Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Tatoveringsfarver skal under lup

En ny national tatoveringsstrategi skal sætte fokus på skadelige stoffer i blækket. Initiativet er positivt, hvis det fører til mere viden om farverne, så man som forbruger kan vælge en tatovering til eller fra på et oplyst grundlag, mener Astma-Allergi Danmark.

Foto: Colourbox
 
Der findes i dag ingen særlige regler om tatoveringsblæk. Det betyder, at der ikke er nogen kontrol med, hvilke farvestoffer man sprøjter under huden, hvis man lægger sig under tatoveringsnålen. Men det vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lave om på. Han har derfor netop lanceret en ny national tatoveringsstrategi, der skal sikre danske forbrugerne bedre mod skadelige stoffer i tatoveringsfarver.
 
For at det kan ske, skal der indsamles viden om blandt andet allergiske reaktioner ved at trække på Videncenter for Allergi og udvikles analysemetoder, der kan måle de skadelige stoffer i tatoveringsfarver.

Samtidig skal strategien fungere som et input til de kommende nye EU-regler, der skal skabe et fælles sæt af regler for tatoveringsfarver, og som forventes at falde på plads i løbet af de næste tre år.

Hos Astma-Allergi Danmark har man længe efterspurgt mere viden på området, så man som forbruger kan styre uden om stærkt allergifremkaldende stoffer. Derfor ser man også positivt på, at der med initiativet tages hul på undersøge allergifremkaldende stoffer i tatoveringsfarverne.
 

Deltag i debatten på Facebook

I dag er der ingen kontrol med, hvilke farvestoffer man sprøjter under huden, hvis man lægger sig under tatoveringsnå...

Opslået af Astma-Allergi Danmark på 9. januar 2017

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning