Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Sådan dyrker du motion i vinterkulden

Vinterkulde og tør eller fugtig luft kan genere, hvis man har astma eller følsomme luftveje. Astma-Allergi Danmark guider til, hvordan du bedst dyrker motion udendørs i den kølige del af året.


Foto: Jenny Hill / Unsplash

Få et lægetjek

Sørg altid for, at din astma er velbehandlet – også inden du snører løbeskoene, spænder løbeskiene eller hopper i cykelsadlen. Måske er det tid til et lægetjek, hvor du og lægen snakker om eventuelle begrænsninger i hverdagen og samtidig opdaterer din behandlingsplan.

Brug akutmedicinen inden

Hvis du har anstrengelsesudløst astma, kan det være godt at tale med lægen om, hvorvidt du vil have gavn af at tage akutmedicin, 10 til 15 minutter inden du skal til at have pulsen op. Hvis du ofte eller altid mærker symptomer ved anstrengelse, skal din forebyggende behandling måske justeres?   

Varm op og ned

Det er vigtigt at varme roligt både op og ned. Brug 10 til 15 minutter på at få kroppen roligt i gang og det samme efterfølgende, hvor intensiteten af den fysiske aktivitet nedsættes. Det vil være med til at reducere risikoen for symptomer i forbindelse med anstrengelse. Det gælder også for indendørs sportsgrene og anden fysisk anstrengelse. 

Hvad siger kroppen?

Lyt til kroppens signaler, både inden du går i gang med for eksempel løbe- eller cykelturen, og mens du er i gang – samt når du er færdig. Du skal vide, hvordan du skal reagere på eventuelle symptomer.

Varm luft

Brug eventuelt et halstørklæde eller en halsedisse til at dække munden, hvis kulden giver vejrtrækningsproblemer. Det vil opvarme luften en smule, og dermed vil den virke knap så irriterende på luftvejene.

Husk akutmedicinen

Hav altid akutmedicinen i nærheden, når du dyrker motion, så du nemt kan komme til den. 

Bliv klogere på din astma

Tag et kig i Astma-Allergi Danmarks guide ”Astma hos voksne”, der handler om behandling af astma og om, hvad du selv kan gøre for at mindske dine astmasymptomer. 

​Nyhed: 03.12.2020

 

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning