Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Spørg løs hos din læge!

 
 

d. 28.01.2014 En ny undersøgelse viser, at patienter og pårørende, der stiller spørgsmål til lægen, når de er på sygehuset, oplever at få en bedre samtale om de – måske - svære valg, der skal træffes.

"Hvad var det nu lægen sagde, jeg skulle huske?", "Hvor ofte skulle jeg tage medicinen?" og "Hvorfor hoster jeg så meget?".
Mange patienter har svært ved at huske, hvad deres læge har fortalt dem om deres sygdom og symptomer, eller de kan have svært ved at forstå, hvad lægen rent faktisk svarer.

Men det kan der gøres noget ved, hvis blot du spørger ind til behandlingen og noterer dig de svar, lægen giver. En ny undersøgelse fra TrygFonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed viser, at 40 % af patienterne oplever, at de får en bedre dialog med deres læge, når de stiller spørgsmål til behandlingen. Den viser også at 86 % af brugerne har haft udbytte af at have forberedt sig til samtalen med lægen og bedre husker de ting, lægen har fortalt dem.

Få hjælp fra spørgeguiden

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har netop udviklet en spørgeguiden 'Spørg løs', der kan hjælpe patienter til at få stillet de rigtige spørgsmål, når de er hos lægen.

`Spørg løs´ er en gratis spørgeguide, der fås både som fysisk mappe og på computer, tablet og mobil, hvor man også kan få inspiration fra andre brugeres spørgsmål. Prøv den inden du skal til lægen næste gang.

Se mere på:

 


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores nyhedsarkiv


Astma-Allergi Danmark skriver nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Find nye og gamle artikler i vores nyhedsarkiv her.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

 

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning