Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Tid til influenzavaccination

Har du astma, råder Astma-Allergi Danmarks rådgivning dig til, at du lytter til Sundhedsstyrelsens anbefaling om gratis influenzavaccination fra d. 1. oktober og året ud.

Foto: Colourbox

Snart er det vinter, og særligt ældre over 65 og folk med kroniske sygdomme – som eksempelvis astma og KOL – har en højere risiko end raske for at få et alvorligt forløb af influenza med fx lungebetændelse.
 
Derfor tilbyder Sundhedsstyrelsens igen i år gratis influenzavaccination til blandt andre personer med astma. Er det dig, råder Astma-Allergi Danmarks rådgivning til, at du tager imod Sundhedsstyrelsens tilbud om vaccination.
 
 
For influenza kan være en barsk omgang, hvis du lider af eksempelvis astma. Den kan forværre din astma og generelt være med til at forværre din sygdom. Årligt dør ca. 1000 mennesker af influenza, og derfor støtter Astma-Allergi Danmark også Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at alle med astma bliver vaccineret.
 
 

- Man skal dog vide, at en influenzavaccine er ingen garanti for helt at undgå sygdom. Man kan godt blive smittet af andre influenzatyper, end den man er vaccineret mod, ligesom andre vira også kan give symptomer, der minder om influenza.

- Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark

Vaccination og allergi – Tal med lægen

Har du både astma og allergi og overvejer influenzavaccination, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Du bør dog altid tale med din læge først. Muligheden afhænger nemlig ofte af, hvilke symptomer du får.
 

FAKTA

Vaccination gives fra den 1. oktober 2017 og frem til årsskiftet. 
 
Influenzavaccinationen er gratis, hvis du har astma eller af en anden årsag har risiko for at blive alvorligt syg af influenza. 
 
En undersøgelse lavet af Sundhedsstyrelsen fra 2015 viser, at mange personer med kronisk sygdom som fx astma undervurderer risikoen for at blive alvorligt syge af influenza og derfor fravælger at blive vaccineret. 
 
Du er i risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis:
 
• Du er 65 år eller derover på vaccinationstidspunktet
• Har en kronisk sygdom, fx astma, diabetes eller KOL
• Er svært overvægtig med BMI over 40
• Er gravid og mere end 12 uger henne
 
Sådan minimerer du risici for infektion:
 
Sørg for god håndhygiejne
Husk at sende host og nys i ærmet frem for ud i omgivelserne

Hvor og hvordan bliver jeg vaccineret?

Praktiserende læger, private vaccinationsfirmaer og kommuner kan vaccinere mod influenza. Se efter vaccinationstilbud i din lokalavis eller få en vaccinationstid hos din læge.
 
Nyhed 9. oktober 2017

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning