Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

World Urticaria Day: Tag hånd om din nældefeber

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning holder ekstraordinært åbent mellem kl. 16-18 torsdag den 1. oktober i anledning af World Urticaria Day (International Nældefeberdag).

Nældefeber viser sig som kløende hævelser flere steder på kroppen.

Astma-Allergi Danmark markerer som altid World Urticaria Day den 1. oktober med et særligt fokus på nældefeber.

Rådgivningen har ekstra åbent fra klokken 16 til 18, så hvis du har spørgsmål om din urticaria – eller om astma, allergi, høfeber eller eksem i det hele taget – er du velkommen til at ringe på 4343 4299.

Hvad er nældefeber? 

Nældefeber er en almindelig hudsygdom, der giver udslæt i stil med det man får ved kontakt med brændenælder. Det vil sige, at huden bliver kløende med blegrøde hævelser, der kan variere i størrelse. Udslættet forsvinder ofte af sig selv, og det er tit svært at finde årsagen til nældefeberen. Behandling med antihistamin virker næsten altid på nældefeber.

Nogle få har let ved at mærke, i hvilke sammenhænge nældefeberen kommer, men for de fleste – 90 procent – forbliver årsagen en gåde. For mennesker med kronisk nældefeber er årsagen ofte kulde, varme og stress. For mennesker med akut nældefeber er årsagen ofte allergi over for fødevarer, medicin, dyr eller pollen.

Der kan altså være mange årsager til nældefeber, og da det kan være svært at finde årsagen hos den enkelte, er mange nødsaget til at finde måder at holde symptomerne nede, for at undgå, at det påvirker livskvaliteten. Livskvaliteten kan nemlig hurtigt blive påvirket, når man har et udslæt, som man ikke ved, hvorfor kommer og som giver kløe og hævelser.

I Astma-Allergi Danmark vil vi opfordre til, at patienter, som oplever udbrud af nældefeber, går til lægen og får hjælp til at holde symptomerne nede og – hvis det er muligt – finde årsagen til generne.

Fakta om nældefeber

  • 16 % lider af kronisk nældefeber.
  • 24 % oplever, at nældefeber forringer deres livskvalitet. Kløe er den dominerende gene ved nældefeber. Det oplever 74 % af alle.
  • 28 % har svært ved at finde ro, 27 % sover dårligere om natten, 25 % synes deres hud er grim, og 21 % er irritable på grund af nældefeberen.
  • Hver 5. ved ikke, hvad der udløser deres nældefeber, men 3 ud af 4 synes, det er vigtigt at kende årsagen.

Kilde: Undersøgelse om nældefeber

​Nyhed: 01.10.2020


Medlemskab for dig

Har du astma, allergi, høfeber og eksem, står du ikke alene.
I Astma-Allergi Danmark arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.


Vi er din medlemsforening


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning