Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Slut med MI på huden

Plejeprodukter, som bliver på huden, må ikke længere indeholde det stærkt allergifremkaldende konserveringsmiddel MI. Det er et skridt på vejen, mener Astma-Allergi Danmark, som gerne ser et forbud mod MI i alle plejeprodukter.

 

Foto: Colourbox

Det er nu slut med at bruge det stærkt allergifremkaldende konserveringsmiddel MI (methylisothiazolinon) i kosmetiske produkter, der bliver på huden som fx bodylotion og make-up. Det sikrer et nyt EU-forbud, som dermed også gælder Danmark.

Brugen af MI i plejeprodukter har gennem de seneste år været stærkt stigende efter, at forbrugerne i mange tilfælde har fravalgt parabener. Denne udvikling har været meget bekymrende, netop fordi MI er stærkt allergifremkaldende.

Den viden, som danner grundlag for EU-forbuddet, kommer blandt andet fra det anerkendte danske Videncenter for Allergi, som har dokumenteret en kraftig stigning i allergiforekomsten over for MI. Flere danske instanser har derfor længe presset på for at få EU til at begrænse brugen af MI.
 

Et skridt på vejen

Astma-Allergi Danmark mener, at det nye EU-forbud er et skridt på vejen og ser gerne et samlet forbud mod MI i alle plejeprodukter. For det er desværre stadig muligt at anvende MI i eksempelvis plejeprodukter, der vaskes af huden som fx shampoo, rensecreme og barberskum. Det er Miljøstyrelsen opmærksomme på. Styrelsen arbejder i øjeblikket på, at der i EU fastsættes en lavere grænse for indhold af MI i plejeprodukter, der vaskes af huden, så der ikke vil være en allergirisiko for forbrugerne, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Lavere grænseværdier er dog ingen garanti for, at forbrugere ikke udvikler allergi over for MI, lyder det fra Astma-Allergi Danmark. MI er et stærkt allergen, så er der MI i et produkt, vil risikoen for at udvikle allergi over for konserveringsmidlet altid være til stede.

Brug Den Blå Krans som pejlemærke

Hvis man som forbruger vil være sikker på at undgå MI, anbefaler Astma-Allergi Danmark derfor, at man bruge allergimærket Den Blå Krans som pejlemærke. Fordi MI er et stærkt allergifremkaldende stof, er det ikke tilladt i produkter, der bærer allergimærket Den Blå Krans. Det gælder plejeprodukter såvel som andre forbrugerprodukter som maling, bleer eller toiletpapir.

 


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning