Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Usikkerheden er der ikke længere

Når ens barn har børneeksem, kan det være svært at være forælder og leve med usikkerheden om at gøre det rigtige. Og hvad gør man så for at hjælpe sit barn?

Hos familien Baggesen er allergi og eksem en del af hverdagen. I dag er usikkerheden heldigvis ikke længere en fast følgesvend. Foto: DILLING

Usikkerheden fylder ofte hos forældre til børn med både astma, allergi, høfeber og eksem. For hvordan hjælper man bedst sit barn, når en overfølsomhedssygdom lige pludselig fylder alt i hverdagen? Det spørgsmål stillede Tina Baggesen, mor til Simon og Sara, ofte sig selv, da børnene var små, og de begge begyndte at døje mere og mere med eksem.​

– Saras eksem startede omkring børnehavealderen. Og der gik faktisk mange år, før jeg fandt ud af, at Sara skulle hjælpes. Jeg troede, at jeg gjorde det allerbedste for hende ved ikke at give hende creme på huden. Men det har så vist sig at være helt forkert, fortæller Tina Baggesen, som er medlem af Astma-Allergi Danmark.

– I de perioder, hvor Simon har haft rigtig svær eksem, har jeg nogle gange følt, at jeg ikke har kunnet hjælpe ham. Til sidst tog jeg på foreningens eksemskole, og det var super dejligt. Her mødte jeg en masse andre, som var lidt i samme situation, siger hun.

En hjælp til hverdagen

Det er Astma-Allergi Danmark, som blandt andet arrangerer eksemkurser, hvor Tina Baggesen fik hjælp og rådgivning til at tackle børnenes eksem. Foreningen arbejder for et bedre liv for alle med astma, allergi, høfeber og eksem. Det sker fx gennem kurser til familier, som får viden og gode råd til forebyggelse og behandling.​

I dag er Simon 7 år og Sara 11 år. Hos dem begge overskygger eksem ikke længere en aktiv hverdag med skole og fritidsaktiviteter.

– Det, der har virket rigtig godt på Sara, har været at forebygge med en masse creme. Simon ser heller ikke ud til at få problemer fremover, siger Tina, som i hverdagen er meget bevidst om, hvilke produkter hun køber.

– Vi er 100 procent opmærksomme på, at de produkter, vi køber, er i orden. Her får vi jo også meget nyttig viden og information gennem Astma-Allergi Danmarks medlemsblad, som vi sætter stor pris på.

​Nyhed: 27.11.2019

Medlemskab for dig med eksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med børneeksem og hudallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning