Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Tjek din Turbuhaler – måske er den uden medicin

d. 05.08.2015 Bruger du Bricanyl Turbohaler mod din astma, skal du tjekke den grundigt. Firmaet bag, AstraZeneca , har nemlig  haft problemer med produktionen og melder, at der er risiko for, at du har fået en Turbohaler uden indhold.  

Det er kun Turbuhaler fra et et bestemt produktionsparti, der kan være sendt på markedet uden at indeholde medicin. Du kan undersøge, om du har en Turbohaler fra denne produktion ved at fjerne låget fra Turbohaleren. Her står et LOT-nummer, og du skal kigge efter følgende nummer: LOT 3510548B00.
 
Har du en Turbuhaler med det nummer, kan du kontrollere den ved først at gøre Turbuhaleren klar til brug. Derefter skal du placere et mørk lommetørklæde eller tyndt mørkt stof hen over mundstykket og inhalere som normalt. Så bør du kunne se et fint, hvidt pulver på stoffet. 

Er du usikker på, om du har fået udleveret en Turbuhaler uden medicin, kan du aflevere den på apoteket og få en ny Turbuhaler med et andet LOT nummer.
 
AstraZeneca henviser selv patienter, pårørende eller sundhedspersonale, som har brug for yderligere information til deres medicinske informationsafdeling på telefon 43 66 64 62.
Du kan også altid kontakte Astma-Allergi Danmarks rådgivning for råd og vejledning om din astma. 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning