Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Tydelighed giver tryghed for kronisk syge

Sundhedsstyrelsen er i gang med at udarbejde en præcisering af risikogruppen. Astma-Allergi Danmark har i den forbindelse afgivet høringssvar. Der findes nemlig stor usikkerhed hos patienter med astma i forbindelse med coronakrisen.

OBS: Denne sides informationer er ikke længere aktuelle.

Du videresendes nu til vores opdaterede information om COVID-19

Astmapatienter har brug for tydelige og enkelte udmeldinger under coronakrisen. Foto: Unsplash

Der er stor usikkerhed hos patienter med astma i forbindelse med coronakrisen. På grund af tvetydige udmeldinger fra myndigheder og regeringen, står mange astmapatienter tilbage med en lang række spørgsmål: Hvad betyder det for mig? Er jeg i risikogruppen? Er jeg velbehandlet?

I sidste ende er konsekvensen af utydelighed og manglende fokus på den enkeltes udgangspunkt, at mange tusinde mennesker med astma står alene med deres overvejelser – og i flere tilfælde ender i selvisolation, hvor det måske slet ikke er nødvendigt.

Astma-Allergi Danmark ønsker at øge gennemsigtigheden og tydeliggøre risikogrupperne, så børn og voksne med astma ved, hvilke forholdsregler de skal tage på arbejdspladser, skoler og i fritiden.

Præcisering af risikogrupper

Sundhedsstyrelsen er netop nu i gang med at udarbejde en præcisering af risikogrupper i forhold til COVID-19. Astma-Allergi Danmark har i den forbindelse afgivet høringssvar. Vi mener, at der var brug for yderligere præcisering af astmapatienter, i det udkast Sundhedsstyrelsen sendte i høring hos landets patientforeninger i sidste uge.

Astma-Allergi Danmark mener, at der i udkastet var behov for tydeligere præcisering for både børn og vokse med astma. For eksempel i forhold til den variation, der er i sværhedsgraden af astma alt efter, hvilken eksponering af allergener, der er tale om.

Sundhedsstyrelsens præcisering af risikogrupper forventes offentliggjort snarest.

Nyhed: 28.04.2020

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning