Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Stor spørgelyst til astmaskole i Ringsted

Spørgelysten var stor, og der blev udvekslet erfaringer på den netop afholdte astmaskole om oplevet svær astma i Ringsted. Du kan stadig nå at deltage i astmaskolerne i november.


I november afholdes astmaskole om oplevet svær astma i Odense, Aarhus, Hillerød og Aalborg. Foto: Henriette Baun Gautier

Kan det virkelig være rigtigt, at jeg har vejrtrækningsproblemer, selvom jeg tager min astmamedicin? Er det snyd, hvis jeg tager min anfaldsmedicin, inden jeg skal en tur i svømmehallen? Det var blot nogle af spørgsmålene, som blev stillet til astmaskolen om oplevet svær astma i Ringsted den 26. oktober 2017.

Flere af deltagerne havde læst temaet om svær astma i Astma-Allergi Danmarks medlemsblad (nr. 4, 2017) eller hørt om arrangementet i Astma-Allergi Danmarks Rådgivning. Fælles for alle deltagerne var, at de gerne vil blive klogere på deres astma.


37 var tilmeldt i astmaskolen om oplevet svær astma i Ringsted. I løbet af aftenen blev der stillet mange spørgsmål. Fx. om det er normalt, at man får blå mærker af at tage sin astmamedicin. Det kunne flere nikke genkendende til.
 


Speciallæge i lungemedicin Linda Makowska Rasmussen underviste og fortalte blandt andet om svær astma og nye behandlingsmuligheder til de fremmødte i Ringsted.

 

Deltagerne er særligt optaget af, hvordan de får bedre astmakontrol. De ønsker, at få forklaring på deres symptomer og bivirkninger, og hvordan de kan forbedre og modvirke bivirkningerne.

- Linda Makowska Rasmussen, Speciallæge i lungemedicin

Flere pårørende deltog også i astmaskolen og havde i løbet af aftenen brug for at stille spørgsmål til Astma-Allergi Danmarks rådgiver Christine Højer Eriksen.
 

19-årige Sarah Nielsen deltog i astmaskolen, fordi hun oplever, at det er så svært at få vejledning ved egen læge.

 

Noget af det fedeste ved i aften er, at vi er så mange, som sidder med de samme problemer og kan dele erfaringer. Det er rart, at kunne spørge en læge til råds, som har styr på det.

- Sarah Nielsen, deltager

53-årige Torben Christensen lytter opmærksomt. Han føler ikke, at han er blevet ordentlig udredt for sin astma, så derfor er han kommet til aftenens astmaskole.

 

Jeg tager den viden om ny medicin med mig fra i aften. Samtidig får jeg også råd med hjem til andre familiemedlemmer.

- Torben Christensen, deltager

I løbet af aftenen blev der holdt pause med sandwich og forfriskninger. Pausen brugte mange af deltagerne til at stille spørgsmål og udveksle erfaringer med hinanden.

Der er fortsat ledige pladser til astmaskolen om oplevet svær astma i november. Astmaskolerne afholdes i Odense, Aarhus, Hillerød og Aalborg.

Læs mere

Nyhed: 30.10.2017

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning