Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Tips til allergifri is

 

01.08.2014. For mange af os hører is og sommer sammen. Men for fødevareallergikere kan det være en udfordring at finde en god is, hvis man altså ikke lige har en ismaskine og de rette ingredienser derhjemme. Heldigvis er der kommet en del mælke- og æggefrie isprodukter på markedet på det seneste, siger madskribent og fødevareallergiker Merete Mortensen.

 

For nylig bemærkede jeg, at Netto og Irma sælger soyabaseret is uden mælk og æg. Den fås i forskellige smagsvarianter med lakrids, chokolade, nougat, chokolade og frugtsmag, som smager fantastisk.

Desværre er det ikke en fast del af Netto og Irmas sortiment, men det er dejligt at flere butikker får lyst til at forhandle allergiprodukter.

Du kan også købe isprodukter på den svenske hjemmeside www.bofood.se. Klik på fanen Loveice.

Et andet svensk mærke, jeg sætter stor pris på, og som jeg tidligere har omtalt  i Astma-Allergi bladet, er Rapsys produkter, bl.a. Rapsy-is.

Hvis du tager over Øresund, kan du købe dem betydeligt billigere end herhjemme, samtidig med at udvalget er større. På www.allergimat.com kan du både finde opskrifter og se, hvilke svenske butikker, der forhandler produkterne. Du kan også købe produkterne direkte fra webshoppen.  

Næsten alle Rapsys produkter er baseret på at skulle røres op med vand, soyafløde eller rismælk. Derfor er de nemme at have med på ferien. Du kan tilsætte alle mulige smagsvarianter, og synes du den bliver for vandet i smagen kan du bruge soyafløde i stedet for vand.

Er du den mere nørdede type, er der også ismuligheder med Tofu-produkter, som forhandles i helsekostbutikker og lejlighedsvis i supermarkeder. Prøv at kigge på www.tofutti.ca

Er du til isvafler, vil jeg foreslå, at du kigger på Eurospars gluten-, ægge- og mælkefri isvafler. De er virkelig gode.

Jeg har også noteret mig, at REMA 1000 sælger mange gode allergivenlige produkter, fx en glutenfri brødblanding og melprodukter uden soya og boghvede - udviklet i samarbejde med Vitamille (www.vitamille.dk).

Hvis du finder nye produkter eller butikker med nye spændende allergiprodukter, vil Astma-Allergi Danamark gerne høre fra dig, så vi kan dele din viden med de andre fødevareallergikere.

Skriv dit tip i kommentarfeltet herunder.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning