Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Stands allergien med ny kemiindsats

Udviklingen af allergi på huden skal bremses ved mere forsking og en klar strategi for regulering af allergifremkaldende stoffer, mener Astma-Allergi Danmark. Foto: Colourbox

Det skønnes at ca. 10 % af danskerne har allergi på huden over for parfume eller konserveringsmidler, som utallige forbrugerprodukter indeholder og som kan føre til kontakteksem med daglige gener som eksem, sår og kløe.

Derfor er de igangværende forhandlinger om en ny fireårig indsats på kemiområdet er afgørende, når det gælder om at bremse udviklingen i antallet af danskere, der får allergi over for allergifremkaldende stoffer i forbrugerprodukter. 


Viden og forskning er afgørende

Astma-Allergi Danmark støtter op om, at der er brug for en klar strategi for regulering af allergifremkaldende stoffer. Og Astma-Allergi Danmark ser et klart behov for mere forskning og en styrket forebyggelsesindsats. 

Videncenter for Allergi gør en enestående indsats som videns-og forskningsinstitution. En indsats, som i dag er helt uundværlig, men hvor flere ressourcer ville forbedre den allerede gode indsats på kemiområdet væsentligt i en tid, hvor ny viden er afgørende.

Allergi påvirker hverdagen

Ofte opstår allergi på huden i teenageårene og kan have stor betydning for fremtidige jobvalg. Årligt bliver der også anmeldt ca. 3000 nye tilfælde af arbejdsbetingede hudlidelser.

De allergifremkaldende stoffer fylder altså helt konkret i danskerne hverdag: Hvis det ikke er shampooen, så er det måske deodoranten eller håndsæben, der kan indeholde fx parfume, som man ved kan give allergi. Hvis altså ikke forbrugeren navigerer uden om ved at vælge allergimærket Den Blå Krans.

Der er derfor ingen tvivl om, at der er behov for både mere forskning og forebyggelsesindsats til gavn for forbrugere og de mange danskere, som allerede har kontakteksem på grund af allergi på huden.

Fakta

Astma-Allergi Danmark har opmærksomhed på kemiske stoffer, fordi borgerne har behov for viden. Det gør vi meget ud af gennem vores Rådgivning og gennem apps med informationer.

Læs mere:

 

Allergimærket Den Blå Krans

Køb produkter med Den Blå Krans
og undgå allergifremkaldende stoffer

 


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

 
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning