Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Undgå parfume i din læbepomade

Det dufter dejligt, når du smører dine tørre læber med læbepomade. Men den lille duftoplevelse har en høj pris. I en ny test, som Forbrugerrådet Tænk Kemi har lavet, har de nemlig fundet 10 læbepomader, som indeholder parfume, uden at det er deklareret på produktet. Det har medført, at producenterne er blevet meldt til Miljøstyrelsen.
 
Samlet set blev deklarationen på 89 læbepomader gennemgået. Testen viste, at 65 ud af de 89 læbepomader indeholdt parfumestoffer, herunder de 10 anmeldte pomader, hvor parfume ikke stod tydeligt på indholdslisten. Men det har konsekvenser. Parfumen øger nemlig risikoen for at udvikle parfumeallergi, og når først du har fået det, er det for livet.
 
 
Desuden er parfumen i læbepomaderne særlig problematisk, fordi de i modsætning til andre plejeprodukter ikke kun er i tæt kontakt med huden, men også let kan ende i munden. Dermed kan du risikere at indtage de allergifremkaldende stoffer, der er i læbepomaden.
 

Sådan finder du læbepomader uden parfume

Umiddelbart kan det dog være så godt som umuligt at fravælge produkter med parfume eller aroma, så længe parfumen ikke fremgår af produktets ingrediensliste.
 
Derfor anbefaler både Forbrugerrådet Tænk Kemi og Astma-Allergi Danmark forbrugere, der vil sikre sig mod risikoen for allergi og ønsker at undgå parfume, at købe produkter, som er deklareret med allergimærket Den Blå Krans. Disse produkter indeholder aldrig parfume.
 
 
Samtidig er det værd at være opmærksom på, at jo mere parfume du udsættes for, desto større er risikoen for at udvikle allergi. Der er derfor god grund til at udskifte den parfumerede læbepomade med et parfumefrit alternativ.
 

De 10 læbepomader, der er anmeldt til Miljøstyrelsen, er:

  1. Balmi Super Cube Lip Balm SPF 15
  2. Maybelline Babylips Dr Rescue Too cool
  3. Weleda Everon lip balm
  4. Malin+goetz Mojito lip balm
  5. Origins Lip remedy
  6. Smith´s Rosebud salve
  7. Burt´s Bees Beeswax lip balm with vitam E & peppermint
  8. Nuxe Reve de miel lip moisturizing stick
  9. The Body Shop Hemp lip conditioner
  10. Tisane Læbebalsam

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning