Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Sundhedsaftale styrker astma-området

 
 

d.14.10.2014 Der skal være en national indsats på lungeområdet. Det lover den delaftale om sundhed, som er en del af næste års finanslovsaftale. I Astma-Allergi Danmark glæder vi os over, at der endelig kommer fokus på astma og allergi.

- Det er virkelig glædeligt, at lungeområdet er nævnt som et område, der kræver en national indsats. Astma er den største kroniske børnesygdom, og voksenastma koster milliarder, så her er et område, hvor det virkelig batter at sikre et løft, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark i en kommentar til den sundhedsplan, der er en del af finanslovsforliget, som regeringen netop har indgået med SF og Enhedslisten.

- Astma rammer livskvaliteten og påvirker erhvervsevnen.  En styrket indsats nu og her vil støtte mange børn, unge og voksne på arbejdsmarkedet og komme dem til gavn i mange år fremover, fortsætter hun.

I Astma-Allergi Danmark ser man frem til konkret at høre, hvordan astmaen skal tilgodeses.

- Vi ser mange muligheder i at sikre, at flest mulig patienter får mest muligt ud af dette fokus på lungesygdomme.  Fokus på allergi er en helt nødvendig forudsætning for, at det lykkes. Astma og allergi hænger sammen og er to sider af samme sygdom, siger Anne Holm Hansen.

- Hovedparten af mennesker med astma får deres sygdom udløst af allergi, fx over for hund, kat, husstøvmider eller pollen. Vil man sikre en grundig indsats over for astma, skal man også gøre noget ved allergi. Dermed kigger man ikke enøjet på astma og astmasymptomer – man kigger bredt og ser på, hvor astmaen i virkeligheden kommer fra. Det gennemarbejdede helhedsfokus vil være den bedste hjælp for patienten – og i øvrigt også gavne både sundhedssystem og budgetter, forklarer Anne Holm Hansen

Sundhedsaftalen lover også bedre redskaber til de praktiserende læger og direkte henvisning til udredning for sygdomme.

- På allergi-området er dette også fantastisk nyt. Hovedparten af alle med allergi kommer hos deres praktiserende læge. Så bedre redskaber her og mulighed for henvisning til speciallæge vil hjælpe mange med allergi, siger Anne Holm Hansen.

Sundhedsaftalen har afsat 1,5 mia. kr. over fire år til kronikerområdet. Der er ca. 1,5 mio. danskere med astma, allergi høfeber og eksem.
 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning