Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Snot or not breder sig…

Foto: David Askholm, Astma-Allergi Danmark

I sidste uge gik Astma-Allergi Danmarks landsdækkende kampagne Snot or not i luften. Det betyder, at Astma-Allergi Danmark i den kommende tid sætter særligt fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma. Og det gør vi med god grund: Mere end en million danskere har høfeber – omkring 30 % af dem har også astma. Har du allerede høfeber, er risikoen for, at du udvikler astma større – og har du astma, så lider du ofte også af høfeber. Nogle allergiske sygdomme er livstruende – hvilket kalder på højtspecialiseret viden.

Desværre er det langt fra alle, der får den nødvendige behandling. Derfor blev sundhedsminister Sophie Løhde’s (V) melding om, at se allergi-området efter i sømmene også modtaget med stor begejstring hos Astma-Allergi Danmark.

Astma-Allergi Danmark glæder sig til at se resultaterne af det servicetjek af allergiområdet og den plan for, hvordan der sikres flere allergispecialister i det danske sundhedsvæsen, som Sundhedsstyrelsen er blevet bedt om at udarbejde inden årets udgang. Men især ser Astma-Allergi Danmark frem til at se det øgede fokus blive omsat til flere allergispecialister.

 

Fokus på astma og allergi hver dag

I mellemtiden arbejde Astma-Allergi Danmark videre med at styrke forebyggelsen og øge livskvaliteten for de omkring 1,5 millioner danskere der er ramt af astma, allergi, høfeber eller eksem.

I den kommende pollentid særligt med fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma – til det har vi blandt andet fået hjælp fra H.K.H. Prins Joachim, Thomas Uhrskov, skientusiast og foredragsholder og Özlem Cekic, tidligere folketingsmedlem.

Et af de vigtigste råd, hvis man har symptomer på høfeber eller astma, er at kontakte sin læge, få en udredning og en eventuel behandling.

Det råd, gav Astma-Allergi Danmark videre på World Asthma Day, hvor alle interesserede kunne få en priktest, lungefunktionsmåling eller blot et godt råd med på vejen. På sygehuse og hos speciallæger over hele landet står der desuden allergivenlige græsskåle med lommetørklæder, foldere og pollenkalendere – til gavn for alle med røde og kløende øjne, nysen og løbende eller tilstoppet næse.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning