Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Sådan kommer du gennem pollensæsonen

Hvad kan du selv gøre for at undgå pollen? Og hvordan behandler du bedst din allergi? Selvom det er umuligt at undgå at blive udsat for pollen udendørs, er der heldigvis mange ting, du selv kan gøre for at holde dine symptomer under kontrol. 

Her får du derfor en række gode råd til, hvordan du til trods for allergi får bedre mulighed for at nyde foråret og sommeren.
 

1. Forberedelse er altafgørende
 

Får du ikke Dagens Pollental? Så er der ingen tid at spilde. Ved at følge Dagens Pollental og – varslingen får du et vigtigt fingerpeg om, hvordan du bedst muligt forbereder dig på den kommende dag.
 
Derudover kan du tilmelde dig Astma-Allergi Danmarks daglige pollenmails, der i hele sæsonen hjælper dig med viden og gode råd, som du kan bruge i den daglige kontrol af din pollenallergi.
 

2. Få den rigtige behandling
 

En velbehandlet høfeber er en hovedingrediens, hvis du vil være sikker på at have de bedste forudsætninger for at få et friskt forår og en skøn sommer. Og det er ikke sikkert, at dine irriterede øjne og løbende næse skyldes pollen, selv om det er sæson. Fx kan husstøvmider og husdyr også være årsagen til nys og snot.
 
Det er derfor vigtigt at gå til lægen og få den rette diagnose, så du får en korrekt behandling. Har du brug for hjælp til at få et samlet overblik over dine symptomer, kan du hente pro-versionen til Astma-Allergi Danmarks pollen-app. App’en indeholder nemlig en symptomscore, der gør det muligt at holde styr på dine symptomer igennem hele sæsonen.
 

3. Mindsk mængden af pollen
 

Symptomer fra pollen er ofte knyttet til ophold udendørs. Husk derfor korrekt behandling og begræns pollen i øjnene ved at bruge solbriller, når du er ude. Det er også en god idé at vaske eller skylle dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
Også pollen, der er fløjet ind i boligen, kan give anledning til symptomer. Udluftningen tidlig morgen og sen aften er derfor en god idé, så du får et godt indeklima. Men undgå at lufte ud midt på dagen, hvor der er flest pollen.
 
 

Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning