pågældende batch samt det konkrete produkt fra forbrugeren sendt til en analyse for konserveringsstoffet MI, som anvendes lovligt i nogle produkter og vådservietter, men som ikke er tilladt i produkter med Den Blå Krans. Analyseresultatet viser, at der ikke er MI i vådservietterne.

Det er vigtigt i denne sag, at forbrugeren finder ud af, hvad det er, sønnen så har reageret på. Vi foreslår, at de går til lægen, så de kan finde årsagen til reaktionen.
 

Kontakt lægen ved mistanke om allergi

Vi får fra tid til anden henvendelser fra forbrugere, som har fået en reaktion på huden efter brug af et produkt. Det kan også ske efter brug af produkter med Den Blå Krans. Udslæt eller rødmen på huden kan have mange årsager: irritation over for vand, fødevarer fx tomat, kanel eller citrus, men også mekanisk påvirkning kan give en irritation af huden. Udslættet kan også skyldes allergi over for et kemisk stof. Det kan som forbruger være vanskeligt selv at vurdere, hvad udslættet skyldes. Det er derfor en god idé at kontakte sin læge og eventuelt blive henvist til en hudlæge, hvis man har mistanke om, at man reagerer allergisk.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning