Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Til kamp mod allergiplante

På pollenkontoret hos Astma-Allergi Danmark frygter man, at allergiplanten bynke-ambrosie i fremtiden kan skabe en allergibombe. Årsagen er det varmere klima. Den stærkt allergifremkaldende plante spreder sig nemlig i takt med de stigende temperaturer - til stor gene for landets mange allergikere.Foto: Kirsten Ebert
 
- Bynke-ambrosie er en af de mest allergifremkaldende planter, vi kender, og kan under de rette vækstbetingelser blomstre ind i oktober. Den kan derfor få alvorlige konsekvenser for allergikere i Danmark, som må forberede sig på en længere pollensæson, hvis den spreder sig mere, siger pollenbiolog og leder af pollentællinger hos Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen.

Hos Astma-Allergi Danmark glæder man sig derfor over, at foreningen har fået bevilliget 25.000 kr. af Codan Fonden til en oplysningskampagne, der hjælper foreningen i kampen mod allergibanditten.  
 

Sådan håndterer du planten

Hvis du selv støder på planten, anbefaler Astma-Allergi Danmark, at du river den op og kommer den i en sæk til forbrænding – uanset hvor du finder den. Du skal ikke smide den på kompostbunken, da det let kan sprede frøene.
 
Men husk at bruge handsker, da saften fra planten kan give allergiske reaktioner ved direkte berøring.
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning