Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Snot or not17: Vi nærmer os...

Med Snot or not-kampagne på World Asthma Day den 2. maj rykker Astma-Allergi Danmark ud med pollenfri have, priktest og lungefunktionsmåling. Mød os i Aarhus og København.

Pollenfri have. Forår og en tur i haven kan være dejligt. For nogen. For folk med pollenallergi kan fodbold på græsplænen og vinden i birketræerne være knap så sjovt.

Men sådan behøver det ifølge Astma-Allergi Danmark ikke altid at være, bare man planter sin have med lidt omtanke.

Med fokus på høfeber, pollenallergi og astma omdanner Astma-Allergi Danmark derfor Højbro Plads i København til en pollenfri have den 2. maj på World Asthma Day.

Det sker i forbindelse med foreningens landsdækkende kampagne, Snot or not.

Med eventen vil Astma-Allergi Danmark vise danskerne, at pollenallergi skal tages alvorligt, så høfeber og astma ikke forhindrer én i et aktivt liv. Det kan lade sig gøre at leve med sin allergi, hvis man blandt andet tænker allergien ind, når der skal plantes nyt.

Den pollenfri have er blot én af mange aktiviteter, der kan opleves i København. 

Snot or not-kampagnen startes samtidig op med event i Aarhus, hvor der også være mulighed for et allergitjek på egen krop.

Det sker den 2. maj

København: Gå en tur med vores biolog i vores pollenfri have, der kan fortælle dig, hvad du kan gøre for at minimere pollen hos dig selv. Har du børnene med, kan de dykke ned i mikroskopet og gå på opdagelse i pollenverdenen.

Se Danmarks officielle pollenfælde. Den er helt sig selv: Grøn og tung, meget gammel og ligner koblingen mellem haleroret fra en flyvemaskine og et gasblus fra en campingferie i Syditalien. Men den virker. Og vi viser dig meget gerne hvordan.

Aarhus og København: Er du over 18 år, vil der stå læger klar til at give dig en allergitest og måle din lungefunktion. Måske viser det sig, at forkølelsen i foråret faktisk altid har været pollenallergi?

Der er et begrænset antal pladser og tidsbestilling kan først ske ved fremmøde på dagen. Husk dog at vil du prikkes, må du ikke have spist antihistaminer tre dage forinden.

Derudover er Astma-Allergi Danmarks Rådgivning til stede i både Aarhus og København. Så vil du snakke med en fagperson, står vi klar til at give dig gode råd og vejledning.

Tid og sted

Den 2. maj kl. 15.00 – 18.00. Højbro Plads, København
Den 2. maj kl. 13.00 – 16.30. Dokk1, Aarhus

Resten af landet

Desværre kan vi ikke være i hele Danmark på dagen. Men heldigvis har en masse i alle dele af landet ønsket at deltage i kampagnen.

Så støder du på en kampagnekasse med Snot or not-logoer i venteværelset hos lægen eller i receptionen på et af landets sygehuse, ved du hvorfor. Og du kan så roligt spørge om gode råd og vejledning for pollenallergi, høfeber og astma.

Se også www.snotornot.dk


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning