Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Brug for ekstra pauser til sommereksamen?

Bliver du træt, ufokuseret og uoplagt af din pollenallergi, er det nu, du skal søge om længere forberedelsestid eller ekstra pauser til eksamen.

Foto: Colourbox
 
Mange er ikke klar over, at de har muligheden for at søge om ekstra forberedelsestid til de skriftlige og mundtlige eksamener. 
 
Det kræver, at du henvender dig til skolen i god tid, så de kan nå at behandle din ansøgning. Og skal du op til eksaminer til sommer, er det ifølge Betina Hjorth, chefrådgiver i Astma-Allergi Danmark en god idé at søge allerede nu. 
 
- Ved du, at din allergi eller astma rammer dig, når pollensæsonen går i gang fra næste forår, er det en god idé at søge om ekstra tid til eksamen eller længere forberedelsestid allerede nu, siger Betina Hjorth og fortsætter:
 
 

Du skal kontakte skolens leder og forklare din situation, som så træffer beslutningen. Din læge behøver ikke at udtale sig, men skolelederen kan bede om at få en udtalelse fra lægen.

- Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark

Snak med dine forældre

Mange sammenligner ofte symptomer på pollenallergi med følelsen af influenza. Ondt i hovedet, træthed, kløende øjne og løbende næse kan gøre det svært at præstere til en eksamen. Og ikke overraskende kan den ekstra forberedelsestid eller flere eksamenspauser være en god håndsrækning for netop disse elever: 
 
- Vi foreslår ofte, at du snakker med dine forældre, og sammen går I til din lærer med ønsket om ekstra eksamenstid. Din lærer kan eventuelt lave en udtalelse om, at der er et mønster i, at dine allergisymptomer påvirker dit præstationsniveau om foråret. Men tag snakken sammen, så I finder den bedste løsning, siger Betina Hjorth.

Du kan søge dispensation, hvis du i eksamensperioden lider af:

  • Astma
  • Allergi
  • Bivirkninger af medicin
 
Nyhed 13. oktober 2017 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning