Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Stigning i brug af allergimedicin

Foto: Colourbox
Bruger du allergimedicin? Så er du ikke alene. Danmarks Apotekerforening har netop lavet en ny opgørelse, der viser, at der i 2015 blev solgt over 100 millioner doser allergimedicin. Det svarer til, at danskerne i snit anvender 18 doser per person. Forbruget af allergimedicin er dermed så højt, at det er fordoblet over de sidste 20 år.
 
Det højere forbrug af allergimedicin kan være udtryk for en positiv udvikling, mener vicedirektør i Astma-Allergi Danmark Anne Holm Hansen. Hun forklarer, at stigningen kan skyldes, at flere i dag får den medicin, som de har behov for. 

Er det tilfældet, kan stigningen derfor betyde, at flere allergikere i dag er velbehandlede – og det vil være særdeles godt, da det er forudsætningen for at blive fri for symptomer som røde og kløende øjne, nys og en tilstoppet næse.
 


Skræddersyet behandling

Opgørelsen undersøger dog ikke årsagerne til, at forbruget er steget. Derfor understreger Anne Holm Hansen, at det er nødvendigt, at tallene undersøges nærmere for at finde ud af, hvad udviklingen egentlig skyldes.

- Vi skal være sikre på, at alle får en korrekt udredning og behandling, så der ikke er nogen, der tager medicin i blinde, siger hun.

Det er derfor vigtigt, at man går til lægen for at finde ud af, hvad man er allergisk overfor, så man får den rette behandling, der netop er skræddersyet til ens allergi.
 
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning